Utánpótlás bajnokságok: Jól ment az Atomerőmű SE fiú csapatainak
14
Feb
2022
Utánpótlás bajnokságok: Jól ment az Atomerőmű SE fiú csapatainak
2022. február 14.  |  14:00
Rengeteg találkozót rendeztek a múlt héten az utánpótlás bajnokságokban, miután sor került az országos főtábla második fordulójára a serdülő fiúknál. A hölgyek kadett mezőnyében Szücs Gréta újra kiemelkedőt alkotott (57 VAL). Fiú juniorban véget ért az alapszakasz, a kadetteknél pedig egyetlen mérkőzés van még hátra a B csoportból - a Sopron és a Paks csapatai is nyertek egy-egy csoportot a két korosztályban, az ASE-nek különösen jól ment a héten.
 
 
 
Leány kadett
 
A rájátszás piros csoportjában az NKA Pécs/A egy 29-10-es első negyeddel indítva, kifejezetten jó csapatjátékra alapozva, még Rátkai Eszter nélkül is simán verte a Zsíros Akadémia Kőbánya/A-t (84-38). Az Albert Szidónia, Fárbás Eliza, Poczkodi Zsófia Elena trió fémjelezte DVTK Akadémia/A főleg a második félidőben volt nagy fölényben a Vasas Akadémia/A ellen (90-52). A Csata DSE a Gábor Lili-Toman Dóra kettős vezetésével nem sok esélyt adott a László Anna húzta PVSK NKA/A-nak (98-55).
 
A fehér A csoportban a Sinka-Pálinkás Szofi és Tózer Nemes Boglárka vezette Kecskeméti KA/A a második negyedtől irányította a meccset a Bajai NKK/A otthonában (48-69). Sokkal simábban alakult a Kecskemét Kiss Lenke KA/A elleni összecsapása (94-31), melynek során Sinka-Pálinkás mellett Gergő Janka, Máté-Tóth Eszter és Lenkei Cintia is kifejezetten hasznosan játszottak a kecskemétiektől. A második felvonást leszámítva a Drahos Leila húzta Szegedi KE/A is irányította a Kiss Lenke elleni mérkőzést (40-77).
 
A fehér B csoportban a Raffay Dóra és Fenyvesi Flóra vezette Darazsak Sportakadémia/B a két középső felvonásban kiépített előnyének köszönhetően nyert a Szolnoki Sportcentrum/A otthonában (61-72) - a hazaiaktól Szoboszlai Laura kiemelkedett. A múlt héten is kiemelkedőt teljesítő, ezúttal is 57 VAL-ig jutó Szücs Gréta (37 pont, 14 pattanó), valamint Vajda Jázmin Adria és Csákvári Viktória vezetésével, a két páratlan negyedére alapozva simán nyert az Atomerőmű KSC-Szekszárd a Szikszai Franciska fémjelezte Török Flóris-Törekvés SE/A otthonában (68-102).
 
A zöld A csoportban a Becsi Boróka fémjelezte Bajai NKK/B az első 30 percben szerzett előnyét végig tudta vinni a Zalaegerszegi KTE elleni rendkívül pontszegény találkozón (53-43). Végig nagy fölényben játszott a Nagy Viktória Veronika, Kuncz Linda Tamara és Babay-Bognár Kinga vezette Óbudai Kaszások végig nagy fölényben játszott a Szombathelyi SI vendégeként (43-92).
 
A zöld B csoportban a Czirkos Anna Panka húzta Vasas Akadémia/B csak a második negyedet bukta el, azt is csak három ponttal, így végül szűk 10 ponttal felülmúlta a leginkább Mihály Pannára építő Széchenyi KA/A-t (56-47). Az NKA Pécs u15/B az első három negyedben végig jobban játszott Bojtár Bettina Beáta és Felső Gréta vezetésével, mint a Vasas második csapata, így simán nyert (81-47). A 40 VAL-ig jutó Gergő Janka fémjelezte Kecskeméti KA/B pedig jó kezdésének köszönhetően nagyobb izgalmak nélkül verte a győrieket (67-48).
 
 
 
Leány junior
 
A piros csoportban nagyszerűen kezdett, 13 ponttal nyerte az első negyedet a Turi Eszter Dóra vezette Zsíros Akadémia Kőbánya Pécsett. A Rátkai Eszter és Laczkó Sára vezette NKA Pécs/A egy 22 ponttal megnyert második felvonással válaszolt, és végül ha nem is simán, de győzött (72-62).
 
A fehér A csoportban az egységes csapatmunkára építő Széchenyi KA a két páros negyedet tudta elvinni a Vukicevic Mila vezette Miskolci SI Vadmacskák otthonában, ez pedig elég is volt a sikerhez (52-65).
 
A fehér B csoportban a Küllős Kira és Árvai Noémi Virág vezette, de nagyon egységes NKA Pécs u17/B egy 36-10-es első 10 perccel eldöntötte a Rózsás Anita és Rivasz Petra húzta Török Flóris-Törekvés SE/A elleni találkozót (61-98).
 
A zöld A csoportban hiába kezdett jól a Szántó Brigitta vezette MTK Budapest, a Zsámár Panna és Csuha Patrícia fémjelezte Kanizsai Vadmacskák SE folyamatosan dolgozta le hátrányát, a végjátékban végig ő játszott előnyben, az MTK üldözte, és végül Csuha duplájával győzött is a kanizsai alakulat (55-57).
 
A zöld B csoportban a Temes Boróka, Ackermann Zsófia és Schmidt Laura húzta PVSK NKA/A a második negyedtől kezdve folyamatosan lépett el a Szőke Cintia Fanni és Ehmann Tímea vezette Dávid Kornél KA/A-tól (81-58). A Csordás Rozina fémjelezte Szolnoki MÁV SE 30-17-tel kezdett a BEAC-Újbuda KA/B ellen. A fővárosiak azonban az ezt követő 20 percet 28 ponttal nyerték (a harmadik negyedet 20 egységgel), így végül nagyobb izgalmak nélkül győztek (68-83).
 
 
 
Fiú serdülő
 
A fiú serdülőknél az országos főtábla második fordulójára került sor.
 
A BA csoportban a Budapesti Honvéd/A 3-0-val zárt, miután Baráth Titusz és Albert Dániel Benjámin vezetésével előbb a Bajai Bácska FKE/A-t (87-79), többek között Németh Attila Gergő 20 pontjával a Soproni SI KA SKC/A-t (45-83), majd végül Németh, Albert, Puskás Kadosa Kán, Csermely Vilmos kvartett összesen 67 pontjával a Körmendi Törpördögöket is legyőzte (102-59). A második a Bartik Zalán, Fábián Ákos, Giczi Dominik és Tóth Botond húzta Körmend lett, miután a Sopront szinte végig vezetve (80-59), a Baját pedig a negyedik negyedben bedarálva verte (90-69). A bajaiak leginkább Hódos Patrik, Bánóczky Bence és Csorba Levente révén szerezték meg a harmadik helyet a Sopronnal szemben (70-59).
 
A BB csoportban a Vasas Akadémia/A végzett 3-0-val a csoport élén. A pasarétiek előbb leginkább a Maszlag Tamás, Zöldi Péter András, Kiss Balázs triónak hála győztek nagyon simán a Zalakerámia ZTE KK/A ellen (112-41), majd Imre Márton, Kiss és Müller Milán Dániel révén szintén könnyedén verték a Szombathelyi Sportiskola KA/A-t (47-82), végül pedig egy pontgazdag találkozón, Kiss, Korompay Hunor Levente, Imre és Maszlag játékára építve győztek a KASI Definek/A ellen is (109-81). A kaposváriak megnyerték másik két meccsüket előbb Kreka Balázs vezetésével a Szombathely (89-70), majd Kreka, Czeibert Soma Gergő és Dross Máté révén a ZTE ellen (146-52). A harmadik a szombathelyi alakulat lett, amely Verasztó Vilmos vezetésével, de egységes csapatmunkára alapozva verte a Gérczei Bence vezette ZTE-t (57-76).
 
A BC csoportot a Zsíros Akadémia Kőbánya/A nyerte, amely rögtön elsőre egy nagyon szoros összecsapást nyert meg a Kaiser Zoltán fémjelezte MVM-OSE Lions U14/A ellen (59-62) - igaz, a negyedik negyedben szinte végig a kőbányaiak álltak jobban. A Zsíros Akadémia ezt követően három negyedet uralt a Kecskeméti KA/A ellen Horváth Bernát és Pelle Péter révén (73-84), majd a mezőnyben rendkívül hasznos Pelle vezetésével sima sikert aratott a Szolnoki KA/A ellen (71-47). A Kecskemét nagyobb izgalmak nélkül szerezte meg a második helyet, miután a Jambrik Áron, Nyitrai Milán Csaba, Asztalos Miklós, Benyovszki Móric, Gera Viktor ötösnek köszönhetően nagy különbséggel verte a Szolnokot (107-46), és a Jambrik-Asztalos duónak hála az OSE ellen sem kellett izgulniuk (67-92). A Baráth Zsombor, Pap Gergő, Czermann Zétény hármas húzta oroszlányiak pedig 20 ponttal verték a Faragó Viktor Róbert vezette Szolnokot a harmadik helyért (67-87).
 
A BD csoportban az NKA Pécs/A-nak nem volt ellenfele - a pécsiek a Király Martin, Marokházi Levente, Baráth Barna, Burony Bálint, Hirth Bálint, Rácz Gábor hatos vezetésével előbb a Szedeák/A-t (146-29), a Nyíregyházi Sportcentrumot (155-28) és a Cívis KK Debrecen/A-t (50-106) is nagyon simán verték. A Szafkó Márk, Szűcs Nándor, Sándor Csanád Emil és Debreczeni Ádám húzta debreceni együttes a Nyíregyháza (91-48) és a Szeged (55-90) elleni sikerekkel a második lett. A harmadik helyet pedig egy győzelemmel, a Nyíregyháza elleni sikerrel (59-91) a Körtvélyessy András Pál, Zöldi Zétény István és Duics Álmos fémjelezte Szedeák szerezte meg.
 
A BE csoportnak a Dávid Kornél KA/A volt a kiemelkedő együttese. A székesfehérváriak egységes csapatjátékkal verték a DMTK-t (138-57), Sipos Ádám vezetésével a KASI Delfinek/B-t (49-109), végül leginkább a 20 pontos Mészáros Gergőre alapozva a Kecskeméti KA/B-t (85-43). A kecskemétiek Hajkó Bálint és Németh Zoltán révén első negyedükre alapozva múlták felül a kaposváriakat, hiába próbált meg mindent a KASI Fehér Bende Zente vezetésével (81-68). A Bánhegyi Barabás és Németh Zoltán vezette Bács-Kiskun megyei együttes aztán a két középső negyedben döntötte el a maga javára a DMTK elleni összecsapást (80-63), így megszerezte a második helyet. A harmadik a kaposvári alakulat lett, amely 110 pontot dobva verte a Dunaharasztit (87-110). Mindkét oldalon volt egy-egy kiemelkedő teljesítmény: a DMTK-nál Desbordes-Korcsev Brúnó 50 VAL-ig jutott (48 pont, 15 pattanó), míg a Kaposvárnál az újfent hasznos Fehér mellett Dénes Lóránd volt a vezér 48 VAL-jával (39 pont, 6 szerzett labda).
 
A BF csoportban a Kiss Lenke KA/A zárt 3-0-val, miután az Alba Fehérvár/A ellen Keszte Ádám 48 pontot dobott (96-51), a Soproni SI KA SMAFC/B ellen Keszte mellé felnőtt Kámán Adrián is (44-98), a Lehel Kosársuli/A elleni összecsapáson pedig Kámán jutott el 30 pontig (82-47). Az Alba kifejezetten egységes játékkal a második negyedtől kezdve irányította a jászberényiek elleni találkozót (57-73), és Jelinek Csongor, valamint Borsos Norman vezetésével már az első felvonás során eldöntötte a soproniakkal szemben megnyert mérkőzést (85-50). A harmadik a Lehel Kosársuli lett, amely még a kétnapos torna elején, leginkább Szálkai Gordon 21 pontjának hála, a két középső negyedben mutatott játékának köszönhetően múlta felül a Sopront (74-58).
 
A BG csoportban a MAFC/A végzett az élen 3-0-s mutatóval, miután a MEAFC-Jezsuita/B-t (40-76), az NKA Pécs/B-t (119-51) és a Radobasket/A-t is (30-106) nagyobb izgalmak nélkül verte. Mindhárom meccsen Turcsányi Nándor volt a fővárosiak legjobbja, a második és a harmadik győzelem során viszont sok segítséget kapott a többiektől is. A miskolciak nemcsak a MAFC-ot tudták a leginkább megszorítani, hanem meg is szerezték a második helyet két sikerrel. A Radobasket ellen a második negyedet leszámítva minden felvonást megnyertek (66-51), a pécsiekkel szemben pedig kifejezetten jó kezdéséből élt a Rozmán Flórián, Jacsó Dávid és Kovács Áron vezette Jezsuita, amely végül nem túl nagy különbséggel, de győzni tudott (66-72). A harmadik a mecsekaljai gárda lett, amely a 28 pontos Noel Inalegwu vezetésével múlta felül a Radobasketet (88-63).
 
A BH csoportot pedig a Soproni Tigrisek SE/A nyerte három sikerrel, miután a Vasas Akadémia/B-t (95-43), az Egri VSI KOK/A-t (60-76) és a MEAFC/A-t (93-80) is legyőzte - Szalontai Máté 112 pontot szórt a három találkozón 32, 35, 45 leosztásban. A Miskolc nagyon kiegyensúlyozott csapatteljesítménnyel diadalmaskodott az egriek ellen (112-55), majd hasonló jó csapatjátékra építve, Horváth Péter és Bálint Valér vezetésével verte a Vasas második csapatát (116-53), mielőtt kikapott volna a soproniaktól. A harmadik az Eger lett, amely leginkább Tóth István Hunor és Papp Gergely pontjaira alapozva már az első negyedben komolyabb előnyt épített ki magának, aztán a záró 10 percben biztosította be a pasarétiek elleni sikerét (58-78).
 
 
 
Fiú kadett
 
Az alapszakasz A csoportjában a Lőrincz Boldizsár és Adrian Kapic vezette Szedeák/A nagyszerűen kezdett, a harmadik negyed végére viszont átvette a vezetést a Bogárdi Donát fémjelezte KASI/A. Az utolsó percre is még kétpontos vendég vezetéssel fordultak a felek, itt viszont három szegedi dupla érkezett, így a Szedeák legyőzte riválisát (68-64). A csoportot a Soproni SI KA SKC/A nyerte (12-2) a Vasas Akadémia/A (11-3) és a Zalakerámia ZTE KK/A (10-4) előtt. A kaposváriak lettek a negyedikek (6-8), a Szombathelyi SI KA/A az ötödik (5-9), a Szedeák a hatodik (5-9), a Dávid Kornél KA/A a hetedik (5-9), a Budafok-PSE pedig a nyolcadik (2-12).
 
A B csoportban a Kupai László Levente és Kékesi Kolos fémjelezte Atom City-Atomerőmű SE U16/A a harmadik negyedben lépett meg a Kecskeméti KA/A otthonában, és hiába hajráztak nagyot a Szemerédi Levente Béla és Fellegi Regő húzta hazaiak (74-78). A paksiak egységes csapatteljesítményükkel sokkal simábban verték a Budapesti Honvéd/B-t (93-71), melyben Halupka Dániel László és Magyar Dániel voltak a legjobbak. A Márkus Balázs és Gyenge Bálint vezette Budapesti Honvéd/A pedig három negyedig uralta a Kecskemét elleni összecsapást - itt is hiába hajrázott a Szemerédi mellett ezúttal Kertli Ádám által fémjelzett kecskeméti gárda (81-78). Egyetlen találkozó még hátra van szerdán a csoportból.
 
A D csoportban a DEAC KA U16/A Fekete-Gál Csongor és Váróczy Gergő István vezetésével, nagyobb megerőltetés nélkül verte a MAFC/B-t (92-58). A debreceniek a csoportot is megnyerték (13-1) az NKA Pécs/B (12-2), a Vasas Akadémia/B (9-5), a MAFC második csapata (6-8), a Nyíregyházi Sportcentrum/A (6-8), a Soproni SI KA SMAFC/B (5-9), a Szolnoki KA/A (5-9) és a Monor SE (0-14) előtt.
 
 
 
Fiú junior
 
Az alapszakasz A csoportjában a Bata Olivér, Ujhelyi Adrián és Szalczgruber Ádám vezette Dávid Kornél KA/A az első három negyedben nagy fölényben játszva verte az Óbudai Kaszások/A-t (91-62). A Meszlényi Róbert és Todor Prodanovic fémjelezte NKA Pécs/A kitűnő első félidejének köszönhetően győzött a MAFC otthonában, hiába próbált meg a fordulás után kapaszkodni a fővárosi együttes Pintér Dávid vezetésével (56-66). A Soproni SI KA SKC/A (12-2) nyerte a csoportot az NKA Pécs első csapata (12-2) és a MAFC (11-3) előtt. A negyedik helyezett a Dombóvári Kosársuli KE (7-7) lett, majd a DKKA (5-9), a Kaszások (3-11), a Zsíros Akadémia Kőbánya/A (3-11) és az AKMÉ Körmendi Törpördögök (3-11) zárta a sort.
 
A C csoportban szoros mérkőzést nyert meg a Géringer Gergő és Sáfrán Botond vezette Atomerőmű GYKSE U18/A a Czermann Máté és Szabadfi Márk fémjelezte MVM-OSE Lions U18 ellen, de a végjátékban végig a paksi csapat állt jobban (76-74). A két páratlan negyedben mutatott játékára, valamint a Burai Donát, Horváth Bálint, Geszti Imre, Szabó Zsombor Atos négyesre alapozva simán verte a MEAFC/A a Kazsuk Botond húzta Nyíregyházi Sportcentrumot (78-56). Az ASE és az OSE fordított felállásban is összecsaptak egymással, de Szabadfi ezúttal egyedül maradt oroszlányi oldalon, Sáfrán és Géringer mellé viszont felnőtt Heimann Gergő és Imre Milán is (77-96). Ez a négyes volt az alapja a Nádasi Botond fémjelezte nyíregyháziak elleni sikernek is (89-57). Az ASE 14-0-val, hibátlan mérleggel nyerte a csoportot az OSE (11-3), a VUKE-Veszprém/A (8-6), a Nyíregyháza (6-8), a Szedeák/A (5-9), a Kiss Lenke KS/A (5-9), az Újpest MT/A (4-10) és a MEAFC (3-11) előtt.
 
A D csoportban a Juhász Dániel, Szabó Gábor, Antal Donát Gergő trió fémjelezte NKA Pécs/B a második felvonást leszámítva uralta a Lengyel Dániel vezette Egri VSI KOK/A elleni összecsapást (88-59). A pécsiek Antal, Szabó és Slézia Máté vezetésével még simábban verték a Fodor Botond vezette Lehel Kosársulit (41-99). Az NKA Pécs második csapata veretlenül nyerte a nyolcast (14-0) a KASI/A (12-2) és a Budapest Basket (10-4) előtt. A negyedik helyen az Alba Fehérvár (7-7) végzett, majd Eger (4-10), DMTK (4-10), Félegyházi TSI (3-11) és Lehel Kosársuli (2-12) volt a további sorrend.
 
 
 
 
 
Fotó - Atomerőmű SE facebook

Vármegyei szövetségek