Férfi egyetemi bajnokság: Debrecenben sem bánták a Közgáz Miskolc elleni sikerét
26
Mar
2022
Férfi egyetemi bajnokság: Debrecenben sem bánták a Közgáz Miskolc elleni sikerét
2022. március 26.  |  18:38
"Nagyüzem" volt a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál, a keleti csoportban a heti forduló mellett két halasztott mérkőzést is játszottak. A képzeletbeli "hét nyertese" címet a DEAC érdemelte ki. A debreceniek egyrészt mindkét mérkőzésüket simán nyerték, másrészt az is az ő malmukra hajtotta a vizet, hogy a négybe, azaz a rájátszásba jutásért küzdő Közgáz egy remek mérkőzésen legyőzte a Miskolcot. A nyugati csoportban a két éllovas, a Szombathely és a TF is biztosan győzött, a címvédő Mosonmagyaróvár pedig a már szintén továbbjutó SMAFC legyőzésével biztosította be harmadik helyét a csoportban.
 
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak
 
Keleti csoport, 16. forduló
 
Szegedi RSC - Nyíregyházi Egyetemi SE 71-81 (19-22, 22-22, 11-17, 19-20)
Szeged, Topolya sori Sportcsarnok, 30 néző. V.: Utasi, Márkus.
 
Szegedi RSC: Bella 10/3, CSORNAI 23/9, TRÁSER M. 11, LŐRINCZ 16, Tráser N. 5/3. Csere: Cservák, Kamenik, Sajgó 2, Balog, Banda 2, Szabó 2. Edző: Kiss Zsolt.
 
Nyíregyházi Egyetemi SE: VIDA 22/12, SZILASI 10/6, Mokánszki 14/3, Verba 9, SKORCOV 11. Csere: BOLDEN 9, Lakatos 6. Edző: Bus Iván.
 
A mérkőzés első félideje nagyon szórakoztató, látványos játékot hozott, mind a két csapat jó ritmusban játszott - kiegyenlített, szoros volt a csata. A második félidőben egyre többet hibáztak a felek, és a vendég együttes egy kisebb előnyt tudott kiharcolni, izgalmas végjáték következett. A 22 pontig jutó Vida Zoltán az utolsó percekben két triplát is dobott, ezzel bebiztosítva a győzelmet együttesének. A vendégek sikerében döntő szerepe volt annak, hogy a nyírségiek a 11 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát elérő Skorcov Gergő vezetésével 52-33-ra nyerték a lepattanóharcot.
 
Kiss Zsolt: - Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez, a fontos pillanatokban jobban játszottak, mint mi! Azt gondolom, hogy jó mérkőzés volt, nincs okunk elkeseredni. Szerettünk volna nyerni, de ellenfelünk jobb volt.
 
Bus Iván: - Nagyon örülök, mert fontos sikert arattunk, és haladunk tovább a célunk felé, ami a legjobb négy közé kerülés a keleti régióban. Gratulálok a srácoknak, és további sok sikert kívánok a Szegednek!
 
 
 
Közgáz SC és DSK - Miskolci Egyetem 86-75 (27-22, 20-13, 16-21, 23-19)
Budapest, Kinizsi u., 35 néző. V.: Kruk, Kozma.
 
Közgáz: Laczó 2, NÉMETH B. 6, PFANDLER 6/3, Úr 5, KOMMA 35/3. Csere: SZÁNTÓ 7/3, BARTHA 20/6, Papp 1, Csepregi 2, Fóti 2. Edző: Vladár Csaba.
 
Miskolci Egyetem: TAKÁCS D. 15/6, KOZÁK M. 20/3, Kozák B. 7/3, RAGÁLYI 8, ASSZÚ 15. Csere: Sándor 6/6, Szőke 2, Orliczki 2. Edző: Béres Dávid.
 
Egy esetleges győzelemmel a hazaiak a legjobb négy közé jutásért, a miskolciak pedig a csoportgyőzelemért tehettek volna nagy lépést. Nagy iramban kezdődött a játék, Németh Bence vezetésével 7-3-mal kezdtek a hazaiak, de Béres Dávid időkérése után egy egységes csapatjátékkal bemutatott 7-2-vel fordított a borsodi brigád. A negyed második fele óriási dobópárbajt hozott, a szakasz végén 5 ponttal a hazaiak álltak jobban. A második etapot a Bartha Ákos-Komma László centerkettős révén egy 8-0-lal kezdve 10 pont fölé "hizlalta" előnyét a Közgáz, amelynek volt már 14 pontos előnye is. Ekkor egy 7-0-lal megfelezte hátrányát a Miskolc, de a félidő 7-2-es hazai futással és 12 pontos Közgáz vezetéssel zárult. Úgy tűnt, hatott a miskolciakra Béres Dávid szünetben tartott, érzelmekben és decibelekben egyaránt gazdag eligazítása. Fiai igen agresszív védekezésükre, valamint labdaszerzések után Takács Dániel könnyed ziccereire alapozva, 15-2-re nyerve a harmadik negyed első felét fordítottak.
 
A támadásban "lefagyó" Közgáz edzőjének, Vladár Csabának első időkérése még hatástalannak bizonyult, ám a technikaival "kombinált" másodikat követően Bartha Ákos vette széles vállaira a hazai gárdát, s egy 10-0-s rohamot vezényelve újra előnyhöz juttatta a vendéglátókat, akik 7 ponttal vezettek a negyedik negyed előtt. Ezt az előnyét fejelte meg a BME Komma duplájával és Bartha triplájával, s növelte 12 pontosra előnyét. Ekkor alacsony szerkezetre váltott a Miskolc, s úgy tűnt, beválik a húzás a vendégeknek, akik egy Kozák Márton vezette 7-0-lal ismét ellenfelük sarkában lihegtek. A hajrában ugyan a vendégek a palánk alatt többnyire a Kozák M. révén ügyesen megjátszott Asszú Áron kosaraival próbáltak tapadni a Közgázra. A végjátékban azonban a játékot ügyesen szervező, összesen 12 gólpasszig jutó Szántó Dániel és a rangadót 35 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával záró Komma László összjátéka és eredményes akciói ellen nem volt ellenszerük a miskolciaknak, így az egyetemi kosárlabdának remek hírverésül szolgáló találkozón hazai siker született.
 
Vladár Csaba: - Értékes és a négy közé jutás szempontjából nagyon fontos győzelmet arattunk az igen jó erőkből álló miskolciak ellen, amelyet elsősorban a jó védekezésünknek, valamint annak köszönhettünk, hogy a palánk alatt sikerült jól megjátszani centereinket.
 
Béres Dávid: - Gratulálok a Közgáz csapatának! Ellenfelünk sokkal jobb dobószázalékkal, pontosabban fejezte be támadásait, mint mi. A harmadik negyedben ugyan sikerült fordítanunk, de ebbe elfáradtunk, így a palánkok közelében jóval agresszívebb ellenfelünk jobbnak bizonyult.
 
 
 
NKE SE – BME-MAFC 40-89 (13-20, 7-24, 8-22, 12-23)
Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: dr. Németh, Szőts.
 
NKE SE: Pilinszki 4, Tóth M. 12, Veres, Darvas 2, KOMLÓS 19/3. Csere: Mitiner 3/3, Korcsik, Hajas. Edző: Mészáros István.
 
BME-MAFC: KÓSA 15/9, Horváth M. 2, Láng-Miticzky 6, ROZS 9/3, PÁSZTOR 10. Csere: Vantal 4, SVÉDA 2, Harsányi 4, SZÁNTÓ 24, VARGOVICS B. 13/6. Edző: Weisz Tiba Klára.
 
Az első negyedben még becsülettel tartotta magát a ludovikás "brigád", de aztán gyorsan kiütközött a nagyobb rutin, illetve az, hogy a műegyetemisták jóval képzettebbek, és komoly bajnokságokban játszanak hetente. Centerük, Szántó Levente a szó szoros és átvitt értelmében is kimagaslott a mezőnyből, masszív dupla-duplával (24 pont, 15 lepattanó) segítette csapatát fölényes győzelemhez. Rendkívül sportszerű mérkőzés volt, a két csapat az egész meccsen összesen 14 személyi hibát vétett. Az NKE SE nem hibázott büntetőt a mérkőzésen (8/8), legjobbjuk Komlós Barnabás volt (19 pont). A BME-MAFC a tabella alapján biztos play-off résztvevő: a hátralévő fordulókban ahhoz, hogy esetleg még kedvezőbb pozícióból várja a folytatást a fővárosi alakulat, nehezebb dolga lesz, mint a lelkes NKE ellen volt.
 
Mészáros István: - Gratulálok a BME-MAFC csapatának a győzelemhez! A mi játékosaink ma is erejükhöz mérten a maximumot nyújtották, ezt köszönöm nekik!
 
WeiszTiba Klára: - Köszönjük a sportszerű mérkőzést az ellenfélnek! Mindenkinek igyekeztem játéklehetőséget adni, és a fiúk éltek is vele. Biztos győzelmet arattunk. Megyünk tovább, izgalmas lesz a vége.
 
 
 
DEAC - Eszterházy SC 108-60 (21-15, 32-12, 30-12, 25-21)
Debrecen, Debreceni Egyetem Sportközpont Klinikai Campus Játékcsarnok, 20 néző. V.: Kisházi, Szűcs.
 
DEAC: POLLÁK 9/3, Sólyom, Csomor 11/3, Szekeres 5/3, FÁBIÁN 12. Csere: SIPOS 18/12, ZSUGA 19/15, CZERMANN 12, BERZI 12/12, Kurucz, VELKEY 10/6. Edző: Tankó István.
 
Eszterházy SC: POMÁZI 21/6, Kerekes 11/3, HŐGERL BUDA 12/3, Hőgerl Bence 2, KELEMEN 14/3. Edző: Máté Balázs.
 
A találkozó elején egy erőteljes, 15-3-as rohammal, Szekeres Ferenc és Fábián Szabolcs találataival adták meg a mérkőzés alaphangját a debreceni egyetemisták, így 5 perc elteltével már kétszámjegyű hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A periódus hátralévő perceiben magukra találtak a vendégek, amivel élni is tudtak, de az első felvonás végére Czermann közelije után még így is hattal ment a DEAC (21-15). A folytatásban ismét rákapcsolt a Debreceni Egyetem: a fehér-feketék bravúros triplákkal tovább növelték előnyüket (39-17). A szünet előtt Kelemen Axel és Pomázi Patrik akcióival próbált tapadni a vendég gárda, de Pollák Balázs és Csomor Péter remekelésének, valamint Sipos Timót jó megoldásainak következtében a félidőre már több mint húszpontosra hízott a differencia (53-27).
 
A fordulás után sem változott a játék képe, a DEAC igyekezett nyomás alatt tartani az egrieket. A Sipos-Berzi András duó szórta a hármasokat, majd Fábián közelijével hamar harmincra nőtt a hazai előny (61-31). Később Velkey Lőrinc is triplákkal növelte a hajdúsági pontokat, majd Zsuga Tamás és Czermann Patrik eredményességével végképp lerázta magáról ellenfelét a DEAC (83-39). A záró etapban az Eszterházy nem adta fel a küzdelmet, Kelemen és Pomázi töretlenül igyekeztek válaszolni Siposék találataira (94-45). A hajrában azonban Zsuga hármasaival a százpontos határt is átlépve, magabiztosan, szép játékkal tettek pontot a hazaiak az összecsapás végére.
 
Tankó István: - Jó iramú mérkőzésen sikerült nyernünk. Az egri sérülteknek és betegeknek jobbulást kívánok!
 
Máté Balázs: - Gratulálok az ellenfélnek, sajnos kevesen voltunk!
 
 
 
Halasztott mérkőzés a 9. fordulóból:
 
DEAC – Szegedi RSC 90-61 (21-11, 22-13, 17-26, 30-11)
Debrecen, Campus játékcsarnok, 15 néző. V.: Kisházi, Szűcs.
 
DEAC: POLLÁK 18/3, Sólyom 2, Csomor 6/3, SZEKERES 18/9, GÁSPÁR 17. Csere: SIPOS 9/9, Zsuga, CZERMANN 9/3, Fülöp, Fábián 8, Kurucz, Velkey 3/3. Edző: Tankó István.
 
Szegedi RSC: Sajgó 7, POLÁNYI 14/6, Cservák 8, TRÁSER M. 13/9, Kamenik 6. Csere: SZABÓ A. 13/9, Balog. Mb. edző: Mike János.
 
A héten ez volt a második mérkőzésük a csapatoknak, ráadásul a hazai gárda előző nap is játszott. Ez nem látszódott meg a DEAC játékán: a vendéglátók lendületes, friss, pontos játékkal kezdték a mérkőzést, a negyed első felében egy 13-0-lal "rohanták le" a vendég csapatot. A szegediek csak a 6. percben szerezték meg első pontjukat, ám az első negyed közepétől a második szakasz derekáig keményen küzdve, s rendre válaszolva a hazai kosarakra kiegyenlítetté tették a játékot. A félidő hajrája a hazai együttesé volt, amely szünetig közel 20 pontosra növelte előnyét. Szünet után tovább "nyílt az olló", a harmadik negyed közepén már 24 ponttal "ment" a DEAC.
 
A szegedieket ez sem törte meg, nem adták föl a vendégek, hanem a harmadik etap második felében kemény, agresszív védekezéssel, gyors, lendületes támadásokkal lerohanták a hazai csapatot - egy 11-0-s rohammal felzárkóztak, s a szakasz végén 10 pontra közelítették meg a debreceni együttest. A hazai csapat azonban nagyon összeszedte magát az utolsó 10 percre, és több sikeres hárompontossal újra elhúzott a felzárkózásba belefáradó szegediektől. Hazai részről Gáspár Mátyás (17 pont, 10 lepattanó), a szegediektől pedig Polányi Kristóf (14 pont, 11 lepattanó) ért el dupla-duplát. Mivel a Miskolc "botlott" a Közgáz otthonában, a debreceniek a közelmúltban, a BME otthonában elszenvedett vereségük ellenére vezetik a keleti csoportot.
 
Tankó István: - Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét meccset meg tudtuk nyerni a héten úgy, hogy mindenki kapott játéklehetőséget. Utolsó alapszakaszmeccsünk szintén a Szeged ellen lesz. Már várjuk az alapszakasz végét. 
 
Mike János: - Három negyedig erőn felül teljesítettünk és látótávolságon belül tudtunk maradni a listavezető ellen, ezért büszke vagyok a srácokra. A negyedik negyedben aztán feljebb kapcsolt a debreceni csapat, és végül magabiztosan nyerték meg a mérkőzést. Sok sikert kívánok nekik a bajnokság utolsó szakaszára!
 
 
 
Halasztott mérkőzés a 12. fordulóból:
 
Eszterházy SC – Miskolci Egyetem 53-87 (6-24, 21-20, 15-24, 11-17)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok, 20 néző. V.: Fehérvári, Mezei.
 
Eszterházy SC: Kerekes 14/12, POMÁZI 15/15, Kelemen 2, Hőgerl Bence 2, Kátai 3/3. Csere: HŐGERL BUDA 13/9, Bocsi, Benyovszki 4. Edző: Máté Balázs.
 
Miskolci Egyetem: Orliczki 2, SÁNDOR 24/12, MOLNÁR 16/6, BÍRÓ 9, Szőke 2. Csere: NYÍRI 10, TASKÓ 11/9, Ragályi 4, Aszú 7, Szicsák 2, Kozák. Edző: Béres Dávid.
 
Mindkét gárdának a második meccse volt ez a héten. Jól kezdett az esélyes vendég csapat, hamar 20 pontos előnyre tett szert. A miskolciak külső dobásaikat jó százalékkal értékesítették, majd a második negyedtől a hazaiak is rendre betaláltak távolról - ezzel az Eszterházy csapata felnőtt a feladathoz, kiegyenlítetté tette a játékot. A miskolciak sokáig tartották a 20 pont körüli előnyüket, majd a harmadik negyed közepétől a fáradó hazai csapat sok eladott labdájának köszönhetően tovább nőtt a különbség. Végül 30 pont fölötti győzelmet arattak a miskolciak, javítva ezzel a hét elején a Közgáz otthonában elszenvedett vereségük után.
 
Máté Balázs: - Nagyon hasznos mérkőzés volt számunkra, ahol előreléptünk az üres blokk használatában!
 
Béres Dávid: - A szezon elején lejátszott mérkőzésünkhez képest a lejátszott meccsein rutint szerző és érezhetően sokat fejlődő Eger ellen sok cserével és gyors kosárlabdát játszottunk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!
 
 
 
 
Nyugati csoport, 13. forduló
 
Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - SMAFC 84-68 (19-17, 20-16, 18-18, 27-17)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző. V.: Földesi, Erős.
 
Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: Friedl 9/3, VARGA T. 21/9, GARANCZ 15/3, HÁGEN 11, GOSZTOLA 11. Csere: Jakab 3/3, Veingartner 7/3, Gergácz 2, Szabó m., Vass, Varga Z., Szilágyi 5/3. Edző: Laky Tibor.
 
SMAFC: HEISZENBERGER 13/9, Wilcsinszky 5, HAJNAL 25/18, Hencz 5, BARCZA 14/3. Csere: Kemény 4, Sztankovics, Janzsó 2. Edző: Farkas Dávid.
 
A két már továbbjutó, tartalékos csapat mosonmagyaróvári mérkőzésén a masszívabb címvédő hazai alakulat Varga Tamás és a 11 pontos, 17 lepattanós dupla-dupláig jutó Gosztola Gábor vezérletével, csapatként "több lábon állva" a mérkőzés végére felőrölte a sokáig remekül játszó és a mezőny legeredményesebb játékosa, Hajnal Kristóf révén kiválóan dobó soproniakat. Az alapszakasz záró fordulójában lejátszandó mérkőzések eredményeitől függetlenül a hazaiak a nyugati csoport harmadik, míg a vendégek a negyedik helyét szerezték meg.
 
Laky Tibor: - Gratulálok mindkét csapatnak a keresztjátékba jutáshoz! Nekünk fontos volt, hogy a tavalyi eredmény után idén harmadikként jussunk be a keresztjátékba. A fiúk megtettek mindent. Ellenfelünk két sérültjének pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!
 
Farkas Dávid: - Gratulálok a hazai csapatnak, jó ritmusban játszottak, és gratulálok a saját csapatomnak is! Sok sikert kívánok a keleti túrákhoz! Remélem, hogy megyei riválisunknak sikerül megismételni a tavalyi sikerüket.
 
 
 
Semmelweis Egyetem - Szombathelyi Egyetemi SE 56-83 (17-23, 13-10, 8-22, 18-28)
Budapest, SOTE csarnok, 20 néző. V.: Nepp, Káré.
 
Semmelweis Egyetem: Vámosi M. 2, VÁMOSI B. 15, Schirer 4, Jankó 6/6, Kirják 8. Csere: Molnár 9, Hajdú 4, Körmöczi, Kórodi 8. Edző: Weisz Miklós.
 
Szombathelyi Egyetemi SE: KISS 36, SCHVEIGHOFFER 14, Vicze 14, Gundinger 7, Novák. Csere: SOÓS 11/9, Frisnyák 1. Edző: Kéri Péter, Mészáros Máté.
 
A mérkőzésnek szombathelyi részről volt nagyobb tétje, hiszen a vendégeknek a csoport első helyének megtartásához mindenképp győzelemre volt szükségük, ennek megfelelően két gyors kosárral kezdett a SzoESE. A SOTE a második perc végén talált csak be először, de utána egy újabb kosárral át is vette a vezetést. Innentől váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első negyed utolsó két percében egy 13-2-es futással 9 pontos előnyre tett szert a Szombathely, de Vámosi Boldizsár három időntúli büntetőjével látótávolságon belül maradt a SOTE. A második negyedben állandósult a hatpontos vendég vezetés, az első negyedbeli jó dobószázalékok mindkét oldalon visszaestek. A negyed utolsó perceiből most a hazaiak jöttek ki jobban, a szünetre 3 pontra megközelítették a csoportelsőt. A harmadik negyed elején szigorított védekezésén a Szombathely, és támadásban is elkapta a fonalat: kintről ugyan nem találtak be a vendégek (0/8), de a kétpontos dobásaikat 90%-kal (9/10) értékesítették, több könnyű kosarat is tudtak szerezni a hazaiak eladott labdáiból.
 
Jankó Árpád két triplájával az első percekben még tudta tartani a lépést a SOTE, de a negyed hátralévő részében mindössze egy mezőnykosárra futotta az erejéből, így 17 pontos előnnyel vágott neki a SzoESE az utolsó szakasznak. Az utolsó negyedre támadásban összekapta magát a hazai gárda, de továbbra is sok labdát adott el, így ez a viszonylagos feljavulás csak arra volt elég, hogy ne növekedjen tovább a különbség. Vendég oldalról Kiss Mihály tolta igazán a szekeret, 19 pontot szerzett csak ebben a negyedben. Az utolsó kettő percet még egy 13-2-es szombathelyi futás zárta le, így egy nagyarányú győzelemmel tartotta meg a csoportelső helyét a SzoESE. A SOTE csapatából egyedül Vámosi Boldizsár (15 pont, 13 lepattanó) jutott tíz pont fölé, rajta kívül Molnár Dániel (9 pont) és Kórodi Kristóf (8 pont) játéka emelhető ki. A Szombathely csapatából Kiss Mihály (36 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda) kiváló játékát Schveighoffer Péter (14 pont, 10 lepattanó) egy dupla-duplával, Vicze Kristóf (14 pont) és Soós Bence (11 pont) pedig 10 pont feletti teljesítménnyel támogatta meg.
 
Weisz Miklós: - Az első félidőben egy pár perces szakaszt leszámítva jól játszottunk, fel tudtuk venni a versenyt egy nálunk erősebb csapat ellen, erre lehet építeni. A másodikban nem találtuk a ritmust az ellenfél védekezése ellen, túl sokszor adtuk el a labdát. Csak azt sajnálom, hogy a játékvezetők megint nézőnek érkeztek a meccsre, és egyik csapatnak sem hagyták, hogy a játékra koncentráljanak.
 
Kéri Péter: - Nagyon álmosan kezdtük a mérkőzést, két negyeden keresztül sem védekezésben, sem támadásban nem igazán sikerült megtalálnunk a ritmusunkat. A félidőben ezt többé-kevésbé kellett rendezni. A támadójátékunk ezután sem volt túl jó, de a védekezésünk úgy ahogy összeállt, ennek köszönhetően nagy arányban tudtunk győzni.
 
 
 
PTE-PEAC - Veszprémi Egyetem SC 130-46 (34-15, 35-6, 34-15, 27-10)
Pécs, Ifjúság út 6., 30 néző. V.: Téczely, dr. Szalóki.
 
PTE PEAC: SIMON 11/3, Zalay 7/3, NÉMETH Z. 10, NAGY K. 22/12, GÉMES 16. Csere: MEZEI 20, LAJOS 15, Major 3/3, Vad 2, GRISZHÁBER 21/12, Huszka 3/3. Edző: Moosz Milán.
 
Veszprémi Egyetem SC: PIUKOVITS 17/3, Lőrincz 9/3, Rózsás 7/3, Varga 6, Rehák 5. Csere: Kátai 2, Lukenics, Szabó. Edző: Mérész Csaba.
 
Magasember nélkül, viszonylag szerény összeállítással érkeztek a vendégek, ennek megfelelően a hazaiak rögtön elhúztak, Mezei egymaga 10 ponttal kezdett már az első percekben. Magas posztokon a vendégek nem tudták tartani a pécsieket, a hazaiak szinte ellenállás nélkül szerezhették pontjaikat. A PTE-PEAC a külső helyzeteit is különösebb ellenállás nélkül alakította ki - különösen a második negyed volt egyoldalú, akkor a pécsiek csak 6 pontot engedtek a vendégeknek. A veszprémiek sportszerűen küzdöttek, a nagy hátrány ellenére sem adták fel, végig tisztességesen hajtottak, legjobbjuk Piukovits Olivér volt. A PTE-PEAC könnyedén aratott nagyarányú győzelmet, és végül hét hazai játékos is kétszámjegyű pontot ért el - közülük Mezei Máté (20 pont, 12 lepattanó) és Gémes Levente (16 pont, 17 lepattanó) dupla-duplával zártak.
 
Moosz Milán: - Köszönjük a mérkőzést a Veszprémnek! Jó átmozgatásnak bizonyult a következő éles mérkőzésünk előtt.
 
Mérész Csaba: - Gratulálok a Pécsnek! Teljesen megérdemelten nyertek még ekkora különbséggel is. Sajnos mi most ennyire voltunk képesek. Voltak ugyan hiányzóink, de más dimenzióban játszott a két csapat.
 
 
 
TFSE - ELTE BEAC 93-61 (26-15, 29-10, 16-19, 22-17)
Budapest, Camugo Kosárlabda Csarnok, 30 néző. V.: Jankovics, Novák.
 
TFSE: POLGÁRDY 43/12, Laman 12/6, Kopácsi 9/9, Horváth 4, KIRÁLY 14. Csere: HERLÓ 9/6, Pataki 2, Váczi. Edző: Boros Zoltán.
 
ELTE BEAC: Jónás 10, Réti 6, Szabó 4, MORAUVSZKI 17/3, Harsányi. Csere: Molnár 7/3, Borsos 5, Barna 4, Somosi 2, Ipacs 2. Edző: Csányi Zoltán.
 
Hosszú évtizedek után új helyen, a Camugo csarnokban játszotta hazai mérkőzését a TF egyetemi együttese, amelynek otthonát, a legendás E-termet - mint köztudott - lebontják. A helyszínváltás Polgárdy Ádámot zavarta legkevésbé, a mérkőzés első negyedében az ő kosarainak köszönhetően a TFSE dominált. A második negyed elején nem született sok kosár. Morauvszki megtörte a csendet, a gyűrűbe talált, ám ezt követően újra a végül a tripla-duplát közelítő Polgárdy (43 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz) vezette hazai csapat került fölénybe. Szünetben kerek 30 ponttal vezetett, s 20 perc alatt gyakorlatilag el is döntötte a fővárosi derbit a TF. A második félidő már szorosabban alakult: az ELTE magára talált, és kiegyenlítetté tette a játékot, de a remek első félidei teljesítményével a TFSE magabiztosan nyerte a mérkőzést.
 
Boros Zoltán: - Voltak hibáink, de összességében egy magabiztos győzelmet tudhatunk magunk mögött. Több külsős játékos el tudott jönni a mérkőzésre, így tudunk egy kicsit gyakorolni. Gratulálok az ELTE BEAC csapatának!
 
Csányi Zoltán: - Voltak felvillanásaink, de végig a TFSE dominált. Gratulálok a srácoknak és a TFSE csapatának!
 
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek