Férfi NB I B: Kezdődik a rájátszás
04
Apr
2022
Férfi NB I B: Kezdődik a rájátszás
2022. április 4.  |  21:15
A zöld csoport alsóházában a Bonyhád-Elite (82-62) mérkőzéssel elkezdődött a rájátszás a férfi másodosztályban. A két csoport felsőházában szerdán indul a "nagyüzem" - több igen izgalmasnak tűnő párharccal.
 
A piros csoportot imponáló magabiztossággal megnyerő, ám a Hepp Kupa fináléját elveszítő Honvéd a TF-BP csapatával csap össze. Az alapszakaszban mindkét alkalommal 20 pont fölötti Honvéd-siker született, bár a Tehetséges Fiatalok pályáján szünetben még döntetlenre állt a két gárda. A Jászberény-Veszprém párharc érdekessége, hogy az alapszakaszt megnyerő Honvéd két legyőzője csap össze. A veszprémiektől az évad során meghatározó játékosok egész sora távozott, s bár érkezők is voltak, a keret minősége, mélysége érezhetően romlott. Az alapszakaszban hullámvölgyekbe is kerülő, ám az évad során egyértelműen erősödő, többek között Veszprémből is erősítő jászsági együttes tűnik a párharc esélyesének.
 
A következő két "párviadal" már igen izgalmasnak tűnik. Bár az alapszakaszban az NKA Pécs mindkétszer legyőzte a MAFC csapatát, az alapszakasz vége felé "kiegyenesedő" fővárosi együttes biztos, hogy nem adja majd olcsón a bőrét, óriási harc várható az elődöntőbe jutásért. A fiatalos lendület az NKA, a rutin, a tapasztalat viszont inkább a MAFC oldalán áll. A másik "slágergyanús" párharc a BKG-Vasas lesz. Az előző kiírás döntőjének vesztese, a szezon közben elég hullámzó teljesítményt nyújtó szigetszentmiklósi gárda remekül hajrázva, az utolsó 6 mérkőzését megnyerve futott be végül a negyedik helyre. A Nagy-fivérek vezette nagy menetelés egyik "áldozata" éppen a leendő ellenfél, a Vasas volt. Az a Vasas, amely ugyan az utolsó 5 alapszakasz mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, ám a múlt hétvégi Hepp Kupa-diadal, a fináléban az alapszakaszt menyerő Honvéd legyőzése várhatóan kellő önbizalmat ad a párharcra Moravcsik Áronnak és társainak.
 
Az alsóházban a kiesés elkerüléséért PVSK-Cargate - Pápa és Salgótarján - Baja párharcokat rendeznek. A két mérkőzéses párharcok győztesei meghosszabbítják piros csoportos tagságukat, a vesztesek pedig a bennmaradásért csapnak majd össze. Az utóbbi párharcban alulmaradó együttes a zöld csoportban folytatja, aki pedig megnyeri, a zöld csoport második helyezettje ellen vív egy kuparendszerű osztályozó párharcot.
 
Ezzel el is jutottunk a zöld csoporthoz. Az alapszakasz győztese, a Cegléd a kecskeméti fiatalokkal, a második helyre befutó, s magát a Hepp Kupa négyes döntőjbe is beverekedő MEAFC a bravúrokra is képes győriekkel, az Újpest a szinten elég szeszélyes, s időnként extra teljesítménnyel kirukkoló Békéssel, a DEAC fiataljai pedig a Vásárhelyi Kosársuli együttesével vívnak három győzelemig tartó párharcot a négy közé jutásért. Az alsóházban a bennmaradásért, mint azt a bevezetőben jeleztük, már elkezdődött a Bonyhád-Elite párharc. A másik ágon egy jókora utazásokkal "megspékelt" párharc zajlik majd a kiesés elkerüléséért: SMAFC-Tiszaújváros.

Vármegyei szövetségek