Közel állt a bravúrhoz a Szekszárd
12
Jan
2022
Közel állt a bravúrhoz a Szekszárd
2022. január 12.  |  21:38
Az Atomerőmű KSC Szekszárd óriási csatában 73-64-es vereséget szenvedett az MBA Moszkvától az Euroliga 11. fordulójában.
 
A szekszárdiak Nikolina Milic, Dana Evans és Cyesha Goree nélkül várták az összecsapást. Studer Ági és Anna Leshkovtseva kosárváltásával indult a mérkőzés. Az első negyedben fej-fej mellett haladtok a csapatok. Sara Krnjic játékát kell kiemelni, aki ott folytatta, ahol a Ludovika Arénában vasárnap abbahagyta. Az első szakaszban a 7-ből 5 mezőnykísérlete sikeres lett. Egymaga 10 pontot szerzett. A negyed utolsó három percébe 12-10-es orosz vezetésről érkeztünk. Krnjic mellett Zala Friskovec és Gereben Lívia is betalált ekkor, így a hajrából a mieink jöttek ki jobban. Az első szakaszt Sara Krnjic dudaszós találata zárta, amivel 19-16-ra ment a Szekszárd. A második negyed elején több, mint három percig nem talált be a Szekszárd. Ez idő alatt az orosz válogatottjaik, Nina Glonti, Zhosselina Maiga és Anna Leshkovtseva találataival 25-19-re fordított az MBA Moszkva. Zseljko Djokics időt is kért és rendezte csapata sorait.
 
Az orosz gárda 9-0-s futását Zala Friskovec dudaszós triplája törte meg. A szlovén játékos abszolút vezérré lépett fel, a mieink első 8 pontja a nevéhez fűződött. Ezeknek köszönhetően megfogta a meccset a KSC. 27-27-nél már egyenlő volt az állás. Sara Krnjic büntetőivel pedig vezetett a Szekszárd, majd Zala Friskovec újabb öt pontja következett, amivel 34-27-re lépett el a magyar csapat. Ez összességében 15-2-es sorozat volt. A második szakasz második felében mindössze egy mezőnykosarat értékesített az MBA Moszkva. Ennek megfelelően a mieink őrizték az előnyüket. A félidőben 36-29 állt az eredményjelzőn. Zala Friskovec 14, Sara Krnjic 12 ponttal állt szekszárdi oldalon. Az oroszoknál a 9 pontos Anna Leshkovtseva volt a legeredményesebb. A harmadik negyedet egy orosz tripla vezette fel, de erre az extázisban játszó Zala Friskovec válaszolt. Töredezett mederben haladt a küzdelem. Előbb Karina Nizamova sérülése, majd egy rosszul elkönyvelt fault akasztotta meg a játékot.
 
A harmadik szakaszban összességében az oroszok tudtak pontosabbak lenni és 41-40-nél a vezetést is átvették. Erre Sara Krnjic válaszolt, de aztán egészen 45-42-re elszakadtak a vendégek. Ez most tőlük volt egy 9-3-as futás. A Szekszárd Studer Ági büntetőjével, majd Sara Krnjic 2+1-es megoldásával 46-45-nél ismét magához ragadta az irányítást. A negyed hajráját két tripla határozta meg. Előbb Studer Ági volt eredményes távolról, majd a dudaszó pillanatában Anna Leshkovtseva. Az utolsó 10 percnek 50-49-es vendég előnyről futottak neki a csapatok. A negyedik szakaszt is egy-egy tripla indította. A mieinktől Miklós Melinda talált be. A záró etap feléhez érkezve játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket és egy technikait is kapott Zseljko Djokics, de azzal, hogy eközben Bálint Réka higgadt triplát értékesített, meccsben maradt a KSC.
 
Az utolsó öt percbe 58-55-ről érkeztek a felek. Időkérés után ismét Bálint Réka volt eredményes, de a vezetést többszöri kísérlet ellenére sem sikerült átvenni. Büntetőkből, majd egy triplával növelte előnyét az orosz rivális. 63-57-nél Zseljko Djokics kért időt. Nem adta fel a Szekszárd és Zala Friskovec triplájával, illetve Studer Ági büntetőjével 65-64-re sikerült felzárkózni. Az utolsó percben Nina Glonti és Elena Kirillova hármasaival azonban újra elszakadt az MBA Moszkva és innen nem engedte ki a kezéből a sikert. A 73-64-es végeredményt Elena Kirillova alakította ki. Zúgott a végén a “Büszkék vagyunk rátok!” a közönségtől. Hatalmasat harcoltak a szekszárdi játékosok, de szerkezeti fölényét és valamivel bővebb rotációs lehetőségeit érvényesítve nyert az orosz gárda.
 
ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD - MBA MOSZKVA 64-73 (19-16, 17-13, 13-21, 15-23)
 
Euroliga, 11. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Csender, Ignatiou, Alcaraz Moreno (Ilic)
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 10/3, Gereben 8, Mányoky, Friskovec 18/6, Krnjic 17. Csere: Miklós 3/3, Bálint 8/6.
 
MBA Moszkva: Nizamova 2, Stolyar 3, Logunova 11/3, Leshkovtseva 13/6, Maiga 14/3. Csere: Kirillova 8/3, Shtanko 4, Korshakova 6/3, Krymova 3/3, Glonti 9/3.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball.

Vármegyei szövetségek