Sztojan Ivkovics kijelölte a férfi válogatott keretét a vb-selejtezőkre
04
Nov
2021
Sztojan Ivkovics kijelölte a férfi válogatott keretét a vb-selejtezőkre
2021. november 4.  |  12:18
Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány kijelölte a magyar férfi kosárlabda-válogatott világbajnoki selejtezők csoportkörére készülő keretét. Férfi válogatottunk az E-jelű négyesben Portugáliával, Franciaországgal és Montenegróval küzd meg a három továbbjutó hely valamelyikéért.
 
A magyar csapat november 26-án Portugáliában kezd, majd november 29-én Kaposváron fogadja Franciaország nemzeti csapatát.
 
A válogatott kerete:
 
Allen Rosco (Niigata Albirex, Japán)
Benke Szilárd (Falco KC Szombathely)
Eilingsfeld János (Atomerőmű SE)
Ferencz Csaba (Egis Körmend)
Filipovity Marko (Obradorio CAB, Spanyolország)
Golomán György (Falco KC Szombathely)
Karahodzic Kemal (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét)
Keller Ákos (Falco KC Szombathely)
Lukács Norbert (Alba Fehérvár)
Maronka Zsombor (Joventut Badalona, Spanyolország)
Perl Zoltán (Falco KC Szomathely)
Pongó Marcell (Alba Fehérvár)
Somogyi Ádám (Falco KC Szombathely)
Szabó Zsolt (Alba Fehérvár)
Váradi Benedek (Falco KC Szombathely)
Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár)
 
- November 18-án Kecskeméten kezdjük a felkészülést a Portugália és a Franciaország elleni világbajnoki selejtezőkre – mondta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. - Itt lesz velünk Maronka Zsombor és Mócsán Bálint is. Nagyon örülök annak, hogy belátták, a magyar válogatottban szerepelni nem csupán erkölcsileg megtiszteltetés, hanem a karrier szempontjából is egy meghatározó dolog, így most már ők is teljes mértékben a válogatott rendelkezésére állnak. Persze Mócsán Bálint most a műtétje miatt a munkába még nem tud becsatlakozni, de hamarosan ő is pályára léphet a válogatott mezben. A legfontosabb most az, hogy nyugalom veszi körül minden téren a válogatottat.
 
A kapitány hozzátette: csak egyetlen kosárlabdázó döntött úgy még három évvel ezelőtt, hogy családi okok miatt lemondja a szereplést.
 
- Azt gondolom, ez egy európai szinten is kiemelkedő elkötelezettséget mutat a nemzeti csapat mellett!
 
A válogatott kecskeméti felkészülésének vendégei is lesznek. A legtehetségesebb 2004-es és 2005-ös születésű játékosok közül öten-hatan együtt dolgozhatnak néhány napig a legjobbakkal.
 
- A játékosokat a Nemzeti Kosárlabda Akadémia mellett működő Módszertani Központ javaslata alapján hívtuk meg, ők az U18-as válogatott új szövetségi kapitányával együtt érkeznek.
 
Sztojan Ivkovics kiemelte, hogy a válogatott hosszú évek óta tudatosan keresi azokat a játékosokat, akik az utánpótlás korosztályokból kinőve a felnőttek között is megállhatják a helyüket.
 
- Nagyon fontosnak tartom az utánpótlás programot, akiket behívtunk az évek során a válogatotthoz, azokból meghatározó kosaras lett a saját csapatukban is. Nagyon örömtelinek tartom, hogy végre lezárult egy időszak, amikor nincsenek vitáink a menedzserekkel, s belátja mindenki, játékosügynök és játékos egyaránt, hogy nincs értelme sokadrangú külföldi egyetemekhez vagy akadémiákhoz vinni a fiatal tehetségeket, mert remek szakmai műhelyek vannak Magyarországon is. Láthatja mindenki, hogy itt is megkap mindent a fejlődéséhez. A lehetőség tehát adott, csak élni kell vele – tette hozzá a kapitány.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek