Örülni kellene, hogy a magyar kosárlabdának ilyen nagykövete van
13
Nov
2021
Örülni kellene, hogy a magyar kosárlabdának ilyen nagykövete van
2021. november 13.  |  18:39
Az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter és a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics élőben tekintette meg Hanga Ádám és a Real Madrid legutóbbi, Zalgiris Kaunas elleni mérkőzését. Ennek kapcsán kerestük fel a nemzeti csapat vezetőedzőjét. 
 
Úgy tudjuk, hogy Spanyolországban tartózkodott az elmúlt napokban. Sikerült találkoznia Hanga Ádámmal? 
 
- Igen, mindkét nap találkoztunk, amíg kint tartózkodtunk, ez volt a célunk, ezért is mentünk. Arról szóltak az egyeztetések, hogy Hanga Ádám a 2022-es Európa bajnokságon és bármikor, amikor ideje és a szabályok engedik, akkor a válogatottal tart, de ez nem volt kérdés, ez eddig is így volt. Ezekkel a kellemes találkozókkal párosult egy nagyon jó meccs is a Zalgiris ellen, ahol a hátvéd nagyon jól szerepelt.
 
Vannak olyan hangok, akik nehezményezik, hogy miért nem játszik többet a nemzeti csapatban.
 
- Nekem, mint edzőnek természetesen hiányzik az ő klasszisa, de nem hiszem, hogy Magyarországon bármely kosárlabda szeretőnek problémája kell, hogy legyen ezzel. Nagyon remélem, hogy aki követi a sportágat, az tisztában van vele, hogy nekünk van egy sztárunk, aki eddig a Barcelonában játszott, most pedig a Real Madridban pattogtat, ami szerintem egyedülálló a hazánkban. Én nem nehezményezem, hogy nincs a válogatottal és úgy gondolom, hogy a többieknek is inkább örülnie kellene, hogy a magyar kosárlabdának egy ilyen nagykövete van.

Vármegyei szövetségek