Női Hepp-kupa: A zöld csoport éllovasa is a négyesdöntőben
14
Jan
2022
Női Hepp-kupa: A zöld csoport éllovasa is a négyesdöntőben
2022. január 14.  |  19:16
Mindössze egyetlen ponton múlt, hogy a tavalyi négyesdöntő résztvevői közül három együttes idén is ott legyen a női Hepp-kupa végjátékában. A soproni alakulat, a Sportdarázs-SMAFC azonban egy nagy hajrá után egyetlen ponttal nyerni tudott az utolsó negyeddöntőn az MTK-TFSE otthonában, így a soproniak - történetük során először - ott lesznek a négyesdöntőben.
 
Még a soproni együttes döntőbe jutásánál is nagyobb meglepetés a zöld csoport éllovasának, a bajnoki veretlenségét éppen a legutóbb elvesztő Szent Pál Akadémia csapatának a részvétele a Final Fouron. Az SzPA rögtön az első fordulóban bravúrt bemutatva a piros csoport egyik középcsapatát, a MAFC-ot "kapta el", majd két "csoporttárs", a zöld csoport tavalyi győztese, a TFSE-MTK U23, valamint a bajnokságban a veretlenségétől az együttest megfosztó Nyíregyháza "testén át" jutott a négyesdöntőbe.
 
A címvédő, s a piros csoportot veretlensége múlt heti elvesztése ellenére is vezető Csata a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe. Előbb könnyedén verte a zöld csoportos Kiss Lenke KA együttesét, majd a négy közé jutásért nagy küzdelemben azt az Ajkát múlta felül, amely - ahogy a Nyíregyháza az SzPA ellen a zöld csoportban - a múlt hét végén elvette bajnoki veretlenségét.
 
Ahogy a Csata, úgy a Szekszárd második csapata is ott volt a sorozat tavalyi négyesdöntőjében, s idén is ott lesz. A szekszárdi fiataloknak is két győzelem kellett ahhoz, hogy eljussanak a sorozat végjátékába. Előbb a PINKK, majd a PEAC fiataljait verték magabiztosan a tolnaiak - két olyan riválist, amely a bajnokságban sokkal jobban szerepel náluk.
 
Végül, de korántsem utolsó sorban "fussunk végig" annak a Sportdarázsnak az útján, amelyről már említettük, hogy az MTK-TFSE otthonában aratott minimális különbségű győzelemmel "kvalifikálta magát" a legjobb négy közé. Indításként a soproniak fölényes győzelemmel jutottak túl a zöld csoport alsóházában tanyázó Tata csapatán, következett egy összességében magabiztos diadal a megyei rivális győri gárda ellen, majd végül az 51-50-es győzelem az MTK-TFSE otthonában.
 
A női Hepp-kupa négyes döntőjének résztvevői
 
Atomerőmű KSC Szekszárd II
Csata DSE
Sportdarázs-SMAFC
SzPA-HSE
 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében már ki is sorsolták a február 5-6-án rendezendő négyesdöntő párosítását:
 
Sportdarázs-SMAFC - SzPA HSE
Csata DSE - Atomerőmű KSC Szekszárd II
 
A Final Four rendezésére a résztvevők pályázhatnak!
 
 
 
 
Fotó - Makó Éva/MTK

Vármegyei szövetségek