Utánpótlás bajnokságok: Szücs Gréta 60 VAL fölött
02
Feb
2022
Utánpótlás bajnokságok: Szücs Gréta 60 VAL fölött
2022. február 2.  |  10:33
Az elmúlt másfél hétben rengeteg mérkőzést játszottak a serdülő, a kadett és a junior korosztályokban, miután a fiú serdülőknél sor került az országos főtábla első fordulójára. A lányoknál ezúttal a nagy egyéni teljesítményeké volt a főszerep, miután Szücs Gréta 64 VAL-ig jutott a Darazsak Sportakadémia második csapata ellen, de Gergő Janka és Nagy Viktória Veronika produkciói is kiemelkedőek voltak. 60 VAL-t megközelítő teljesítmény a fiú mezőnyben is akadt, ám itt a nagy végjátékok kerültek középpontba: a MAFC hatalmas fordítást mutatott be Nyíregyházán kadettben, juniorban pedig a Szedeák nyert a Kiss Lenke KS otthonában hasonló körülmények között.
 
 
 
Leány kadett
 
A piros csoportban a Toman Dóra, Toman Réka és Gábor Lili fémjelezte Csata DSE a harmadik felvonást leszámítva végig fölényben játszott a Zsíros Akadémia Kőbánya/A otthonában (43-80). A fehér A csoportban a 49 VAL-os Gergő Janka, illetve Sinka-Pálinkás Szofi és Máté-Tóth Eszter vezette Kecskeméti KA/A teljesen egyoldalú küzdelmet vívott a Kovács Fanni Noémi húzta Kiss Lenke KA/A ellen (35-126). A fehér B csoportban az Atomerőmű-KSC Szekszárd a 64 VAL-ig jutó Szücs Gréta (35 pont, 16 pattanó, 6-6 blokk és szerzett labda) vezetésével a második félidőben lépett meg a Fenvyesi Flóra és Salamon Réka fémjelezte Darazsak Sportakadémia/B-től (81-93). A Szoboszlai Laura, László Nóra, Járomi Kitti trió húzta Szolnoki Sportcentrum/A a második negyedtől kezdve ráerőltette akaratát a Török Flóris-Törekvés SE/A-ra (69-97).
 
A zöld A csoportban egy rendkívül pontszegény találkozón leginkább a 21 pontos, 22 lepattanót (43 VAL) dupla-duplát elérő Nagy Viktória Veronika teljesítménye döntött az Óbudai Kaszások javára a Bajai NKK/B otthonában (29-54). A Baja a Becsi Boróka, Márton Viktória, Nánai Réka trió vezetésével javított a Szombathelyi SI ellen (78-55). Az Óházy Julianna és Molnár Hanna fémjelezte Zalaegerszegi KTE nem sokkal, de minden negyedet megnyert az újfent Nagy Viktória Veronika vezette Óbuda otthonában (54-66). A zöld B csoportban pedig ismét Gergő Janka (45 VAL) volt főszerepben, leginkább neki köszönhetően verte a második félidőben a Kecskeméti KA/B az NKA Pécs u15/B-t (71-60).
 
 
 
Leány junior
 
A piros csoportban a Gelei Karola, Kádár Orsolya, Hámori Bernadett Csilla és Aho Tyra Nolwenn vezette Vasas Akadémia/A leginkább az első félidőben felépített előnyére alapozva verte az Olawuyi Adenike Olayemi, Rátkai Eszter és Laczkó Sára fémjelezte NKA Pécs/A-t (72-62) - ez volt a mecsekaljaiak első veresége ebben az idényben. A zöld A csoportban a János Bernadett, Fárbás Eliza, Kádas Boglárka és Poczkodi Zsófia Elena húzta DVTK Akadémia/B az első három negyedben még csak megalapozta, aztán a negyedik felvonás során alaposan bebiztosította győzelmét a Zsámár Panna vezette Kanizsai Vadmacskák SE ellen (85-62). A zöld B csoportban pedig a Németh Lili, Szauter Petra és Dormán Kata vezette BEAC-Újbuda KA/B az első félidőben eldöntötte a Dávid Kornél KA/A elleni összecsapást, hiába volt egy kitűnő harmadik negyede a Szőke Cintia Fanni fémjelezte székesfehérváriaknak (89-64).
 
 
 
Fiú serdülő
 
A serdülőknél megvolt az országos főtábla 1. fordulója. Az AA csoportban az Egri VSI KOK/A kilenc emberrel játszott, így mindhárom mérkőzését 0-2-vel elvesztette. A Budapesti Honvéd SE/A Puskás Kadosa Kán vezetésével verte a Szedeák/A-t (96-36), majd Puskás mellett leginkább Albert Dániel Benjáminnak köszönhetően a Dávid Kornél KA/A-t (89-58). A szegediek egy rendkívül hullámzó találkozón, a 43 VAL-ig jutó Körtvélyessy András Pálnak köszönhetően múlták felül a székesfehérváriakat a csoport második helyéért (64-76). Az AB csoportban a Vasas Akadémia/A mindhárom mérkőzését könnyedén nyerte sorrendben a Szolnoki KA/A (87-30), a Kiss Lenke KA/A (41-101) és a MAFC/A (104-30) ellen. A MAFC és a Kiss Lenke meccse 0-20-szal utóbbié lett, így a MAFC hiába verte a Szolnokot (63-56) Turcsányi Sándor és Deme Dániel vezetésével, csak negyedik lett a csoportban. A második pozíció végül a Dávid Tamás vezette szolnokiaké lett, akik legyőzték a Kiss Lenkét (74-65). Az AC csoport a sokoldalú, több emberre támaszkodó MVM-OSE Lions U14/A-ról szólt leginkább, amely a Soproni SI KA SMAFC/B-t (103-22), az NKA Pécs/B-t (115-41) és egy szorosabb mérkőzésen, de a Szombathelyi Sportiskola KA/A-t is alapvetően simán verte (49-73). A Horváth Dániel húzta Szombathelynek sem akadt komolyabb gondja sem a mecsekaljaiakkal (85-45), sem a soproniakkal (25-118), az Erdélyi Barnabásra és Marokházi Leventére építő Pécs pedig szintén egyoldalú találkozón verte a Sopront (108-36).
 
Az AD csoportban a Cívis KK Debrecen/A tudott hibátlan maradni - a Szafkó Márk, Szűcs Nándor, Sándor Csanád Emil trió fémjelezte hajdúságiak előbb a Soproni Tigrisek SE/A-t (75-47), aztán a KASI Delfinek/B-t (28-77), a harmadik találkozón pedig a Soproni SI KA SKC/A-t verték (69-30) a 3-0-s mérlegért. A soproni sportiskolások Vanó András vezetésével előbb a KASI B-t (68-29), majd a városi riválist is legyőzték (62-43) a második helyért, a harmadik pedig a Tigrisek együttese lett, miután Szalontai Máté és Pető Lóránt vezetésével sima sikert aratott a kaposváriakkal szemben (95-43). Az AE csoportban az NKA Pécs/A fölénye nem volt kérdéses a Bajai Bácska FKE/A (90-52), a DMTK (23-176) és a MEAFC/A ellen sem (120-39) - Burony Bálint mindhárom összecsapáson kiemelkedőt játszott. A Baja lett a második, miután a miskolciakat Bánóczky Bence nagy meccsével (84-94), a DMTK-t pedig könnyebben verte (80-33) - ez utóbbit a Bálint Valér és Horváth Péter fémjelezte MEAFC is megtette előtte (113-41). AZ AF csoport legjobbja egyértelműen az Alba Fehérvár/A-t (117-33) és MEAFC-Jezsuita/B-t (34-108) is simán legyőző Kecskeméti KA/A volt, amely az Asztalos Miklós, Jambrik Áron, Gera Viktor trió vezetésével a Zalakerámia ZTE KK/A ellen is már az első negyedben eldöntötte meccsét (87-64). A ZTE is két kiütéses sikert aratott Gérczei Bence vezetésével a miskolciak (102-39) és az Alba ellen is (104-57), a MEAFC B pedig szintén legyőzte a székesfehérváriakat (42-61).
 
Az AG csoportnak volt az egyik legjobb "döntője". A KASI Delfinek/A rettenetesen egyoldalú mérkőzéseken verte előbb a Lehel Kosársuli/A-t (167-16), majd a Radobasket/A-t (182-20). Nem ugyanilyen arányban, de a Zsíros Akadémia Kőbánya/A is felülmúlta előbb a Radobasketet (95-29), majd a jászberényieket is (20-129). A két legjobb ütközete során a Nagy Ágoston és Pelle Péter vezette kőbányaiak szépen visszajöttek a meccsbe a harmadik negyedben. A találkozó vége és így a csoportgyőzelem azonban a Czeibert Soma Gergő fémjelezte Kaposváré lett (75-83). A harmadik a Lehel Kosársuli lett, amely egy rendkívül szoros meccset nyert meg a Radobasket ellen Varga Levente László vezetésével (58-60). Az AH csoportban a Körmendi Törpördögök együttese szerepelt a legjobban, miután leginkább Bartik Zalán vezetésével a Kecskeméti KA/B-t (110-61), a Vasas Akadémia/B-t (49-104) és a Nyíregyházi Sportcentrumot (103-60) is 100 pont fölött dobva verte. A Nyíregyháza Krakkó Péter és Szabó Ákos révén előbb a Vasas B-t (82-66), majd leginkább Krakkó 24 pontjának hála a Kecskemétet is legyőzte (64-46). A harmadik helyet végül a kecskeméti gárda szerezte meg, miután egy hullámzó találkozót nyert meg a pasarétiek ellen Ocskai Olivér vezetésével (57-51).
 
 
 
Fiú kadett
 
Az alapszakasz B csoportjában a leginkább Kristyák Viktor és Németh Máté pontjaira, valamint Diószegi Bálint hasznos játékára alapozó MVM-OSE Lions U16/A a második negyedben lépett el végleg ellenfelétől, ennek köszönhetően verte a Demeter Levente húzta Zsíros Akadémia Kőbánya/A-t (69-56). A C csoportban az Oleár Ákos, Molnár Levente, Szabó Dominik trió vezette MEAFC/A nagyszerű első félidei játékával rövidre zárta a nyitott kérdéseket a Hajdú János és Cserényi Marcell játéka mellett Szabó Dániel pontjaiban bízó Beszterce KK ellen (89-59). Az Awung Fossong és Seregély Balázs fémjelezte DMTK/A az első három negyedben végig jobban játszott a DEAC KA U16/B-nél, így hiába hajrázott nagyot a Sziegl Gábor vezette hazai alakulat (58-71). A rendkívül kiegyensúlyozott csapatjátékot nyújtó MAFC/A csak a második negyedben nem volt komolyabb fölényben a MEAFC/A otthonában, de azt is megnyerte, összességében pedig rendkívül magabiztos győzelmet aratott (46-95).
 
A D csoportban a Somogyi Zsombor, Burony Bálint és László Péter vezette NKA Pécs/B főleg a két páros negyedben bemutatott játékának köszönhetően simán verte a Soproni SI KA SMAFC/B-t, melynek kiemelkedően legjobbja Kiss Vince volt (57-80). A hét egyik legjobb mérkőzésén egy végig szoros meccsen sokáig jobban állt a Szabados Zétény és Takács Bence húzta Nyíregyházi Sportcentrum/A a MAFC/A ellenében. A Biber Zsigmond és Müller Andor János vezette fővárosiak a záró felvonás közepén 68-59-es hátrányban is voltak, ám az utolsó két percben, 70-62 után futottak egy 10-0-t, és Szijártó Bertalan hármasával a legjobbkor, a legvégén vették a vezetést, így nyertek (70-72). Az Öbley Tamás, Kiss Vince, Radványi Botond hármas vezette soproni alakulat a Mohácsi Zsolt Balázs húzta Monor SE ellen javított a szombati napon (78-54).
 
 
 
Fiú junior
 
Az alapszakasz A csoportjában a Reizinger Máté, Lép Adrián, Óliás Gergő trió fémjelezte Dombóvári Kosársuli KE az első negyedben végleg ellépett a leginkább Dócs Benedek Andrásra alapozó Óbudai Kaszások/A-tól, és győzött is (81-63). A Soproni SI KA SKC/A Csátaljay Péter, Csendes Péter, Flasár Botond, Nyikos Barnabás és Tóth Dániel vezetésével simán verte a Matejovics Máté húzta MAFC-ot (103-69). A Vargovics András fémjelezte Körmendi Törpördögök javította gyenge második negyedét a Simon Benedek húzta Dávid Kornél KA/A otthonában, és a végjátékban végig vezetve nyert (64-69). A tegnap is Simon Benedekre építő székesfehérvári gárda Óbudán javítani tudott a Chabot Benjamin Sebastian húzta Kaszások ellen (62-73).
 
A B csoportban a Cseh Botond és Major Bulcsú fémjelezte Vasas Akadémia/A mind a négy negyedet megnyerte a tartalékos Kecskeméti KA/A ellen (77-52). A legjobbjai közül többekkel "erősödő", Dávid Benjámin, Tóth Patrik és Dobos Máté vezette kecskeméti alakulat két nappal később egy kiváló második felvonással verte a Molnár Milos Neszter húzta Szolnoki KA-t (55-70). A Zalakerámia ZTE KK az 58 VAL-ig jutó Csuti Kornél (45 pont, 19 pattanó) vezetésével egy hullámzó első félidő után, de végül nagyobb izgalmak nélkül verte a PVSK NKA-t, melynek legjobbjai Kiss Lajos és Harka Szabolcs voltak (85-71). A Szendrei Levente Attila, Boka-Magó Áron István, Gazdag Áron Bendegúz, Gyuricsek Ádám négyes kitűnő játékára építve magabiztosan nyert a Budapesti Honvéd SE/A a Szolnok ellen (97-61). A Debreceni KA U18/A pedig az első negyedben eldöntötte a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A elleni találkozóját, és Hegedűs Brúnó vezetésével győzött a szombathelyiek ellen (73-47).
 
A C csoportban a Nyíregyházi Sportcentrum mind a négy felvonás során jobbnak bizonyult az Újpest-MT/A-nál (95-80) - a hazaiaknál mind a nyolc pályára lépő hasznosan játszott, Elek Marcell Ábel, Salamon Bálint és Nádasi Botond voltak a legjobbak, míg a túloldalon Richter Dániel, Tárkányi András és Berár-Guóth Milán vitték a prímet. Az Inalegwu Marcell Sámuel, Géringer Gergő és Heimann Gergő vezette Atomerőmű GYKSE U18/A nagyszerű támadójátékkal nyert az Osztoics Milán húzta VUKE-Veszprém/A ellen (95-62). Három negyedig úgy tűnt, hogy a Kiss Lenke KS/A le fogja győzni a Szedeák/A-t, hiszen 10 ponttal vezetett a Varga Ármin Gábor és Szlama Botond fémjelezte fővárosi gárda. A záró 10 perc aztán a Tóth-Vízhúzó Albert húzta szegedieké volt, akik még az utolsó percre is hátrányban fordultak (73-70). Itt azonban jött egy technikai, amit Káposzta Szabolcs két büntetővel és egy triplával büntetett, és a végén sem remegett meg a keze a vonalon (73-78). Az MVM-OSE Lions U18/A nagyobb izgalmak nélkül verte az Újpestet leginkább Szabadfi Márk, Czermann Máté és Ungvárai Zsombor játékára alapozva (104-73).
 
A D csoportban a KASI/A 20-0-lal nyerte az Egri VSI KOK/A elleni találkozót. A Puskás Bendegúz Artúr vezette DMTK még megnyerte az első negyedet a Félegyházi TSI otthonában. Ezt követően azonban az történt a pályán, amit a Paré Máté vezette hazaiak akartak, akik meggyőző sikert arattak végül (67-45). A Rózsahegyi Dominik és Román Barnabás vezette Budapest Basket esélyt sem hagyott a Fodor Botond húzta Lehet Kosársulinak (48-86). A Szili Balázs Gábor és Román Barnabás fémjelezte fővárosiak aztán nem bírtak a kaposvári együttessel, melynél Halmai Dániel, Bogdán Dávid Bence és Karabulut Haluk Tunahan is hasznosan kosaraztak (51-79). Az első félidőben hatalmas volt a különbség az Antal Donát Gergő húzta NKA Pécs/B javára a Márton Boldizsár és Kertész Dávid fémjelezte Alba Fehérvár ellen, ez elég is volt a mecsekaljaiak sikeréhez (94-57). A kaposváriak tegnap előtt kiegyensúlyozott csapatjátékuknak köszönhetően nagyon magabiztosan győztek Jászberényben is (43-90). A Seregély Balázs és Puskás Bendegúz Artúr fémjelezte DMTK-nak az első negyed nagyon nem sikerült a jászberényiek ellen, utána viszont hengereltek a hazaiak (74-45).
 
 
 
 
 
Fotó - kscszekszard.hu

Vármegyei szövetségek