Tippmix Női NB I: A 14. forduló válogatottja
03
Jan
2022
Tippmix Női NB I: A 14. forduló válogatottja
2022. január 3.  |  18:00

Vasárnap teljes fordulót játszottak a női élvonalban, újévi fásultságnak nyoma sem volt – olyan sok jó teljesítményt láthattunk, hogy öt helyett ezúttal hat játékos került be összeállításunkba.

 

 

Irányító

Bozica Mujovic – PINKK Pécsi 424 (1)

A forduló meglepetését az ezidáig nyeretlen PINKK szolgáltatta, a kozármislenyiek idegenben múlták felül a Ceglédet – mindkét gárda a közelmúltban esett át edzőváltáson, a jelek szerint a PINKK hamarabb lendült játékba. A sereghajtó montenegrói hátvédje kétségkívül kulcsszereplője volt a diadalnak, hiszen 24 ponttal (5/12 dupla, 3/4 tripla, 5/12 büntető), 7 gólpasszal, 9 kiharcolt szabálytalansággal, 3 lepattanóval, valamint két szerzett és egy eladott labdával zárta a derbit. 34 perc alatt mindez 29-es VAL mutatót jelentett számára, így ezúúttal ő bizonyult a kör legjobb karmesterének. 

 

Dobóhátvéd

Tóth Orsolya – Vasas Akadémia (2), Gereben Lívia – Atomerőmű KSC Szekszárd (3)

Kettes poszton ezúttal két játékost, két magyar fiatalt találtunk a legjobbnak. A Vasas elsősorban remek első félidei játékának köszönhetően idegenben múlta felül a Csatát, a sikerből pedig jelentős mértékben kivette a részét Tóth Orsolya – már a derbi elején megadta az alaphangot eredményes játékával, és végül csapata legjobbjaként zárt. Számszerűsítve 20 pontot (8/10 dupla, 4/6 büntető), 9 lepattanót, 2-2 gólpasszt és labdaszerzést, valamint három kiharcolt faultot tett a közösbe a hátvéd, a negatív oldalon négy eladott labdát találunk. Bár faultgondjai miatt „csak” 30 percet töltött a parketten, ennyi is elegendő volt, hogy összehozzon 28 VAL-t.
Gereben Lívia szintén 20 ponttal, nagyon hasonló mutatóval zárt (7/10 dupla, 6/10 büntető) a BEAC elleni győztes mérkőzésen, ő hat lepattanó és két gólpassz mellett nem kevesebb, mint nyolc szabálytalanságot harcolt ki. Egy eladott labda „csúfítja” csupán lőlapját, így 24 játékperce alatt szintén 28-as VAL mutatóval fejezte be az összecsapást.

 

Kiscsatár

Gabby Williams – Sopron Basket (2)

Félidőre eldöntötte a vitás kérdéseket a címvédő a TFSE ellen, de azért így is akadtak remek egyéni teljesítmények Gáspár Dávid együttesében. Williams például Pazar „all around” meccset hozott, hiszen 18 pontja (8/11 dupla, 0/2 tripla, 2/2 büntető) mellett begyűjtött 4 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt, valamint extra védőteljesítménnyel volt 6 szerzett labdája is két kiharcolt fault mellett. Háromszor ugyan eladta a játékszert, de ezt bőven kompenzálta egyéb téren, így 27 perc alatt 29 VAL-lal zárt.  

 

Erőcsatár

Jelena Brooks – Sopron Basket (2)

Szintén erősen indította az évet Williams klubtársa, a helyi legenda Brooks. A padról beszállva hintett 29 pontot (8/9 dupla, 2/4 tripla, 7/8 büntető), leszedett 9 pattanót, valamint hét alkalommal is csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni a fővárosi védők. Egy-egy szerzett labda, blokk, valamint gólpassz színesítette még statisztikai lapját, amely 44 VAL-nál állt meg – ezzel toronymagasan zsebelte be az új esztendő első forduló MVP-jét, mindössze 28 percet játszva.

 

Center

Denia Davis – PINKK Pécsi 424 (1)

A PINKK győzelme rögtön két játékost is "delegált" a forduló legjobbjai közé. A kozármislenyiek amerikai magasembere erős dupla-duplával vétette észre magát a CEKK ellen, 19 pontja (3/5 dupla, 3/5 tripla, 4/6 büntető) mellé 12 lepattanót is begyűjtött, de egyéb mutatókban is remekelt. 2-2 blokk, labdaszerzés és gólpassz is a neve mellé került, illetve négy faultot is kiharcolt, így 30 perc alatt 35 VAL-t hozott össze, oroszlánrészt vállalva a sikerből.

Vármegyei szövetségek