Tippmix Női NB I: Kulcsmeccset nyert a Vasas a BEAC ellen
27
Feb
2022
Tippmix Női NB I: Kulcsmeccset nyert a Vasas a BEAC ellen
2022. február 27.  |  20:00
A bajnokság 20. fordulójában a Sopron Basket 83-40-es sikert aratott a PINKK Pécsi 424 otthonában.
 
Bozica Mujovic és Gabby Williams kosárváltása vezette fel az összecsapást. Az első magyar bajnoki mérkőzését játszó Stefanie Dolson és Czukor Dalma találataival már az első percekben magához ragadta a vezetést a Sopron. Alig több, mint négy perc telt el, amikor 9-2-re ment a címvédő. A folytatásban még 11-6-ra visszajött a PINKK, de ezt követően Varga Alíz hármasa és Czukor Dalma ziccere 16-6-ra módosította az állást. A két csapat között az első negyed végére is megmaradt a kétszámjegyű differencia, 10 perc után 20-8-ra vezetett a Sopron. A vendégek a 16 mezőnykísérletükből 8-at értékesítettek és 13-8-ra vezettek a lepattanókban. A második negyed első három percében 6-0-val 26-8-ra módosította az állást a soproni együttes. Ekkor hazai időkérés szakította meg a játékot. Bozica Mujovic 2+1-es megoldása törte meg a PINKK kosárcsendjét, de nem sokkal később Varga Alíz duplája után 32-11-nél átlépte a 20 egységet a differencia.
 
A félidő utolsó öt percében Varga Alíz, Jelena Brooks és Gabby Williams találataival növelte előnyét a Sopron. Másfél perccel a nagyszünet előtt Varga Alíz triplája után már 43-13-ra ment a vendég gárda. Denia Davis-Stewart és Tenyér Zsófia révén a félidőig 30 pont alá hozta hátrányát a házigazda. A szünetben 45-17 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed elején Stefanie Dolson duplájára Denia Davis-Stewart válaszolt egy triplával. Czukor Dalma hármasa és Nevena Jovanovic találta azonban gyorsan visszaállította a 30 pont feletti differenciát. A PINKK színeiben megszerezte első pontjait Vincze Nikolett, melyre Stefanie Dolson válaszolt, a 11. pontját elérve. Ekkor már hárman jártak 10 egység felett a címvédőnél és már minden nevezett játékos betalált.
 
A különbség a harmadik negyed második felében 30 pont környékén állt be a felek között. Végül 58-27 után 6-2-es sorozattal zárta le ezt a szakaszt a Sopron. Az utolsó 10 percnek 64-29-ről futottak neki a felek. Ezt a 64 pontját úgy érte el a Sopron Basket, hogy a 48 mezőnykísérletéből 27 sikeres volt. Eközben 41-18-ra vezettek a vendégek a lepattanókban. A záró szakaszban két percig nem találtak be a felek, majd Tenyér Zsófia duplája törte meg a kosárcsendet. Varga Alíz és Czukor Dalma találatait követően 68-31-nél hazai időkérés miatt állt a játék. Jáhni Zsófia és Tenyér Zsófia révén ismét szépített a PINKK, így Gáspár Dávid is magához rendelte tanítványait egy rövid eligazításra. A Sopron 72-35 után 7-0-val növelte 40 pont fölé az előnyét. A hajrában a hazaiak Borbás Panni szép triplájának örülhettek, míg soproni részről Varga Alíz négy pontja zárta le a meccset. A címvédő 83-40-es sikert aratott.
 
PINKK Pécsi 424 - Sopron Basket 40-83 (8-20, 9-25, 12-19, 11-19)
 
Bajnokság, 20. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Tőzsér D., Söjtöry T,, Györfy R. (Schäffer B.)
 
PINKK Pécsi 424: Mujovic 11, Szücs, Jáhni 2, Vincze 5, Davis-Stewart 7/3. Csere: Horváth 1, Tenyér 9, Földing, Zsilinszky, Pucz, Borbás 3/3, Kovács 2.
 
Sopron Basket: Williams 3, Fegyverneky 2, Varga A. 22/6, Czukor 11/6, Dolson 13. Csere: Jovanovic 8, Sitku 10, Molnár, Varga S. 4, Brooks 10/3.
 
 
 
A bajnokság 20. fordulójában a Vasas Akadémia 69-57-es sikert aratott hazai pályán az ELTE BEAC Újbuda együttese ellen.
 
A fővárosi rangadó feldobását a vendégek nyerték, melyből Barnai Judit szerzett kosarat. A BEAC centerének ez a találkozó jelentette az ismételt visszatérést, hiszen betegsége miatt ő nem lehetett jelen a múlt hétvégi Magyar Kupán. Balogh Judit együttese hősiesen küzdött a miskolci rendezésű tornán, azonban pénteken vereséggel indítottak a Szekszárd csapata ellen, így számukra a torna már az első napon véget ért. A budapesti rangadóra visszatérve, a folytatásban a hazai együttesből Madár Eszter volt sikeres, közelijével pedig egyenlíteni tudott a Vasas. Védekezésben azonban nem tudták megállítani vendégeiket, újból Barnai talált be, hozzá pedig Czank Tímea, illetve Mérész Beatrix pontjai is csatlakoztak – ezzel a BEAC 4-7-nél, három ponttal elszakadt el. Ekkor Sara Heljic-en volt a sor, a Vasas légiósa gyorsindításból dobhatott ziccert. A folytatásban is ebben a ritmusban haladt a mérkőzés. A minimális lépéselőny a BEAC-nál maradt, azonban jelentősen továbbra sem tudott meglépni Balogh Judit együttese. A negyed hajrájába érkezve 11-13-as állást regisztrálhattunk és Bach Boglárka dobhatott két büntető. Mivel kettőből csak egyet sikerült értékesítenie, így az előny a vendégeknél maradt – a Vasas egy pontra zárkózott fel. A túloldalon is Mérész Beatrix büntetői következtek, aki szintén csak egy pontot szerzett, így a játékrész végül 14-14-el végződött – Salamon találatával kiegyenlítettek a hazaiak.
 
A második felvonást Mérész büntetői indították, vagyis az előny ismét a BEAC-hoz került (14-16). Az együttes öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis Salamon Zita 2+1-es akciójával a Vasas 17-16-nál át is vette a vezetést. Ezzel meg is kezdődött a szokásos adok-kapok játék. Az eddiginél nagyobb előny – az Újbuda javára – a harmadik perc végén alakult ki, amikor a vendégek sorozatban nyolc pontot szereztek. 19-24-nél Milos Pavlovic-nak kellett időt kérnie. A folytatásban a sikertelen büntetőké volt a főszerep. 20-24-nél a bírók a hazai együttesnek ítéltek technikáit, amiért Czank Tímea dobhatott – a BEAC rutinos bedobója nem tudta értékesíteni dobását. A vendégek lendületét viszont ez sem törte meg, előszőr Juhász, majd Barnai volt sikeres (21-28). A Vasas zónavédekezéssel próbálta megzavarni ellenfele magabiztos támadásait, ez azonban csak hibákat eredményezett náluk. 22-28-nál Barnai Juditot faultolták, aki kettőt dobhatott – ezekből nem született találat. Ha már az etap folyamán a büntetőkön volt a hangsúly, ki kell emelni, hogy a statisztikai lap alapján egyik fél sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Míg a hazaiak csapatszinten 7/15-nél jártak, addig ellenfelük 10/18-at jegyzett. 24-30-nál a bírók ismét ítéltek egy technikai faultot a Vasas csapatának, amiért Czank dobhatott. Ezelőtt viszont Bach Boglárkát szintén faultolták, amiért pedig a hazaiak bedobója dobhatott kettőt. Az ő találatai után, 26-30-nál Balogh Judit vezetőedző kért időt. Visszatérve ismét Bach dobhatott. A fiatal bedobó megint csak kétszer volt sikeres, így a hazaiak két pontra zárkóztak fel. A változatosság kedvéért a negyed szintén büntetődobásokkal végződött, ismételten Bach Boglárka állt a vonal mögé. A hátralévő pár másodpercben csupán egy teljes értékű találat született – Boros Júlia révén – így a BEAC megőrizte előnyét, a felek 32-33-ról fordulhattak.
 
A harmadik negyed első felében szintén a BEAC magabiztos játéka volt érzékelhető. Öt perc leforgása alatt majdnem 10 pontot szerzetek Balogh Judit tanítványai, amire bár a hazaiaknak is voltak válaszai, közel sem volt elég ahhoz, hogy jelentősen fel tudjanak zárkózni. Ez igaz volt egészen 41-42-ig, ugyanis ekkor Smailbegovic, majd később Papp Dia pontjainak köszönhetően egy pontra jött fel a Vasas. Ez kellő lendületet adott Milos Pavlovic együttesének, ami akár a védőtérfélen nyújtott teljesítményükben is mérhető volt. A Vasas végül 44-44-nél egyenlített ki, Madár Eszter sikeres hárompontosával, majd szintén Madárnak köszönhetően át is vették a vezetést (48-44). Viszont ők sem tudtak jelentősen elszakadni. Erről Barnai Judit 2+1-es akciója gondoskodott, így pedig a mérkőzés záró szakasza 48-47-ről kezdődhetett – az egy pontos előny a Vasas Akadémia kezében.
 
Az utolsó tíz percet Papp triplája indította, amire nem is a BEAC oldaláról jött a válasz, hanem ismét a hazaiak irányítója volt sikeres – ezúttal távolról. 54-47-nél így Balogh Judit vezetőedző kért időt csapata eligazítására. A folytatásban is a hazaiak domináltak, előnyüket majdnem 10 pontra növelték. az első félidőhöz hasonlóan ekkor is zónavédekezést alkalmazott Milos Pavlovic együttese, a különbség csupán a koncentrációban rejlett. A támadótérfélen a legnagyobb fegyvert pedig Papp Dia játéka jelentette, ugyanis akcióit egyszerűen nem tudták megállítani Balogh Judit tanítványai. 58-47-nél szintén az ő ziccere volt látható. A negyed első vendég pontjai Barnai Judit révén születtek meg, aki ekkor már 16 dobott pontnál járt. Ez viszont továbbra is édes kevésnek bizonyult. Ezúttal Bach Boglárka volt sikeres távolról, amivel az állás 61-49-re változott. Ekkor érkezett a túloldalról Katona találata – a vendégek ismét 10 pontra zárkóztak fel – 61-51-nél pedig Milos Pavlovic vezetőedző időkérése következett. A hátralévő időben a különbség nem csupán megmaradt, de tovább is nőtt. Az utolsó másodpercben még Mérész Beatrix-nak sikerült faultot kiharcolnia, amiért kettőt dobhatott, találatai után pedig 12 pontra változott a felek közötti differencia. A Vasas Akadémia tehát egy bravúros negyedik negyeddel 69-57-re győzött hazai pályán az ELTE-BEAC Újbuda ellen.
 
Vasas Akadémia - ELTE BEAC Újbuda 69-57 (14-14, 18-19, 16-14, 21-10)
 
Bajnokság, 20. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs, Pozsonyi László (Dernei Gábor)
 
Vasas Akadémia: Papp 15/6, Heljic 8/3, Pusztai 3, Tóth 4, Madár E. 11/3. Csere: Dúl -, Szerencsés 2, Salamon 5, Radócz -, Bach 15/6, Budácsik 3, Smailbegovic 3.
 
ELTE BEAC Újbuda: Czank 6, Boros B. -, Boros J. 6, Mérész 17, Barnai 16. Csere: Katona 4, Zsámár -, Koch -, Orosz -, Juhász 4, Ivanova 4.
 
 
 
A bajnokság 20. fordulójában a Ludovika-FCSM Csata 88-79-re múlta felül a VBW CEKK Ceglédet.
 
Lelik Réka triplájával a Csata szerzett vezetést a mérkőzés legelején, de erre Petra Holesinska 2+1-es megoldása és Szabó Dóra triplája érkezett válaszul. A cseh légiós már a második hármasát szerezte, amikor 9-5-re ment a Cegléd. Kiválóan dobtak távolról a csapatok. Az első negyedben összesen kilenc sikeres hárompontost jegyezhettünk fel. Ebből öt hazai és négy vendég oldalon szerepelt a statisztikán. Ezeknek a tripláknak köszönhetően gyakorlatilag végig váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A Csata 13-11-re fordított, majd innen 14-13-nál megint a CEKK járt előrébb. A negyed végjátékában Zele Droina triplája után 22-16-ra megugrottak Tursics Krisztián tanítványai, de az első szakaszt Rakita Lili sikeres távoli dobása zárta és ezzel 24-22-re feljött a CEKK. A második etapot Japreece Dean triplája vezette fel, ami a mérkőzés 10. sikeres távoli kísérlete volt. Erre még Petra Holesinska válaszolt, de összességében ekkor a Csata fölénye mutatkozott.
 
Sandro Orlando már 33-26-nál magához rendelte tanítványait egy rövid eligazításra. Nem sokat kellett azonban várni és Lelik Réka négy pontjával 37-26-nál már kétszámjegyű előnnyel rendelkezett a fővárosi együttes. Nagyjából 8-11 pont környékén látszott beállni a differencia. A Cegléd Vicky Baugh és Szabó Fanni révén igyekezett szépíteni, de 46-37-ig érdemben nem került közelebb a Cegléd. A félidő hajrája azonban nagyon jól sikerült a hazaiaknak. Petra Holesinska négy pontja ugyanis 46-41-re felhozta a házigazdát. Holesinska ekkor már 18 pontnál járt. A vendégeknél Japreece Dean és Lelik Réka statisztikai lapján szerepelt 10-10 pont. A harmadik negyed elején Vicky Baugh hozta fel egy pontra a Ceglédet, majd Petra Holesinska büntetőivel 51-50-nél 14-13 után először vezetett a házigazda. A harmadik negyed elején a Csatánál mindössze Horváth Bernadett és Zele Dorina voltak eredményesek. Amikor azonban Szabó Fanni triplája célt ért, 56-52-re elszakadt a Cegléd. Ez egy 19-6-os sorozat volt a hazaiaktól.
 
A Csata nem engedte magát leszakítani, így Japreece Dean és Hegedűs Janka révén egyenlített. 56-56 után azonban 60-56-ra és és 63-58-ra is elszakadt is a Cegléd. Hullámzó volt a játék, a negyed végjátékában 63-63-nál egyenlített a Csata, majd innen a játékrész végén 66-63-nál ismét a CEKK vezetett. A záró szakasz első két percében mezőnykosarat nem, négy sikeres büntetőt viszont feljegyezhettünk. Mindegyiket a vendégek értékesítették, így 67-66-nál újra előrébb jártak. Végül három percig nem talált be a Cegléd és ez idő alatt Lelik Réka és Böröndy Vivien találataival 71-66-ra ellépett a Csata. Ez egy 13-3-as széria volt. Érezhetően sokat kivett a harmadik etap a Ceglédből. Sandro Orlando ugyan időt kért, de öt perccel a vége előtt Böröndy Vivien triplájával 78-68-nál már 10 ponttal vezetett a Csata. Karnyújtásnyi közelgésbe került a fővárosi együttesnek a siker. Ezt végül Gyöngyösi Janka két triplájával sikerült is megerősíteni. A Ceglédnek az utolsó három percben 84-71 után nem volt visszaút. Végül 88-79-es sikert aratott a Csata.
 
VBW CEKK Cegléd - Ludovika-FCSM Csata 79-88 (22-24, 19-22, 25-17, 13-25)
 
Bajnokság, 20. forduló
Albertirsa, Újcsarnok
Praksch P., Goda L., Nyilas I. (Téczely T.)
 
VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 10, Szabó D. 3/3, Baugh 18, Holesinska 25/9, Szirony. Csere: Katona 2, Kobolák 2, Szabó Fa. 14/6, Rakita 3/3, Laufer 2.
 
Ludovika-FCSM Csata: Horváth 8/3, Lelik 18/6, Gyöngyösi 16/6, Dean 14/6, Hegedűs 12. Csere: Zele 7/3, Angyal, Strausz, Böröndy 13/6.
 
 
 
A bajnokság 20. fordulójában a TFSE-MTK hosszabbítást követően 81-78-as győzelmet aratott a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.
 
Ja’Tavia Tapley és Camesha Davis büntetőivel indult a mérkőzés, majd Sierra Campisano vette át a főszerepet. Az öt pontjával 7-2-es előnyre tett szert a BKG, melynek stábja Solanch Aldazabal játékára ezúttal sem számíthatott. A hazaiak kezdtek élesebben, így az első szakasz felénél 10-4-nél már Magyar Bianka időkérése állította meg a játékot. A TFSE rendezte sorait támadásban. Amikor Chanise Jenkins és Király Andrea triplája célt ért, 12-12-nél egyenlő volt az állás. Innentől az első negyedben nem alakult ki nagy különbség a csapatok között. A hajrában két triplát is értékesített a BKG. Előbb az ekkor már 10. pontját szerző Sierra Campisano, majd Vári Zita talált be távolról, amivel 20-18-ra vezetett a szigetszentmiklósi együttes. Elly Pavel higgadt büntetőzése azonban az első szakasz végére 22-21-es előnyt hozott a Süle Krisztinát nélkülöző TFSE-nek. A második szakasz elején Herman Alíz hármasával növelte a különbséget a vendég együttes. Ha minimális különbséggel is, de a második negyedben végig a TFSE járt előrébb.
 
A BKG rendre felzárkózott egy pontra (27-26, 31-30, 33-32), de erre mindig tudott válaszolni a fővárosi gárda. Előbb Burján Laura, aztán Theodoreán Alexandra volt eredményes távolról. Végül 33-32 után szakadtak el nagyobb arányban a vendégek. A félidő utolsó percébe érve Dúl Panka hármasa után 41-32-re ment a TFSE. Innen már nem esett több pont, így 20 perc után is ezt az állást rögzíthettük a jegyzeteinkbe. A BKG-nál a 11 pontos Sierre Campisano volt a legeredményesebb, de ezt jórészt az első negyedbeli teljesítményével alapozta meg. A TFSE-nél Elly Pavel járt 10 pontnál. A hazaiak mezőnyből 26-ból 9-et, a TFSE 32-ből 12-t értékesített. Érdekesség, hogy a TFSE-nél mind a 9 pályára lépő játékos betalált. A harmadik negyed elején másfél percig viszont nem találtak be a csapatok, majd Sierra Campisano és Ja’Tavia Tapley villanása következett. Úgy nézett ki, hogy a vendégek tartják ezt a 9 pontos előnyt. Sőt Chanise Jenkins hármasa után 46-37-nél már kétszámjegyű előnyért támadt a TFSE.
 
Dúl Panka duplájával 48-37-nél ezt a lélektani határt át is lépték a vendégek. Ezt követően azonban közel négy percig nem talált be a TFSE, amit kihasznált a BKG. Az ebben a negyedben a pontjait megduplázó Sierra Campisano vezetésével 48-47-re felzárkóztak a hazaiak és egy technikai után labdájuk volt az egyenlítéshez vagy a fordításhoz. Ezzel ekkor még nem éltek, de nem sokkal később 52-52-nél már kiegyenlített Gedei Tibor együttese. A záró etapnak 54-54-ről futottak neki a csapatok. Ja’Tavia Tapley és Chanise Jenkins fél perc alatt 58-54-es előnyhöz jutatta a TFSE-t. A BKG azonban gyorsan visszakapaszkodott és Angyal Barbara triplája után 59-59-nél már újra döntetlen állásról árulkodott az eredményjelző. Ezt követően még egy triplát értékesített Angyal Barbara és azzal már 62-61-nél a hazaiak mentek. Még hat perc volt vissza a mérkőzésből. Elly Pavel és Dúl Panka révén újra a TFSE vezetett, de Sofija Zivaljevic triplája 65-65-nél ismét szigetszentmiklósi egyenlítést eredményezett. Az utolsó három percbe 67-67-ről érkeztek a csapatok. Itt Dúl Panka büntetőivel 69-67-nél megint a TFSE vezetett. Mindkét csapat idegesen játszott, Sierra Campisano és Chanise Jenkins is hibázott büntetőt. Hét másodperccel a vége előtt Sierra Campisano mentette hosszabbításra a meccset.
 
A 70-70-ről induló ráadás elején Dúl Panka triplájával és Chanise Jenkins duplájával a TFSE 75-70-es előnyre tett szert. Ez a kezdés a teljes hosszabbítást meghatározta. A BKG innentől már nem tudta utolérni riválisát. Előbb Vári Zita triplája 77-75-re hozta fel a hazaiakat, de erre Elly Pavel azonnal válaszolt. Az utolsó percben Angyal Barbara hármasa módosította 79-78-ra az eredményt. Chanise Jenkis keze azonban a következő akcióból nem remegett meg büntetőnél, így 81-78-as előnyhöz juttatta csapatát. Az utolsó 10 másodpercben pedig már nem tudott triplát értékesíteni a házigazda, így 81-78-ra nyert a TFSE. Életben tartva reális esélyeit a rájátszásba kerülésre.
 
BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS - TFSE-MTK 78-81 hosszabbítás után (21-22, 11-19, 22-13, 16-16, 8-11)
 
Bajnokság, 20. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Kapitány G., Ádám J., Balog Gy. (Bogárdi J.)
 
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 17/9, Davis 4, Zivaljevic 11/6, Kovács V., Campisano 29/9. Csere: Benke, Vári 17/9, Raus.
 
TFSE-MTK: Theodoreán 6, Tapley 9, Jenkins 18/6, Király 3/3, Dúl 12/6. Csere: Herman 3/3, Pavel 16, Németh 11, Burján 3/3.
 
 
A bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján az Atomerőmű KSC Szekszárd 78-69-re múlta felül a DVTK együttesét.
 
Gereben Lívia szerezte a mérkőzés két első pontját büntetőivel, amire hazai oldalról nem jött válasz – a folytatásban Cyesha Goree volt sikeres (0-4). Ezután Cheridene Green büntetői következtek, vagyis miskolci oldalon is megszülettek az első találatok. A két együttes utoljára a Magyar Kupa keretein belül lépett pályára, ugyanígy a DVTK Arénában, mely során a diósgyőriek győzedelmeskedtek, bejutva ezzel a Kupa döntőjébe. A találkozó következő pontjait Kiss Angelika szerezte – szintén büntetőkkel – amivel Völgyi Péter gárdája 4-4-nél kiegyenlített. A vezetést azonban nem tudták átvenni. Az továbbra is a vendégeknél maradt, miután Goree támadólepattanóból dobott ziccert (4-6). A szekszárdiak következő támadása során ezúttal Nikolina Milic-et faultolták, amiért a légiós kettőt dobhatott. Csupán egyet sikerült értékesítenie, így a felek közti különbség csak minimálisan növekedett (4-7). Később, Kiss Angelika betörésből szerzett pontjaival zárkózott fel a hazai együttes 1 pontra, de Gereben hárompontosának köszönhetően megint ellépett a Szekszárd. 6-10-nél miskolci időkérés következett. A rövid taktikai szünet jót is tett a hazaiaknak, ugyanis Kányási Veronika szinte azonnal egy triplával folytatta a játékot. Válaszként érkezett Milic 2+1-es akciója a túloldalról, és bár Leslie Vorpahl büntetőkből szintén szerzett pontokat, Milic-nek köszönhetően a Szekszárdnak továbbra is megmaradt a pár pontos előnye (10-13). A folytatásban is Milic volt sikeres, majd Bernáth kosara következett, ezzel pedig a negyed hajrájába érkeztünk. 12-15-nél Kiss Angelika dobhatott kettőt, miután Zala Friskovec faultolta – a Diósgyőr fiatal centere egyet értékesített. 15-15-nél a hazaiak ismét kiegyenlítettek, – Jovanovic pontjaival – ami a későbbiekben egyben a játékrész végeredményének is bizonyult.
 
A második felvonás fej-fej mellett indult a csapatok számára – 17-17-nél megint csak egál volt a mérkőzés. A vezetést viszont ismét a Szekszárd vette vissza, Zala Friskovec távoli dobásával (17-20). Ezután a bírók Greennek ítéltek két büntetőt. Ezt a szekszárdiak vezetőedzője, Zseljko Djokics kérdőjelezte meg, amiért technikai hibát kapott – Bernáth Réka dobhatott. Mivel összesítésben mind a három büntető sikeres volt, így a találkozó 20-20-nál ismételten egál lett – az állást később Milic találata billentette ismét a Szekszárd oldalára (20-22). A vendégek lendülete ezután sem lankadt. Öt pontra növelték előnyüket, amikor a védőtérfélen Mányoky Réka ütött oda Jovanovic akciója közben. A miskolciak légiósa kettőt dobhatott, ezzel pedig a hazai együttes továbbra is partiban tudott maradni. 24-25-nél Kiss Angelika volt sikeres, amire pedig Milic-től jött a válasz – a Szekszárd klasszisa ekkor már 10 dobott pontnál járt. A találkozó során előszőr a DVTK 28-27-nél vette át a vezetést Jovanovic 2+1-es akciójával, a hazaiak öröme azonban nem tartott sokáig. Mányoky sikeres középtávolijával fordított is a Szekszárd. Ekkor kezdődött meg az igazi adok-kapok játék, mely során a felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyt. A félidő végére ismét a Szekszárd javára fordult az eredmény, végül 38-39-el mehettek nagyszünetre a csapatok.
 
Az eddigiekhez hasonlóan a mérkőzés második félideje is szorosan indult. A Miskolc bár egy pillanatra kiegyenlített, az előnyt ezután is a Szekszárdnál szerezte vissza. 41-43-nál Kiss Angelika dobhatott két büntetőt – a diósgyőriek fiatal centerét akciója közben faultolták. Mivel mind a kettőt bedobta, az állás pedig ismét egál lett (43-43). Ezután Friskovec triplája, majd Milic büntetője következett (43-47). A hazaiak végül 49-47-nél vették át másodszorra is a vezetést Bernáth Réka távoli találatának köszönhetően.  Az izgalmak ezután is csak fokozódtak, hiszen hol egál, hol egyik, hol pedig a másik fél vette át az egy pontos vezetést. 51-52-nél Studer Ágnes dobhatott egy büntetőt, miután a bírók a DVTK csapatának ítéltek technikai hibát. 57-54-nél ezúttal a DVTK került lépéselőnybe – Leslie Vorpahl szerzett pontokat büntetőivel. Az etap vége előtt Zseljko Djokics vezetőedző kért időt. A hátralévő idő – vagyis fél perc – elég is volt csapatának a felzárkózásra, a mérkőzés záró szakasza tehát 59-58-ról folytatódhatott.
 
Az utolsó tízpercet Nikolina Milic büntetője indította, az állás pedig 59-59-re változott. A találkozó már az első perctől kezdve kiélezett volt, nem volt egy olyan momentum, amikor magabiztosan ki lehetett volna jelenteni, hogy melyik csapat a dominánsabb. 62-65-nél épp a Szekszárdé volt az előny – Studer Ágnes sikeres közelijének köszönhetően – amikor is Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője kért időt. A rövid szünet azonban nem zavarta meg a vendégek teljesítményét. Visszatérve Mányoky Réka, illetve Milic dobott kosarat, amivel csapatuk előnye 7 pontra nőtt. Ekkor azonban Vorpahl dobott triplát, lefaragva együttese hátrányából (65-69). Az utolsó percek következtek. A Magyar Kupához hasonlóan a hazaiak most is magasabb fokozatba kapcsoltak, annyi különbséggel, hogy most már a Szekszárd is felismerte a helyzetet. Több koncentráció volt érezhető a védekezésükön, illetve támadásban sem engedték a DVTK-nak, hogy utolérje őket. Két pont híján 10 pontra növelte a differenciát Zseljko Djokics együttese, 67-75-nél Morgan volt sikeres, ez pedig időkérésre kényszerítette a hazaiakat. Folytatásként elsőnek Bernáth Réka kosara következett, de a válasz sem maradt el a KSC oldaláról. Studer Ágnes hárompontost értékesített, majd Gereben Lívia harcolta ki két büntető jogát, ezzel pedig be is biztosították győzelmüket. Negyven percen keresztül fej-fej mellett haladtak a résztvevők, amiből végül az Atomerőmű KSC Szekszárd jött ki nyertesen – 78-69-re verték idegenben a DVTK együttesét, visszavágva ezzel a Magyar Kupán elszenvedett vereségükért.
 
DVTK - ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 69-78 (15-15, 23-24, 21-19, 10-20)
 
Bajnokság, 20. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta (Gorka Szabolcs Zsombor)
 
DVTK: Vorpahl 15/9, Green 13, Aho -, Kiss 11, Jovanovic 12/3. Csere: Kányási 5/3, Bacsó -, Tóth -, Bernáth 13/3.
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 14/3, Gereben 10/3, Mányoky 8/3, Goree 7, Milic 20. Csere: Morgan 5/3, Friskovec 14/6, Krnjic -, Holcz -.

Vármegyei szövetségek