Tippmix Férfi NB I: Kecskeméti győzelmével biztos kuparésztvevő a DEAC
22
Dec
2021
Tippmix Férfi NB I: Kecskeméti győzelmével biztos kuparésztvevő a DEAC
2021. december 22.  |  21:17
Abban a tudatban lépett pályára a legutóbb a Falco hazai veretlenségét elvevő Debrecen, hogy ha legyőzi a Kecskemétet, bejut a Magyar Kupába.
 
Drenovac forgatta be az emberét a legelső támadás során, de Dramicsanin és Milutinovics révén hat pont érkezett válaszként (6-2). Ideig-óráig tudott szépíteni a Debrecen, viszont nagyon könnyedén jutott el a gyűrűig a Kecskemét, Milutinovics valósággal lubickolt, Jorgosz Vovorasz pedig kénytelen volt időt kérni (15-6). Jót tett a kis szünet a vendégeknek, fokozatosan kezdték ledolgozni a hátrányukat, Thames középtávolija után már 15-11 volt az állás. Stabilizálni tudta a játékát a hazai együttes, ám jött Neuwirth hármasa a sarokból, majd Dzeletovics zsákolása, egy pontra csökkent a KTE előnye. Az utolsó percben megint kezdtek ellépni a kecskemétiek, zárásként azonban Hagins még a helyére tett egy dudaszós duplát. 24-21.
 
Neuwirth megint a sarokból talált be, hamar kiegyenlített a Debrecen a második negyed elején és bár Fazekas hozzá tudott tenni kettőt a kecskeméti pontokhoz, Thames triplája is beakadt, vezetett a DEAC-Tungsram (26-27). Kevés kosár esett a következő percekben, minimálisan a vendégek jártak előrébb, Aska 2+1-es akciójával pedig már ötre növelték a különbséget (28-33). Neuwirth már a harmadik távoliját értékesítette amikor jött Pollard duplája és Dramicsanin visszatett támadólepattanója (34-36). A folytatásban a játék képét illetően nem történt változás, folyamatosan ott loholt a Debrecen nyakán a hazai gárda. 42-45.
 
A fordulás után megint volt egy ellépési kísérlete a DEAC-Tungsramnak, ahonnan visszakapaszkodott a KTE (50-55). Pollard szépen osztotta le Kissnek a labdát, háromra csökkent a differencia. A gólpassza után kosarat is dobott a hazai irányító, már csak egy volt közte, amikor jött Drenovac betörése (54-57). Sokáig megállt itt az eredmény, a patthelyzetről végül Fazekas közelije mozdította el a feleket (56-57). Egy jól kivédekezett támadás után Wittmann nagy hármast dobott, visszavette a vezetést a Kecskemét, több kosár pedig nem esett már a negyedben. 59-57.
 
Jaramaz távolija nyitotta a záró játékrészt, Thames azonnal válaszolt, szintén triplából. Aska egyenlíteni is tudott, majd Dzeletovics hármasával már újra a vendégek vezettek, ráadásul Polyák is eredményes tudott lenni (62-67). Milutinovics fontos távolit küldött a helyére, Aska viszont megint jól oldott meg egy helyzetet. Felváltva jöttek a kosarak ebben a periódusban, nem adta könnyen magát a Kecskemét (70-71). Hagins csak egy büntetőt dobott be a kettőből, Fazekas újra kiegyenlítette az állást, négy perc maradt. 74-74-nél, két perccel az órán a Kecskemét támadhatott, Wittmann pedig egy 2+1-es akciót csinált, ezzel előnybe hozva az övéit. Thames gyorsan szépített, de Wittmanntól egyből jött a válasz (79-76). Aska is faulttal együtt volt eredményes, az utolsó másfél percre 79-79-ről fordultak a csapatok. Kivédekezte a hazai akciót a DEAC, Aska pedig már a tizennyolcadik pontját szerezte, időt kért Forray Gábor, 43 másodperc maradt (79-81). Pollardnak ütöttek oda, aki mindkét büntetőjét értékesítette, de egy támadásra még volt lehetősége a debrecenieknek (81-81). Jaramaz hamar faultolt, Hagins viszont csak egyet dobott be, így a kecskemétiek kezébe került a találkozó sorsa, 18 másodperccel az órán (81-82). Pollard harcolt ki egy faultot hárommal a vége előtt, de ő is csak az egyiket értékesítette (82-82). Hagins nehéz hármasa nem ment be, jöhetett a hosszabbítás. 82-82.
 
Közel egy perc gólcsend után Dzeletovics büntetőzött hibátlanul, aztán Thames dobott egy távoli duplát, kezdett meglépni a Debrecen (82-86). Továbbra sem tudott betalálni a KTE, ráadásul Tóth is hozzá tudott tenni kettőt, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A DEAC-Tungsram nyerte az idegek harcát, ezzel pedig biztosította a helyét a Magyar Kupában. 85-94.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - DEAC-Tungsram h.u.: 85-94 (24-21, 18-24, 17-12, 23-25, 3-12)
 
Bajnokság, 13. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Győrffy P., Söjtöry T. (Farkas Z.)
 
Kecskemét: Pollard 15, Jaramaz 20/12, Milutinovics 12/6, Dramicsanin 13/3, Kiss 6. Cserék: Lukács -, Wittmann 11/3, Fazekas 8, Ivkovic -, Botka -, Tóth B. -.
 
Debrecen: Kerpel-Fronius -, Thames 17/9, Drenovac 15, Kovács -, Aska 18. Cserék: Hagins 6, Neuwirth 9/9, Polyák 3, Dzeletovics 21/9, Tóth Á. 5.
 
 
 
Fotó - DEAC Kosárlabda facebook

Vármegyei szövetségek