Férfi NB I B: Óbudán is folytatta menetelését a Pápa
15
May
2021
Férfi NB I B: Óbudán is folytatta menetelését a Pápa
2021. május 15.  |  21:03
Talán akadtak, akik felszabadult játékot, nagy dobópárbajt vártak annak a két csapatnak, az Óbudának és a Pápának a zöld csoportos döntőjétől, amelyek már kivívták a következő idényre a piros csoportos tagságot. Nos, a két gárda egy kemény, férfias, igazi finálé jellegű összecsapással indította a sorozatot. A találkozó egészen a hajráig szoros volt, váltott vezetéssel haladtak a felek, a végjátékban pedig a vendég pápaiak egy 15-0-lal állva hagyták és lehajrázták ellenfelüket. Kálmán László legénysége a rájátszásban újabb idegenbeli bravúrt elérve egyetlen győzelemre került a bajnokság megnyerésétől, s erre jövő pénteken, saját pályáján lesz meg a lehetősége.
 
 
 
Zöld csoport
 
Döntő, 1. mérkőzés
 
Óbudai Kaszások KA - Conoil MOTAX KC Pápa 67-78
 
Mivel Budapestre menet lerobbant a pápaiak busza, jó 20 perc késéssel kezdődött a finálé. Sonyák Béla (16/6 pont, 4 lepattanó) vezérletével 9-3-as "repülőrajtot" vett a Pápa. A szakasz közepén Horváth Márton (18 pont, 14 lepattanó, 4 eladott labda, 2 blokk) vezényelt egy 7-2-es hazai rohamot. A szakasz hajrájában a nagy rohanásba mindkét oldalon több hiba csúszott. A negyed végén egységes csapatmunkával, egy 9-2-vel fordítottak a légióst, a beteg Steve Rosemondot nélkülöző hazaiak. Egy triplával, majd egy duplával gyorsan fordított a második negyed elején a Pápa. A vezérré előlépő Puszta Dávid (15 pont, 7 lepattanó, 3 eladott labda, 9 gólpassz), valamint a második tripláját besuvasztó Kovács Barnabás (12/12 pont, 7 lepattanó) vezetésével azonban egy 7-0-lal ismét megugrottak az óbudaiak. A hazai gyűrűre igazán érdemi veszélyt továbbra is csak Sonyák jelentett, a második negyed közepéig dobott 24 pápai pont felét ő szerezte. Amikor aztán akadt segítője a félidő hajrájában két triplát is beemelő Murai Gábor (15/9 pont, 6 lepattanó, 4-4 gólpassz és szerzett labda) személyében, egy 9-0-lal fordítani tudott a Pápa, s a fordulatos félidő 3 pontos vendég vezetéssel zárult.
 
Puszta-pontokkal dolgozta le hátrányát a második félidő elején az Óbuda, majd váltva estek a kosarak, s fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szakasz közepén a Horváth-Kovács-Puszta trió egy 10-2-es hazai rohamot vezetett. A szakasz végén két triplával ledolgozta hátrányát a Pápa, de a negyed hazai hármassal, és 3 pontos óbudai vezetéssel zárult. A negyedik negyed elején 5 ponttal ellépett a Kaszások gárdája, majd sok pontatlansággal tarkított játék mellett a közepén két triplát beemelve újfent fordítottak a vendégek. Varga Dániel (9 pont - 10 mezőnykísérlet -, 11 lepattanó) visszavette a vezetést a hazaiaknak, s Puszta újabb villanásaival 4-gyel ellépett az Óbuda. Volt azért még "csavar" a meccsben: az addig 5 triplát is mellé dobó Hódi Patrik (4/3 pont - 6 mezőnykísérlet -, 3-3 lepattanó és szerzett labda), valamint Erdei Márk (13/3 pont, 5 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott labda) is bevert 1-1 hármast, másfél perccel a vége előtt ismét vendég előnyt mutatott az eredményjelző. Ügyes vendég támadás végén a rutinos Koma Dániel (11 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) talált be közelről, Murai pedig az utolsó percre fordulva újabb hármasával eldöntötte a találkozót, amelyet szédületes, 15-0-s utolsó 3 percével a vendég Pápa nyert meg. A vendégek ezzel folytatták remek rájátszásbeli sorozatukat, s ha jövő pénteken saját otthonukban is legyőzik a Kaszások együttesét, bajnokok lehetnek.
 
 
A párharc állása: 1-0 a Conoil MOTAX KC Pápa javára.

Vármegyei szövetségek