Utánpótlás bajnokságok: Elkezdődött a rájátszás leány kadettben
10
Jan
2022
Utánpótlás bajnokságok: Elkezdődött a rájátszás leány kadettben
2022. január 10.  |  15:45
A leány kadett korosztályban elkezdődtek a rájátszás küzdelmei a múlt hét során, a fiúknál pedig serdülő fordulót is rendeztek a hétvégén. Lássuk, mi történt az elmúlt két hét során!
 
 
 
Leány kadett
 
A leány kadett alapszakasz A csoportjában lejátszották az utolsó mérkőzést is, ezen az NKA Pécs/A a 38 VAL-ig jutó Rátkai Eszter vezetésével az utolsó negyedben hengerelt a szintén tripla-dupla közelében végző Toman Dóra és a Csata DSE ellen (60-81) - ettől függetlenül 9-1-gyel a fővárosiak nyerték a csoportot, a Pécs 8-2-vel második lett.
 
A Rájátszás Piros csoportjában már javított is a Csata, amely Toman Dóra és Vladár Róza nagyszerű játékára építve, főként a két középső negyedben irányítva a játékot idegenben verte a 27 pontos Kókai Patrícia Tímea vezette Darazsak Sportakadémia/A-t (70-75).
 
A Fehér B csoportban sokáig irányította a játékot a Salamon Réka, Raffay Dóra és Plangár Réka vezette Darazsak Sportakadémia/B a Szolnoki Sportcentrum/A ellen. A Szoboszlai Laura vezette vendégek nagyot hajráztak, de nem tudtak fordítani (67-65). Az Atomerőmű-KSC Szekszárd egy sokkal simább mérkőzésen verte a Török Flóris-Törekvés SE/A-t (96-65), miután a jól játszó Hencsik Adrienn mellett Szücs Gréta egészen fantasztikusan játszott (37 pont, 19 pattanó, 5-5 blokk és szerzett labda, 3 gólpassz, 66 VAL), és Csákvári Viktória is kiemelkedő volt 40 VAL-jával - a túloldalon a 37 pontos Szikszai Franciska (47 VAL) volt messze a legjobb.
 
A Zöld A csoportban a Nagy Viktória Veronika és Babay-Bognár Kinga fémjelezte Óbudai Kaszások pontosan dupla annyi pontot dobott, mint a Szombathelyi SI (84-42). A Zöld B csoportban pedig a Gergő Janka és Csomor Laura húzta Kecskeméti KA/B jó kezdésének köszönhetően verte a Mihály Panna vezette Széchenyi KA/A-t (56-67).
 
 
 
Leány junior
 
A junioroknál még csak az alapszakaszt fejezték be a csapatok a B csoportban. Az NKA Pécs/A kiemelkedő csapatmunkájára építve tükörsimán verte a Kecskeméti KC/A-t (93-32). A Katona Boglárka és Telek Noémi fémjelezte BEAC-Újbuda KA/A a második negyedben lépett meg a Darazsak Sportakadémia/A-tól (73-61), melynek legjobbja Molnárová Anna-Laura volt. A BEAC pedig ezt követően egy szoros találkozón diadalmaskodott a Kecskemét otthonában (56-59). A Pécs 10-0-val nyerte a csoportot, a BEAC lett a második (7-3), a Sopron a harmadik (6-4), a Kecskemét pedig a negyedik (3-7).
 
 
 
Fiú serdülő
 
A Felsőház A csoportjában a Puskás Kadosa Kán, Németh Attila Gergő, Csermely Vilmos és Albert Dániel Benjámin fémjelezte Budapesti Honvéd/A a Nyíregyházi Sportcentrumot (108-37) és a Szombathelyi Sportiskola KA/A-t (85-62) is nagyobb izgalmak nélkül verte. A Horváth Dániel vezette szombathelyiek a Vasas Akadémia/A-t jobban megizzasztották, de nyerni itt sem tudtak (58-44). A pasarétiek pedig a Honvédhoz hasonlóan kiütötték a nyírségieket (142-17). A B csoportban az NKA Pécs/A előbb leginkább a 44 VAL-ig jutó Burony Bálint jóvoltából a Zsíros Akadémia Kőbánya/A-t (89-53), majd Baráth Barna vezetésével a Kecskeméti KA/A-t is felülmúlták (50-93). Az Asztalos Miklós és Jambrik Áron húzta kecskemétiek előtte azért sima sikert arattak a Körmendi Törpördögök ellen (55-99), akiket utána Nagy Ágoston vezetésével a kőbányai együttes is legyőzött (72-67).
 
A Középház A csoportjában a kiegyensúlyozott csapatjátékra és sok jó egyéni teljesítményre építő KASI Delfinek/A a Szolnoki KA/A-t (45-127), majd a Zalakerámia ZTE KK/A-t (135-52) is ellentmondást nem tűrő játékkal intézte el. A leginkább Gérczei Bencére és Röszler Áronra építő ZTE a MEAFC/A-t azért két vállra fektette (106-88), a Bálint Valér fémjelezte miskolciak pedig a Szolnokot múlták felül (83-87). A B csoportban a Pap Gergő, Czermann Zétény, Kaiser Zoltán trió húzta MVM-OSE Lions U14/A végzett két győzelemmel - előbb a Dávid Kornél KA/A ellen nyertek az oroszlányiak (50-70), majd a MAFC/A-t verték (50-73). A Turcsányi Nándor vezette fővárosiak azért legyőzték az NKA Pécs/B-t (88-50), és megtette ugyanezt a Sipos Ádám, Debreczeny Dávid, Mészáros Gergő hármas fémjelezte székesfehérvári együttes is (101-64).
 
 
 
Fiú kadett
 
Az Alapszakasz A csoportjában egy hullámzó mérkőzésen győzött a Pucz Zalán által vezetett KASI Delfinek/A a Budafok-PSE otthonában (56-64). A Pesti Péter és Sándor Péter Barnabás húzta Szombathelyi SI KA/A a páratlan negyedekben nyújtott jó játékának köszönhetően verte a Szedeák/A-t (62-87). A Kiss-Leizer Gergő és Váradi Ádám Péter kitűnő játékára alapozó Vasas Akadémia/A pedig végig kézben tartotta az összecsapást a Denk Norbert Zalán vezette Dávid Kornél KA/A otthonában (60-75).
 
A B csoportban a Nagy Gábor és Csordás András fémjelezte Budapesti Honvéd SE/A simán verte a Zsíros Akadémia Kőbánya/A-t (62-85). A Mészáros Botond vezette Kecskeméti KA/A leginkább az első félidőben szerzett előnyére alapozva múlta az NKA Pécs/A-t (64-59). A Budapesti Honvéd SE/B hiába próbált meg mindent Humpester Tamás György vezetésével, és hiába egyenlített a végjátékban az MVM-OSE Lions U16/A ellen, végül Németh Máté büntetőivel győzött az oroszlányi gárda (72-74). A Kékesi Kolos, Kupai László Levente és Pavlik Botond Olivér vezette Atom City-Atomerőmű SE U16/A pedig nagyszerű támadójátékának köszönhetően simán nyert a Wratschko Péter-Tallós Levente duó fémjelezte Soproni Tigrisek SE vendégeként (82-128).
 
A C csoportban hullámzó meccsen verte a Cserényi Marcell és Cserényi Martin vezette Beszterce KK a DEAC KA U16/B-t (72-67) - a vendégek legjobbja Csécsei Gergő volt. A DMTK/A egy pontszegény összecsapáson múlta felül a Félegyházi TSI együttesét Seregély Balázs, Szamay István és Varga Attila vezetésével (54-40). Az Aradi Attila és Takács András jó játéka mellett Mogyorósi Balázs és Viszt Marcell pontjaira építő PVSK NKA/A három negyed után 8 ponttal vezetett az Újpest-MT/A ellen. A záró felvonás azonban a Schmidt Áron és Barabás Balázs húzta fővárosiaké volt (71-80).
 
A D csoportban három negyedig uralta a találkozót a Fekete-Gál Csongor fémjelezte DEAC KA U16/A a Nyíregyházi Sportcentrum/A otthonában, és a hazaiak hiába próbáltak meg mindent az utolsó negyedben (63-74). Az egységes csapatjátékra építő NKA Pécs/B végig kezében tartotta a Monor SE elleni összecsapást, még ha a vendégek meg is nyerték a harmadik felvonást (84-48). A Forgács Gábor vezette Szolnoki KA/A pedig a félidőben még vezetett a Vasas Akadémia/B otthonában. A pasarétiek viszont a harmadik negyedben átvették a mérkőzés irányítását, és Rosta Péter vezetésével győztek (66-55).
 
 
 
Fiú junior
 
Az Alapszakasz A csoportjában a MAFC Pintér Dávid, Tóth Vilmos Károly és Szabó Máté jó játékának, illetve a második negyednek köszönhetően nyert a Dócs Benedek András vezette Óbudai Kaszások/A otthonában (62-78).
 
A B csoportban végig hullámzó meccset játszott egymással a PVSK NKA és a DEAC KA U18/A. A Gróf Máté vezette hazaiak sokáig jobban álltak, a végjáték viszont Gadus Bogdán Olivéré és a debreceni együttesé volt (60-63).
 
A C csoportban az Atomerőmű GYKSE U18/A a Géringer Gergő, Sáfrán Botond, Imre Milán trió vezetésével nagyarányú sikert aratott a MEAFC/A ellen, melynek legjobbja Horváth Bálint volt (71-106). A Szlama Barnabás, Varga Ármin Gábor és Ihring Szabolcs fémjelezte Kiss Lenke KS/A a páratlan negyedeire alapozva verte a Berár-Guóth Milán húzta Újpest-MT/A-t, amely igazán jól csak a második felvonásban játszott (88-73). A 49 VAL-ig jutó Czermann Máté és csapata, az MVM-OSE Lions U18 pedig esélyt sem adott a Káposzta Szabolcs vezette Szedeák/A-nak (64-91).
 
A D csoportban a Fodor Botond és Kocza Bendegúz fémjelezte Lehel Kosársuli a negyedik negyed elején fordított és lépett meg a Simon Dávid, Kertész Dávid, Kiss Benedek trióra építő Alba Fehérvártól, ezzel nyert is (73-69). A Horvat Olivér Márk és Szili Balázs Gábor húzta Budapest Basket a páratlan negyedekben jól tartotta magát az NKA Pécs/B ellen. A páros szakaszok viszont a Bohdan Korszunszkij mellett több jó egyéni teljesítményre is építő mecsekaljaiaké voltak (63-87). A Lengyel Dániel és Holecz Gergő mellett a kezdőötös többi tagjára alapozó Egri VSI KOK/A az első félidőben nyerte meg a Félegyházi TSI elleni találkozót (86-93) - hiába hajrázott nagyot, és hiába egyenlített ki félidei 19 pontos hátránya után 78-78-nál a Sütő Márton és Gulyás Patrik pontjaiban bízó hazai gárda. A Haluk Tunahan Karabulut és Antalics Dániel fémjelezte, de egységesen jól játszó KASI/A pedig ellentmondást nem tűrően játszott a DMTK vendégeként (46-93).
 
 
 
 
Fotó - Soproni Darazsak Sportakadémia facebook

Vármegyei szövetségek