Utánpótlás bajnokságok: Két nagy győzelmet is arattak a DVTK-s lányok
18
Jan
2022
Utánpótlás bajnokságok: Két nagy győzelmet is arattak a DVTK-s lányok
2022. január 18.  |  16:49
Meccsdömping volt a lányoknál és a fiúknál is az utánpótlás bajnokságokban - hölgy vonalon véget ért az U14-esek alapszakasza. Lássuk, milyen eredmények születtek az elmúlt héten a serdülő, a kadett és a junior korosztályokban!
 
 
 
Leány serdülő
 
Leány serdülőben véget értek az alapszakasz küzdelmei.
 
A felsőházban keleten a Szegedi KE/A kitűnő csapatmunkájára alapozva verte nagyon simán a Zsíros Akadémia Kőbányát (26-63). A szegediek DVTK Akadémia/A elleni mérkőzése máshogy alakult. A végig szoros találkozó 36. percének elején még 6 ponttal vezetett a Fárbás Emma vezette miskolci gárda. Ezt követően egy 8-0-t futott az ezúttal is egységes Szeged, az utolsó szó azonban a Katona Csenge Zoé hármasával a DVTK-é volt (56-57). A Kecskeméti KA/A mindkét mérkőzését 0-2-es eredménnyel vesztette el a Kőbánya és a DVTK ellen. A csoportot 7-1-gyel a Szeged nyerte a DVTK (6-2), a Csata DSE (5-3), a Kőbánya (2-6) és a Kecskemét (0-8) előtt.
 
Nyugaton a BEAC-Újbuda KA/A hétvégéje alakult a legjobban, miután Limpek Lilla Julianna és Sági Regina Petra vezetésével simán verte a Bajai NKK-t (96-26), majd egy szoros meccsen fővárosi riválisát, a Vasas Akadémia/A-t is (57-61). A Vasas könnyed sikert aratott a Széchenyi KA/A ellen Bori Liza vezetésével (40-90), a Rigó Dorina fémjelezte győriek pedig szintén nagyobb izgalmak nélkül nyertek a Bajával szemben (40-71). A csoportot a BEAC hibátlan mérleggel nyerte (8-0) a Vasast (6-2), az NKA Pécs/A-t (4-4), a Széchenyi KA/A-t (2-6) és a Baját (0-8) megelőzve.
 
A középház keleti csoportjában a DVTK Akadémia/B volt a legjobb gárda a hétvége során. A miskolciak második számú csapata leginkább Nezáczki Kata Szofi révén a BEAC-Újbuda KA/B-t könnyedén (41-75), a Vasas Akadémia/B-t pedig egy szorosabb mérkőzésen verték (63-59) - hiába hajráztak nagyot a pasarétiek. A Dinnyés Petra Bianka vezette BEAC szintén nem sokkal verte a Török Flóris-Törekvés SE/A-t (59-61), és a Vasas második számú együttese is megszenvedett a Törekvéssel (53-47). A csoport első helyén a DVTK zárt (6-2), ugyanolyan mérleggel, mint a második Vasas (6-2). A Törekvés két veresége ellenére is harmadik lett (4-4) - mögöttük a BEAC (3-5) és az Óbudai Kaszások/A végzett (1-7) a negyedik és az ötödik pozícióban.
 
Nyugaton az Ábrahám Eszter fémjelezte Darazsak Sportakadémia gazdagodott két sikerrel - előbb az Atomerőmű-KSC Szekszárdot (74-58), majd a Soproni Darazsak Akadémia/A-t verte (80-29). A már a Darazsak ellen is kiválóan játszó Nyári Döniz Csenge-Hencsik Adrienn duóra építő szekszárdiak könnyedén múlták felül a Kanizsa DKK-t (110-62), a Csaplár Mercédesz vezette Soproni Darazsak Akadémiának viszont sokkal nehezebben ment ez (73-77). A Darazsak Sportakadémia hibátlan mérleggel zárt (8-0), mögötte Szekszárd (4-4), Soproni Darazsak Sportakadémia/A (4-4), Dávid Kornél KA/A (3-5), Kanizsa DKK (1-7) volt a sorrend.
 
 
 
Leány kadett
 
A rájátszás piros csoportjában a Szakolczi Diána és Rátkai Eszter húzta NKA Pécs/A a második negyedtől kezdve esélyt sem adott a Vasas Akadémia/A-nak (114-57). A kezdőötösére építő BEAC-Újbuda KA/A három negyedig uralta a PVSK NKA/A elleni összecsapást. Hiába kezdett nagy hajrába a mérkőzés legvégén a Mayer Dorina fémjelezte pécsi együttes, nem tudott igazán közel kerülni ellenfeléhez (67-59). A hét egyik legjobb meccse nagyon hullámzó játékot hozott a Darazsak Sportakadémia/A és a DVTK Akadémia/A között. Az első félidőben még nagyobb kilengések voltak, aztán a fordulás után már nem igazán engedték el egymást a felek. A 38. perc elején 68-63-ra, az utolsó perc kezdetén pedig 71-67-re még a Kókai Patrícia Tímea és Vasi Hanna vezette hazaiak álltak jobban. Az utolsó perc azonban a Poczkodi Zsófia Elena húzta miskolciaknak jött ki jobban, akik 73-70 után Albert Szidónia és Fárbás Eliza kosaraival fordítottak és nyertek (73-74).
 
A fehér A csoportban a Gergő Janka vezette, de nagyon sok lábon álló Kecskeméti KA/A simán verte a Bajai NKK/A-t (90-42). A Szegedi KE/A otthonában is Gergő Janka volt a kecskemétiek legjobbja. Ezúttal azonban a 21-9-re elveszített harmadik negyed megpecsételte a Kecskemét sorsát - a hazaiak Drahos Leila, Bálint Polla és Vér Alexandra Hanna kitűnő játékára alapozva nyertek (71-63). A fehér B csoportban a Pásztor Kata Ildikó, Raffay Dóra és Salamon Réka húzta Darazsak Sportakadémia/B sima sikert aratott a Szikszai Franciska fémjelezte Török Flóris-Törekvés SE/A otthonában (61-96). A zöld A csoportban Zalaegerszegi KTE a 40 VAL-ig jutó Molnár Hanna vezetésével esélyt sem adott a Bajai NKK/B-nek (84-50). A zöld B csoportban pedig nem játszottak egyetlen találkozót sem.
 
 
 
Leány junior
 
A leány junioroknál még alig kezdődött el a rájátszás, összesen három meccset bonyolítottak le az öt csoportban. A piros csoportban a kadetteknél is szereplő Rátkai Eszter volt az NKA Pécs/A legjobbja, amely a második félidőben döntötte el a DVTK Akadémia/A elleni összecsapását (80-56). A fehér B csoportban a Vér Violetta Bernadett húzta Szegedi KE/A jól kezdett. Ezt követően azonban folyamatosan teret nyert a leginkább Szücs Grétára építő Atomerőmű KSC-Szekszárd, amely egy pontszegény találkozót tudott megnyerni (52-57). A zöld A csoportban pedig a DVTK Akadémia/B Fárbás Eliza és Deli Boglárka révén, a harmadik negyedet leszámítva végig irányította a Bajai NKK elleni mérkőzést (99-65).
 
 
 
Fiú serdülő
 
A héten nem rendeztek meccseket a fiú serdülőknél, de a lányokhoz hasonlóan a fiúknál is véget ért az alapszakasz - egy héttel korábban. A felsőház A csoportjában a Budapesti Honvéd/A (7-1) és a Vasas Akadémia/A (7-1) voltak a legjobbak a Szombathelyi Sportiskola KA/A-t (4-4), a Cívis KK Debrecen/A-t (2-6) és a Nyíregyházi Sportcentrumot (0-8) megelőzve. A B csoportban az NKA Pécs/A kiemelkedett (8-0) - a Kecskeméti KA/A (5-3), a Zsíros Akadémia Kőbánya/A (4-4), a Körmendi Törpördögök (3-5) és a Soproni SI KA SKC/A (0-8) követték a mecsekaljaiakat.
 
A középház A csoportjában a KASI Delfinek/A (8-0) volt a legjobb, és kiemelkedett a többi csapat közül a Zalakerámia ZTE KK/A is (6-2). A MEAFC/A (2-6), a Szolnoki KA/A (2-6) és a Soproni Tigrisek SE/A (2-6) azonos mérleggel zártak a harmadik, a negyedik és az ötödik helyeken. Gyakorlatilag ugyanez volt a felállás a B csoportban is, amelyet az MVM-OSE Lions U14/A (8-0) nyert meg a MAFC/A (6-2) előtt. Ebben az ötösben a Dávid Kornél KA/A (2-6), az NKA Pécs/B (2-6) és a Szedeák/A (2-6) zárták a sort.
 
 
 
Fiú kadett
 
Az alapszakasz A csoportjában a 40 VAL-ig jutó Pucz Zalán, illetve Bogárdi Donát és Czink László Gábor vezette KASI Delfinek/A végig irányította a Lőrincz Boldizsár és Kis Viktor húzta Szedeák/A elleni összecsapást (85-71). A Vasas Akadémia/A Váradi Ádám Péter vezetésével teljesen kiegyenlített első félidőt hozott a Zalakerámia ZTE KK/A ellen. A fordulás után viszont jobban játszott a Tóth Barnabás és Gerencsér Botond fémjelezte vendég alakulat, amely értékes skalpot gyűjtött be (61-70). A 41 VAL-t produkáló Flasár Zalán, valamint Keller Bendegúz, Gadácsi Dávid és Nyikos Balázs vezette, listavezető Soproni SI KA SKC/A lassabban kezdett, de folyamatosan növelte előnyét, és végül tükörsimán verte a Denk Norbert Zalán, Jánni Ákos és Valicsek Donát vezette Dávid Kornél KA/A-t (79-112). A Pesti Péter és Sándor Péter Barnabás által húzott Szombathelyi SI KA/A pedig gyenge első negyedét középső két felvonásával bőven kompenzálta, így verte a Budafok-PSE csapatát (69-54).
 
A B csoportban az éllovas Kecskeméti KA/A a harmadik negyed végén és a negyedik elején, Fellegi Regő és Szemerédi Levente Béla vezetésével szerzett előnyéből végig jól gazdálkodott, így verte egy kiváló meccsen az NKA Pécs/A együttesét (70-75). A Fetter Marcell Bálint mellett több jó egyéni teljesítményre is építő MVM-OSE Lions U16/A sokkal simábban is nyerhetett volna a Tallós Levente, Wratschko Péter és Bősze Gergő vezette Soproni Tigrisek SE ellen, ha a végjátékban 69-54 után nem enged egy 11-0-t nagyot harcoló ellenfelének (71-65).
 
A C csoportban a Barabás Balázs és Békési Benedek fémjelezte Újpest-MT/A a középső két negyedben jutott előnyhöz, ekkor alapozta meg a MAFC elleni sikerét (53-56) - az újpestiek nem nyertek sokkal, de végig vezettek a negyedik negyed során. Egyoldalú mérkőzésen győzött a Cserényi Marcell és Cserényi Martin mellett is több hasznos produkcióra építő Beszterce KK a Félegyházi TSI otthonában (37-80). A Viszt Marcell vezette PVSK NKA/A pedig az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a maga javára, hiába küzdött nagyot a negyedik negyedben az Oleár Ákos fémjelezte MEAFC/A (67-59).
 
A D csoportban a MAFC/B egy hullámzó mérkőzésen, leginkább Lestyák Benedek és Molnár Tamás pontjaira alapozva fordított a negyedik negyedben a Kovács Áron vezette Soproni SI KA SMAFC/B ellen (61-51). A Forgács Gábor, Gusztafik Ferenc és Kohári Kristóf húzta Szolnoki KA/A szintén az utolsó 10 percben lépett meg a Takács Bence fémjelezte Nyíregyházi Sportcentrum/A ellen (73-61). A Sopron B csapata kiegyenlített csapatjátékot nyújtva verte a Csermely Győző vezette Monor SE-t, miután a harmadik felvonás során eldöntötte az összecsapást (52-70). A DEAC KA U16/A úgy dobott több mint dupla annyi pontot a György Julian fémjelezte Vasas Akadémia/B ellen, hogy mind a 10 pályára lépő játékosa pontot szerzett, ebből kilencen legalább 10 egységig eljutottak (108-50). A MAFC második számú alakulata pedig első félidőben megszerzett előnyét megtartva győzött Monoron a tegnapi nap folyamán (56-66).
 
 
 
Fiú junior
 
Az alapszakasz A csoportjában a Dávid Kornél KA/A Szalczgruber Ádám, Simon Benedek és Bata Olivér vezetésével a második negyedtől kezdve végig uralta a Zsíros Akadémia Kőbánya/A elleni találkozót (97-66). A Reizinger Máté, Fehérvári Csegő és Óliás Gergő fémjelezte Dombóvári Kosársuli KE a mérkőzés nagy részében vezetett a Soproni SI KA SKC/A ellen. Még a 40. percben is a hazaiak álltak jobban (76-74), a Csátaljay Péter és Flasár Botond vezette vendégek viszont Szabó Dániel triplájával fordítottak, Csendes Péter négy büntetője pedig lezárta a szoros, kifejezetten jó találkozót (76-81). Keddi meccse után pénteken javított az ezúttal Reizinger Máté, Fehérvári Csegő és Roósz Roland fémjelezte dombóvári gárda, amely szoros első félidő után a második 20 percben lépett el a Nagy Péter húzta AKMÉ Körmendi Törpördögöktől (63-75). A Sopron pedig a Flasár Botond, Csátaljay Péter, Nyikos Barnabás, Szabó Dániel négyes révén sima sikert aratott Kőbányán (68-102).
 
A B csoportban a Gazdag Áron Bendegúz fémjelezte Budapesti Honvéd SE/A a fordulás után jobban kosárlabdázott az első félidőt követően még vezető, Major Bulcsó vezette Vasas Akadémia/A-nál, így végül nagyobb izgalmak nélkül győzött (64-59). A Szalay Domonkos, Makkos Dávid, Csuti Kornél trió húzta Zalakerámia ZTE KK könnyedén nyert a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A otthonában (55-80). A Honvéd egészen kiváló csapatmunkára építve, főleg a két páratlan negyedének köszönhetően nagy különbségű győzelmet aratott a PVSK NKA vendégeként (74-99). Az első félidő után még vezetett a Nagy Ádám Béla és Vincze Roland fémjelezte Szolnoki KA a ZTE ellen. A fordulás után viszont a vendégek akarata érvényesült, akik Makkos Dávid és Szalay Domonkos vezetésével gyakorlatilag végig jobban álltak a negyedik negyedben (55-60). A Falco és a Vasas nagy csatájának 32. percében 75-70-re vezettek a vendég pasarétiek, akiknél Váradi Ádám Péter és Pleesz Ádám voltak a legjobbak. Ezt követően azonban csak a szombathelyiek szereztek pontot, akik ezzel meg is nyerték a meccset (79-75).
 
A C csoportban a Kazsuk Botond és Elek Marcell Ábel fémjelezte Nyíregyházi Sportcentrum minden negyedet megnyert a Czermann Máté vezette MVM-OSE Lions U18 ellen, így természetesen győzött is (71-54) - ez volt az oroszlányiak első veresége az alapszakaszban. Hasonló volt a helyzet az Újpest-MT/A otthonában, ahol az Osztoics Milán, Kiss Levente, Végh Mátyás trió volt az úr, leginkább nekik köszönhetően nyert a VUKE-Veszprém/A (68-86). A Lőrincz Boldizsár vezette, de sok hasznos teljesítménnyel operáló Szedeák/A sikeréhez sem férhetett kétség a MEAFC/A ellenében (90-50). A Szabadfi Márk, Czermann Máté és Vasi Bence húzta OSE csak a második negyedet tudta megnyerni Veszprémben, azt viszont 30-9-re, ez pedig elég is volt a vendégeknek arra, hogy az Osztoics Milán fémjelezte hazaiakat legyőzzék, méghozzá egészen magabiztosan (67-79). A Szlama Botond, Szlama Barnabás duó vezette Kiss Lenke KS/A a második félidőben lépett meg ellenfelétől Nyíregyházán, és nem forgott veszélyben a győzelme (56-79).
 
A D csoportban a DMTK egy negyedig nagyon jól tartotta magát a Bohdan Korszunszkij vezette NKA Pécs/B vendégeként, ezt követően azonban a hazaiak akarata érvényesült (77-58), akik így továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a csoportot (10-0). A Kiss Benedek és Horváth Zoltán húzta Alba Fehérvár nagyszerű első félidei játékára alapozva magabiztosan nyert a Holecz Gergő fémjelezte Egri VSI KOK/A vendégeként (65-76). A Budapest Basket pedig középső két negyedére építve verte a Félegyházi TSI együttesét, hiába nyerték a Farkas Dominik és Sütő Márton vezette vendégek 1-1 ponttal az első és a negyedik játékrészt (73-61).
 
 
 
 
Fotó - Soproni Darazsak Sportakadémia facebook

Megyei szövetségek