Sopron-PEAC és Szekszárd-DVTK elődöntők a női Magyar Kupában
19
Feb
2022
Sopron-PEAC és Szekszárd-DVTK elődöntők a női Magyar Kupában
2022. február 19.  |  07:13
A Killik László Női Magyar Kupa első negyeddöntőjében a címvédő Sopron Basket 80-35-re legyőzte a TFSE-MTK együttesét.
 
Igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést a Sopron Basket. Briann January öt és Határ Bernadett hat pontjával három perc alatt 11-0-ra lépett el a címvédő. Magyar Bianka időt kért, de a soproniak továbbra is lendületben maradtak. Megszerezte első pontjait Jelena Brooks is. Nem telt el hat perc, amikor már 17-0 állt az eredményjelzőn. Ekkor pályára lépett a soproni kosárlabdázás történetének első olimpiai bajnok légiósa Stefanie Dolson. Mellette ott volt az edzésbaleset után Nevena Jovanovic és Fegyverneky Zsófia is speciális maszkban. Mind a ketten már az első etapban betaláltak. Fegyverneky Zsófia triplája után 22-0 állt az eredményjelzőn. Varga Alíz hármasa pedig nem sokkal később már 25-0-ra módosította az eredményt. Ekkor szerezte meg az első pontját a TFSE, Ja’Tavia Tapley villant meg. Az első negyed hajrájában Stefanie Dolson első magyarországi pontjait is feljegyezhettük. A TFSE Theodoreán Alexandra hármasával szépített, de 10 perc után így is 27-5-re ment a címvédő. A soproni együttes a 12 mezőnykísérletéből 9-et értékesített.
 
A második szakasz elején Theodoreán Alexandra egy triplával igyekezett közelebb hozni a TF csapatát, összességében azonban ezt a negyedet is a címvédő uralta. Ekkor még nem tudhattuk, hogy ez volt egyetlen találata a fővárosi együttesnek ebben az etapban. Gabby Williams is megszerezte első pontjait ezen a délutánon (végül 10-ig jutott ebben a 10 percben), majd Briann January és Jelena Brooks növelte tovább a soproni előnyt. A félidő hajrájában egyre több indításos találata is lett a címvédőnek, így tovább nőtt differencia a felek között. A nagyszünetben 49-9-re vezetett a Sopron. Gabby Williams és Briann January már 10-10 pontnál tartott a címvédőnél. A harmadik negyed első találata Németh Alma nevéhez fűződött, de erre 8-0-val válaszolt a Sopron. Ezen futást követően Gáspár Dávid több rutinos kulcsjátékosát is lecserélte. A Soproni Darazsak Sportakadémia növendéke Kókai Patrícia is lehetőséget kapott.
 
A harmadik negyed második felére némileg visszaesett a mérkőzés ritmusa, de így is 17-8-ra megnyerte ezt a játékrészt a Sopron. A záró szakaszt Stefanie Dolson találata vezette fel. Érezhetően igyekezett a soproni szakmai stáb játékba hozni a klasszis centert. A TF csapatából Németh Alma, Tóth Tímea és Harman Alíz pontjait jegyezhettük fel. Németh Alma és Herman Alíz elérte a 10 szerzett pontos lélektani határt. Soproni oldalon is a fiatalok kaptak lehetőséget. Az utolsó négy percben színmagyar ötösök küzdöttek. Sitku Zsuzsanna öt pontját is kiemelhetjük. Az utolsó két percbe érve 80-32-nél Gáspár Dávid kért időt, hogy eligazítsa a fiatalokat. A záró etapot 17-14-re megnyerte a TFSE, de természetesen a címvédő fölényes sikere nem forgott veszélyben. A Sopron Basket 80-35-ös győzelemmel jutott az elődöntőbe.
 
TFSE-MTK - Sopron Basket 35-80 (5-27, 4-22, 8-17, 17-14)
 
Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Tőzsér D., Lengyel Á., Sörlei A. (Zalai Á.)
 
TFSE-MTK: Theodoreán 6/6, Tóth 3, Jenkins, Németh 10, Dúl 1. Csere: Süle, Herman 13/9, Tapley 2, Szeitl, Pavel, Burján, Király.
 
Sopron Basket: Williams 10, Czukor 7, Határ 14, January 10/6, Brooks 5/3. Csere: Fegyverneky 5/3, Varga A. 10/6, Jovanovic 2, Sitku 5, Kókai, Dolson 12, Varga S.
 
 
 
A Killik László Női Magyar Kupa első napjának második mérkőzésén az NKA Universitas PEAC 62-60-ra legyőzte az Iványi Dalma által irányított UNI Győr MÉLY-ÚT együttesét.
 
A negyeddöntő feldobását a Győr csapata nyerte, a támadásból azonban nem sikerült kosarat szerezniük – a PEAC támadhatott kontrába. Mivel náluk sem volt találat, ezért megint a zöldeknél volt a labda. A folytatásban Dubei Debóra indított támadást, akit akciója közben Nikola Dudásova faultolt. A győriek válogatottja kettőt dobhatott, kettő per kettője után pedig 2-0 volt az állás a Győr javára. Pécsi térfélről továbbra sem érkezett válasz, azonban Dubei megint csak sikeres volt, előszőr közelről, majd egyszer távolról is – 7-0 a Győr javára. A PEAC első találatai négy perc után születtek Kiss Virág részéről, aki elsőnek leválásból, majd közeli, centerpozícióból szerzett kosarat. Ezután Mompremier-től jött a válasz, az állás pedig 4-9-re változott. Hat perc elteltével pécsi csere következett, Simon Zsófia érkezett a pályára, aki ezzel a Pécs színeiben hivatalosan is a Magyar Kupán debütált. A folytatásban Tyaunna Marshall közeli dobásával három pontra zárkózott fel Csirke Ferenc együttese, és bár dobás közben faultolták a légiós, büntetője nem talált be (6-9). Ekkor pontszerzés szempontjából egy viszonylag csendesen periódus következett, míg nem Dubei ismét tempóból szerzett pontokat – megtartva ezzel csapata előnyét. A pécsi hátrányból végül Szűcs Réka büntetői és Wentzel Nóra középtávolija faragott, a kijelzőn az állás pedig 10-11-re változott. Az etap utolsó percében két távoli is betalált, – egy-egy mindkét féltől – így a második felvonás 13-13-ról folytatódhatott.
 
A következő tíz percet szintén a győriek támadása indította. A pontszerzés azonban pécsi oldalon folytatódott, betörése közben Wentzel Nórát faultolták, amiért kettőt dobhatott – kettőből kettő sikeres volt a PEAC irányítójának, ezzel csapata át is vette a vezetést (15-13). Előnyüket továbbnövelte Chelsea Nelson támadólepattanóból értékesített kosara is, ezért a túloldalon Iványi Dalma kért időt eligazításra (17-13). A rövid taktikai szünet láthatóan jót is tett együttesének, hiszen Jordin Canada rögtön alapvonali bedobásból szerzett találatot. Azonban a Pécs sem tétlenkedett. Előszőr Wentzel, majd Kiss volt sikeres – a pécsiek előnyüket megőrizve hét pontra szakadtak el (22-15). Ekkor Dombai Réka harcolta ki két büntetődobás jogát, amiből kettő be is ment neki. Iványi Dalma játékosai azonban ezzel sem tudtak közelebb férkőzni, ugyanis a másik oldalon Kiss Virág 2+1-es akciója következett (25-17). A folytatásban a felek közötti különbség végül 10 pont fölé nőtt, – az eredményjelzőn a 31-19-es állás volt olvasható –  így ismételten Iványi Dalma kért időt csapatának. Az eddigiekhez hasonlóan, az eligazítást követően a Győr megint csak pozitív jeleket mutatott. Jordin Canada indított határozott támadást, akit akciója közben faultoltak is – büntetőiből azonban csak egyet sikerült értékesítenie (31-20). Érezhető volt, hogy mind védekezésben, mind pedig támadásban keményebbé váltak Iványi tanítványai. Weninger Virág szerzett védőlepattanót sikeres védekezése után, mely támadásból Török Ági harcolt ki dobás közbeni faultot. A különbség azonban továbbra is 10 ponton táncolt, Mompremier büntetője után 33-24-re változott az állás. Ekkor Csirke Ferenc vezetőedző kért időt. A folytatásban öt pontra zárkóztak fel a győriek, majd Wentzel dobott két büntetőt. 35-28-nál ismételten pécsi időkérés következett. A hátralévő időben csupán egy találat született, Jordin Canada volt sikeres távolról, így a felek 35-30-ról fordulhattak. A félidő két legeredményesebb játékosa fej-fej mellett, győri oldalon Dubei Debóra lett 11 ponttal, míg a pécsieknél Kiss Virág lett 10 ponttal.
 
A második félidő Nelson kosarával indult, amire válasz győri oldalról nem is érkezett. A következő találat szintén pécsi oldalon volt, ismét Nelson volt sikeres, ezzel pedig a PEAC előnye megint csak tíz pont közelébe emelkedett (39-30).Ekkor lelassult a pontszerzés, míg nem Dudásova távolról be nem talált – 42-30-nál Iványi Dalma kért időt. Visszatérve bár az első kosár győri oldalról érkezett, mivel csak egy pontról volt szó, felzárkózni továbbra sem tudott a zöldek együttese. 46-32-nél Nelson pontjai következtek, majd Simon Zsófia volt sikeres – a pécsiek előnye egyre inkább növekedett. Az UNI Győr együttesében a Dubei-Canada duó tartotta a lelket, az előbbi hárompontosával tíz ponton tudtak maradni. 48-39-nél Weninger Virág is betalált, ezzel időkérésre kényszerítve az ellenfél vezetőedzőjét. A folytatásban azonban rendezte sorait a Pécs és kapásból Szűcs Réka hárompontosát láthattuk (51-39). A válasz ezúttal Albina Razheva-tól érkezett, ami pont az utolsó pillanatban esett be. A mérkőzés záró szakasza így tehát 51-41-ről, azaz 10 pontos pécsi előnnyel kezdődhetett.
 
A végső tíz percet Tyaunna Marshall kosara indította, – szinten tartva csapata lépéselőnyét – melyre Jordin Canada-tól jött a válasz. Az ő, illetve Oroszová pontjaival a győriek ismét öt pontra zárkóztak fel, így Csirke Ferencnek időt kellett kérnie (53-48). A mérkőzésnek ezen a pontján sorsdöntő volt Iványi Dalma tanítványai számára, hogy hogyan reagálnak. A védekezésükön a teljes koncentráció volt érezhető, azonban a támadásaikat nem tudták kosárral befejezni. Ezt kihasználva a Pécs kontrákban támadta a védelmüket, de ők is sok hibával játszottak. Egy perc alatt végül mindkét oldalon csak egy-egy kosár született – a különbség maradt öt ponton (55-50). Négy percre a találkozó vége előtt Dubei Debóra találatával ismét egy lépéssel közelebb került az egyenlítéshez a Győr, akkor azonban Kiss Virág volt sikeres. 57-52-nél viszont a pécsi center hibázott védekezésben, – ez már a negyedik hibája volt – így Mompremier dobhatott két büntetőt. Csak egyet sikerült értékesítenie. Ekkor Wentzel Nóra találata következett a túloldalon és, hogy megakadályozzák a pécsi rohamot, a győriek vezetősége kért időt. Visszatérve Dubei Debóra szerezte meg 18-ik pontját – újból négy ponton az UNI Győr (59-55). Csupán másfél perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Kiss Virág szenvedett kisebb sérülést, így edzője kénytelen volt lecserélnie a fiatal centert. Kontrába viszont a győriek támadhattak, amiből Jordin Canada indított akciót. Dobása közben faultolták az amerikai légiós, és mivel a találat ért, ezért egy büntetőt dobhatott. A dobást bár nem sikerült értékesítenie, a támadólepattanót Razheva szedte vissza, melyből találat is született. Dobása közben azonban őt is faultolták, és ő már bedobta egy büntetőjét (59-60). A következő támadás a Pécs kezében volt. Az utolsó másodpercekig játszották ki idejüket Csirke Ferenc játékosai, amikor Szűcs Rékának kellett távolról eldobnia. A dobás betalált, ezzel pedig 62-60-ra változott az állás. Ekkor Iványi Dalma vezetőedző kért időt. Visszatérve alig három másodperc állt a győriek rendelkezésére, ami alatt már nem tudtak találatot szerezni, így a továbbjutást az NKA Universitas szerezte meg – izgalmas végjátékkal, csupán két ponttal nyert Csirke Ferenc együttese (62-60).
 
NKA UNIVERSITAS PEAC - UNI GYŐR MÉLY-ÚT 62-60 (13-13, 22-17, 16-9, 11-19)
 
Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Papp Péter, Farkas Gábor, Nyilas István (Bogárdi János)
 
NKA Universitas PEAC: Kiss 12, Wentzel 10, Marshall 12, Nelson 10, Dudásova 3/3. Csere: Sarok 3/3, Simon 4, Szűcs 8/6, Brajkovic -.
 
UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 15, Dubei 18/6, Oroszová 2, Dombai 6, Mompremier 9. Csere: Ruff-Nagy 1, Weninger 2, Razheva 5, Török 2, Baffy -.
 
 
 
A 2022-es Killik László Női Magyar Kupa harmadik negyeddöntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárd 85-50-re legyőzte az ELTE-BEAC Újbudát.
 
Bálint Réka és Koch Dóra kosárváltása vezette fel az összecsapást. Ezt követően Sara Krnjic vezetésével a Szekszárd ragadta magához az irányítást. Boros Julcsi és Czank Tímea még 8-6-ra felhozta a fővárosi gárdát, de ezt követően 8-0-s futással 16-6-ra ellépett a KSC. Balogh Judit időt is kért. Koch Dóra triplájával még szépített a BEAC, a folytatásban viszont gyorsan nőtt a szekszárdi előny. Zala Friskovec például kétszer is eredményes volt távolról. 10 perc után így 27-11-re vezetett a Szekszárd. A KSC 22 mezőnykísérletéből 11 sikeres lett, míg a BEAC-nál 11-ből 3 volt az arány. A kísérletek száma is hűen tükrözi a játék képét.  A második negyed elején Kolby Morgan, a Szekszárd új légiósa is megszerezte az első pontjait. Cyesha Goree és Studer Ágnes pedig azzal a lendülettel 20 egység fölé növelte csapata előnyét.
 
Több, mint hat percen át mindössze egy mezőnykosarat szerzett a BEAC. Ez Boros Berta nevéhez fűződött. Ez idő alatt 42-13-ra lépett el a Szekszárd. Nem sokat kellett várni és Nikolina Milic triplája után 45-15-nél elérte a 30 pontot a differencia. A félidő utolsó három percébe érkezve faultok tették töredezetté a játékot. Akadt egy-két kihagyás védekezésben szekszárdi oldalon, így Zseljkó Djokics időt kért. Ezt követően rendezte sorait a KSC. A 47-17-es félidei eredményt Boros Berta és Nikolina Milic kosárváltása alakította ki. Nikolina Milic már a 15. pontját szerezte ekkor. Azon túl, hogy a KSC tartotta 50% feletti mezőnymutatóját (20/37), 32-9-re vezetett a lepattanókban. A harmadik negyedet Boros Julcsi hármasa indította és ez érezhetően új lendületet adott a BEAC-nak, mely Barnai Judit és Mérész Beatrix nélkül is igyekezett helytállni. Eredményes volt távolról Koch Dóra. A folytatásban pedig Czank Tímea állt a csapata élére, egymaga 8 pontot szerzett. A szekszárdi találatokra, így rendre válaszolt a fővárosi együttes. A különbség ezen 30 egység környékén állandósult.
 
A Szekszárd dolgát nehezítette, hogy miközben visszatérhetett Gereben Lívia, a harmadik negyedben Studer Ágnest és Cyesha Goree-t is le kellett cserélni. Értékes találatokat értékesített azonban Mányoky Réka és Horváth Dóra. Végül 68-38-ról vágtak neki a csapatok az utolsó 10 percnek. Nikolina Milic és Kolby Morgan felelt a pontokért szekszárdi oldalon, de Miklós Melinda is betalált. A BEAC-nál sokáig csak Czank Tímea hármasát jegyezhettük fel, így 82-41-nél 40 pont felett járt a differencia. A mérkőzés utolsó három percébe is innen érkeztünk. A végjátékban szépített a BEAC. Katona Boglárka triplát értékesített, de Czank Tímea, Koch Dóra és Juhász Angéla is betalált. Balogh Judit tanítványai így 9-3-ra hozták ezt a rövid periódust, de természetesen a szekszárdi továbbjutás ekkor már nem forgott veszélyben. Az elmúlt kiírás bronzérmese 85-50-es sikerrel jutott az elődöntőbe.
 
ELTE BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 50-85 (11-27, 6-20, 21-21, 12-17)
 
Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Kapitány G., Fodor A., Szilágyi B. (Farkas J.)
 
ELTE BEAC Újbuda: Koch 12/6, Czank 19/3, Boros B. 5, Boros J. 7/3, Juhász 2. Csere: Katona 3/3, Ivanova, Dénes 2, Zsámár.
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 2, Studer 2, Bálint 6, Krnjic 8, Goree 2. Csere: Morgan 10/6, Gereben 2, Mányoky 3, Friskovec 12/12, Horváth 2, Holcz, Milic 24/3.
 
 
 
A Killik László Női Magyar Kupa első napjának utolsó mérkőzésén a DVTK 73-71-re legyőzte a Tursics Krisztián által irányított Ludovika-FCSM Csata együttesét.
 
A találkozót Strausz Edina pontjai indították, melyekre szinte azonnal Bernáth Rékától jött a válasz. A pontszerzést azonban nem a Csata folytatta, hanem következőnek is a DVTK szerzett kosarat – Jovanovic volt sikeres távolról. Elszakadni a rendezők azonban nem tudtak, hiszen a fővárosiaktól Japreece Dean is betalált (4-6). Ekkor sorozatban következett Aho Nina, Cheridene Green, majd Milica Jovanovic kosara. Az előző mérkőzésekhez képest a csarnok megtelt miskolci szurkolókkal, akiknek a hangos kántálását lehetett hallani a lelátóról. Ez láthatóan hatalmas löketet adott a hazaiaknak, hiszen a különbséget majdnem tíz pont fölé emelték. 4-12-nél Leslie Vorpahl-t faultolták dobás közben, ezzel pedig két büntető dobásának jogát harcolta ki – kettőből egyet tudott értékesíteni a diósgyőri légiós (4-13). Ekkor Lelik Réka szépített kosarával csapata teljesítményén, majd Zele Dorina volt sikeres, amivel a Csata öt pontra zárkózott fel (8-13). Ezt követően az események felgyorsultak. Előszőr Tóth Franka szép megoldását láthattuk, majd Japreece Dean indított támadást a túloldalon, akit méghozzá jó dobása közben faultoltak. Az amerikai légiós 2+1-es akciójával járult hozzá csapata teljesítményéhez, amivel Tursics Krisztián együttese négy pontra tudott felzárkózni. Ekkor Zele Dorina találata következett, amivel az állás 13-15-re változott. A DVTK végül Leslie Vorpahl hárompontosával tudta megtartani a tisztes távolságot, ám ekkor Zele Dorina újabb 2+1-es akciót értékesített – a folytatásban pedig ziccerrel fejezte be támadását, amivel a budapestiek 18-18-nál egyenlítettek. Az elmúlt időszakban a Csata együttese nem éppen volt szerencsésnek mondható, hiszen számos, kereten belüli problémákkal küzdöttek. A Magyar Kupára is hiányosan érkeztek, ugyanis Stasha Carey nem tudott a csapattal tartani Miskolcra. Ennek ellenére nem a feladás, hanem az akarat volt rajtuk érezhető. Ez már az első negyed eredményén is megmutatkozott, ismételten Dean vette a kezébe az irányítást, és középtávoli dobásával 20-18-nál át is vették a vezetést. A következő védekezésük során azonban Hegedűs Janka faultolt, amiért Green dobhatott két büntetőt. Mivel mind a kettőt értékesítette az angol légiós, ezért a másik felvonás 20-20-ról folytatódhatott.
 
A mérkőzés elejéhez hasonlóan a második negyedet is a Csata indította – Lelik Réka talált be, így a párpontos előny ismételten a fővárosiakhoz került. Válasz nem is jött a DVTK oldaláról, hanem Angyal Nikolett szerzett távolról pontokat (25-20). Ezután megint csak Lelik Réka kosarát láthattuk, amivel összesítésben a vendégek egy 7-0-ás rohamot indítottak. A hajrát végül Völgyi Péter állította meg időkérésével. Visszatérve a Csata zónavédekezésre váltott, amiben Bernáth Réka betörésből találta meg a rést. Bár találat nem szünetet, akciója közben faultolták, így két büntetőt dobhatott. Bár mind a kettőt értékesítette, a diósgyőriek így sem tudtak közelebb férkőzni, ugyanis előbb Lelik, majd Dean talált be (31-22). A folytatásban Green, majd Jovanovic büntetői következtek – kettőből kettő ment be nekik. Válaszként viszont Horváth Bernadettől már jött is a találat (33-26). Ekkor azonban a miskolciak is bepörögtek, és öt pontot szereztek sorozatban, amivel végül két pontra zárkóztak fel. 33-31-nél Tursics Krisztián vezetőedző kért időt eligazításra. Ez láthatóan jól is jött együttesének, hiszen visszatérve kapásból Horváth Bernadett dobott egy triplát. Meglépni viszont nem tudtak, mert válaszként már jöttek is Vorpahl büntetői (36-33). A Csata azonban továbbra is megtartotta hidegvérét, és koncentráltan tartották a pár pontos lépéselőnyt. Védekezésben sem hibáztak nagyot, ami meg is zavarta a hazaiakat. A diósgyőriek szinte egyetlen mentsvára a büntetők voltak – 36-35-nél Green dobott kettőt. A vezetést azonban továbbra sem tudta átvenni Völgyi Péter együttese, erről Lelik Réka gondoskodott, aki már a 10-ik pontját szerezte. A túloldalról ekkor viszont Jovanovic szólt közbe. A diósgyőriek légiósa sorozatban összesen nyolc pontot szerzett, – 17 dobott pontig jutott – amivel csapatának öt pontos előnyt ajándékozott. 38-43-nál így tehát Tursics Krisztián vezetőedző kért időt. A folytatásban a Csata továbbra sem adta fel. Koncentráltan védekeztek és hideg fejjel támadtak kontrába, aminek meg is lett az eredménye – Böröndy Vivien dobhatott kettőt. Őt, ugyanebben a szisztémában követte Lelik Réka is, ők ketten pedig 42-43-ra változtatták az állást. Fél perc volt hátra a nagyszünetből és a Csataé volt a labda. Lelik Réka indította meg az akciót alsóposztról, akit ismételten dobás közben faultoltak, így kettőt dobhatott. Csak egy talált be neki, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy csapata egyenlítsen. További kosarak nem is születtek, így a felek végül 43-43-ról fordulhattak egy igazi Magyar Kupa rangadóhoz méltóan.
 
A második félidőt Horváth Bernadett középtávolija, illetve Lelik Réka ziccere indította. Válaszként Leslie Vorpahl büntetői következtek, melyeket a bírók Dean sportszerűtlen hibája után ítéltek neki. A Csata oldaláról Horváth Bernadett lett a második játékos, aki átlépte a tizedik dobot pontot, hárompontosával 50-44-re változtatta az állást. Válaszként miskolci oldalról is egy tripla következett – Vorpahl volt sikeres. Ezután Bernáth Réka kétszer is betalált, amivel Völgyi Péter együttese 50-51-nél visszavette a vezetést. Ezt követően megkezdődött a szokásos adok-kapok játék, amikor a felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyt. Előszőr Lelik ziccerével a Csata szerezte vissza, majd Bernáth triplájával a miskolciakhoz került az előny. 52-54-nél Green dobhatott két büntetőt, melyből egy ment be neki – három pont volt a budapestiek hátránya, ebből pedig lelik faragott le ismét. A fővárosiak irányító-bedobója ekkor már 19 pontnál járt. 54-58-nál Green volt sikeres közelről, illetve Vorpahl értékesített egy büntetőt. A hátralévő időben is csak diósgyőri találása született, így a mérkőzés záró szakasza 54-62-ről kezdődhetett.
 
A végső játékrészt Horváth Bernadett hét pontja indította, amivel a vendégek egy pontra zárkóztak fel (61-62). A válasz ezúttal Bernáth Rékától érkezett, amivel a fiatal bedobó 17-ik pontját szerezte meg. Ezután ismét Horváth akcióit láthattuk, ezúttal távolról volt sikeres kétszer is, amivel a Csata 67-64-nél vissza is vette a vezetést. A negyed feléhez érkeztünk és Völgyi Péter időkérése következett. A folytatásban megint csak egy időkérésen volt a sor – mindössze fél perces játékidő után – ezúttal Tursics Krisztiánnak volt szüksége taktikai eligazításra. Szinte egy másodperce volt a Csatának dobást kialakítania, ami sikerült is. Horváth Bernadett engedte el a labdát távolról, ami bár nem talált be, a támadólepattanót Dean szedte vissza, aki azonnal kosárral is fejezte be az akciót. Válaszként Bernáth Rékának volt lehetősége egy lépéssel közelebb hoznia csapatát, ez azonban nem sikerült, és a következő pontokat is Dean szerezte (71-64). Alig három perc volt hátra a kulcsfontosságú találkozóból és a budapestiek előnye hat pont volt. Ekkor azonban Cheridene Green volt ismételten sikeres – a közönség az eddigiekhez képest pedig még jobban tombolt. A folytatásban egy kétes döntés született, Bernáth Réka harcolt ki faultot, amit a bírók videó segítségével döntöttek el, hogy dobás közben történt-e, avagy sem. A döntés értelmében nem dobás közben történt a fault, így a DVTK oldalról jöhetett. Az akciót bár nem teljes értékű kosárral sikerült befejezniük, dobás közben Aho Ninát faultolták, így ő dobhatott kettőt. Mindkét büntetőjét értékesítette a diósgyőriek válogatottja, így az állás 71-69-re változott. Az utolsó egy percbe érkeztek az események és a Csata támadhatott, akik azonban nem tudtak kosarat szerezni. Védőlepattanó után a Miskolc támadhatott kontrában, amit Green fejezett be végül sikeresen. Az eredmény 71-71-nél megint csak egál lett, negyven másodpercre a találkozó végétől pedig Tursics Krisztián kért időt. Az utolsó támadások egyikében a DVTK akciója végződött sikeresen – dobás közben Green-t faultolták, aki kettőből kettő büntetőt dobott be. 71-73-nál, 12 másodperc volt vissza és Tursics Krisztián vezetőedző kért ismét időt. A hátralévő időben a Csatának csupán egy támadásra volt ideje, amit Horváth Bernadett próbált meg távolijával befejezni. A dobás sikertelen volt, így végül a DVTK-é lett a végső győzelem, 73-71-el ők jutottak tovább a Magyar Kupa negyeddöntőiből.
 
Ludovika-FCSM Csata - DVTK (20-20, 23-23, 11-19, 17-13)
 
Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Győrffy Pál Attila, Goda László, Kovács Nimród János (Balogh László György)
 
Ludovika-FCSM Csata: Horváth 23/15, Lelik 19, Dean 13, Strausz 2, Böröndy 2. Csere: Zele 9, Angyal 3/3, Hegedűs -.
 
DVTK: Vorpahl 13/6, Green 17, Aho 5, Jovanovic 17/9, Bernáth 17/9. Csere: Kányási -, Tóth 4, Kiss -.

Vármegyei szövetségek