Pályázunk a 2025-ös férfi Európa-bajnokság megrendezésére
10
Aug
2021
Pályázunk a 2025-ös férfi Európa-bajnokság megrendezésére
2021. augusztus 10.  |  19:10
Ismét pályázik a magyar szövetség a férfi Európa-bajnokság rendezésére, a 2025-ös kontinenstornának egy csoportját, valamint a végső helyosztókat is megrendezné az MKOSZ – döntött soros elnökségi ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. A pályázattal kapcsolatos első adminisztratív lépéseket augusztus végéig kell megtennie az MKOSZ-nek a nemzetközi szövetség felé.
 
A szeptemberben rajtoló bajnokságokkal kapcsolatos napirendről is tárgyaltak az elnökségi tagok. Fontos hír, hogy valamennyi A-csoportos együttes nevezését jóváhagyta a minősítő bizottság, ami azt jelenti, hogy minden klub megfelelt a szövetség szigorú gazdasági és jogi előírásainak.
 
Foglalkozott az elnökség az ősszel induló felnőtt és utánpótlás-bajnokságokkal kapcsolatos járványügyi szabályokkal is. Az oltási lehetőséggel pillanatnyilag nem rendelkező gyermekek védelmének érdekében a 12 éves kor alatti bajnokságok egyelőre zártkapusak lesznek, az U14-es korosztálytól a legfelsőbb bajnoki osztályt is beleértve pedig érvényes védettségi igazolvánnyal (oltási, gyógyultsági vagy tesztigazolvánnyal) szerepelhetnek a játékosok a mérkőzéseken. Ezeknek a találkozóknak a látogatási feltételeit illetően a kormányzati szabályok lesznek a mértékadók.
 
Jó hír a sportágat szeretőknek, hogy szeptember 18-án újra megrendezik a Hősök terén a Kosárlabdázás Napját, a látványos programokra többtízezer érdeklődőt, illetve sportolót várnak a szervezők.
 
Munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja a jövőben ellátni a felnőtt női válogatott csapatvezetői tisztét Ivkovicné Béres Tímes, így az egykori kiváló játékos lemondott a nemzeti csapat melletti feladatáról. Helyére az elnökség döntésének értelmében Pukler Gábor került. Az elnökség külön kifejezte elismerését és köszönetét Béres Tímeának az elmúlt esztendőkben végzett munkájáért.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Megyei szövetségek