Kemény, fizikális meccsre számít Pór Péter
24
Nov
2021
Kemény, fizikális meccsre számít Pór Péter
2021. november 24.  |  22:29
Megérkezett Portugáliába a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A Sztojan Ivkovicsot helyettesítő Pór Péter este edzést is vezényelt a csapatnak. A Portoban lévő hotel kiváló, egyetlen problémát eddig a csarnoktól való távolság jelent. Közel ötven percig kanyargott a busz, mire Keller Ákosék kiszállhattak a mérkőzés helyszínéül is szolgáló sportkomplexum játékosbejárójánál Matosinhosban. Ez azt is jelenti, hogy az esti bő egyórás átmozgató edzéshez több mint másfél órát kellett utazni.
 
A Porto északi részén fekvő kisváros az utóbbi években gyönyörű tengerpartján kívül az európai kosárlabdasportban is ismertté vált, ugyanis a portugálok szinte minden esztendőben rendeznek itt utánpótlás világversenyt.
 
A portugálokat igyekezett alaposan feltérképezni már Magyarországon az edzői stáb, Pór Péter szerint a három portugál sztárklubnál, valamint a spanyol és francia bajnokságokban kosarazó játékosokra épülő luzitán csapat fizikális kosárlabdát játszik, remek kinti dobókkal rendelkeznek, s még a meghatározó ötös játékos sem hiányzik a szerkezetükből. Így aztán rendkívül nehéz feladat vár a mieinkre pénteken este.

Vármegyei szövetségek