Kaposvári fiatal is bizonyíthat a Jr.NBA római edzőtáborában
04
May
2022
Kaposvári fiatal is bizonyíthat a Jr.NBA római edzőtáborában
2022. május 4.  |  19:00

Május 4-7. között, Rómában zajlik a Jr.NBA európai és közel-keleti edzőtábora (Jr.NBA Europe and Middle East Elite Camp), mely során 13-14 éves fiatalok mérik össze tudásukat korábbi NBA-játékosok és edzők szakmai felügyelete mellett – tudtuk meg Vereb Józseftől, a Jr.NBA Hungary League szervezőjétől. Örömünkre hazánkat is képviseli egy ifjú kosaras a seregszemlén, a kaposvári Sághy Tamás.

 

A tengerentúli profiligát többek között Zaza Pachulia (Atlanta Hawks, Golden State Warriors), Vladimir Radmanovic (Seattle SuperSonics, Los Angeles Lakers) és Ronny Turiaf (Los Angeles Lakers, Golden State Warriors) képviseli, az edzők közül pedig Ryan Saunders (Minnesota Timberwolves) az egyik legnagyobb név. Az eseménynek a Stella Azzurra ad otthont.

25 ország 60 fiatal kosarasa mutathatja meg magát a táborban, ahol változatos 3-3 és 5-5 elleni feladatok mellett a program része a posztonkénti képzés, valamint természetesen dobóedzések is.

Ryan Saunders nem csupán a fiataloknak tart majd tréninget, hanem az edzőkollégákat is ellátja hasznos tanácsokkal egy NBA Coaching Clinic keretében.

Megyei szövetségek