Férfi NB I B: A Nyíregyháza tette meg az első lépést az élvonal felé
14
May
2021
Férfi NB I B: A Nyíregyháza tette meg az első lépést az élvonal felé
2021. május 14.  |  20:12
Csapatként egységesebb játékot nyújtva, a mérkőzés nagy részében vezetve nyerte meg az NB I B piros csoportjában a finálé első mérkőzését a Nyíregyháza a csapata pontjainak csaknem a felét szerző, extrát nyújtó Nagy Botond vezette BKG ellen.
 
 
 
Hübner-Nyíregyháza BS - BKG Príma Akadémia 89-78
 
5-0-ra, majd 8-2-re is vezetett az ellenfelének szinte "nekieső" Nyíregyháza, de rendezte sorait, Nagy Botond (37/21 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda, 6 gólpassz) vezérletével fordított, és a negyed közepén 18-15-re már a BKG vezetett. A szakasz hajrájában váltva vezettek a csapatok, a negyed az elsősorban Emmanuel Ubilla (26/12 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz, 3 eladott labda) és Mokánszki Máté (21/3 pont, 13 lepattanó, 3 eladott labda, 2 blokk) kosaraira építő hazai gárda minimális vezetésével zárult. A második etap 4-0-s BKG "részhajrával" indult, amelyre 9-1-gyel felelt a Nyíregyháza. A vendégeket ezt követően Davante Cooper (7 pont  - 9 mezőnykísérlet -, 3 lepattanó) próbálta versenyben tartani. Mohácsi Máté (10/6 pont, 3 lepattanó) triplája, majd a tarthatatlan Ubilla újabb kosara után 6 ponttal elléptek a hazaiak, időt kért a BKG. A félidő hajrájában Bus Iván (8/3 pont, 3 lepattanó, 11 gólpassz), Nagy és Bazsó Brúnó (12/6 pont, 4 lepattanó) is triplát dobott. A félidő 7 pontos hazai vezetéssel zárult, szünetben Ubilla és Nagy Botond is 15-15 ponttal állt.
 
A második félidő elején a hazaiak Ubilla, Kiss Benedek (8/6 pont, 4 lepattanó) és Mokánszki révén hármasával, a vendégek Reizer Roland (8 pont, 3 lepattanó), Buzás Bence (6 pont - 8 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó, 3 szerzett labda) és Armaghani Ármin (9/3 pont, 4 lepattanó) révén kettesével szerezték pontjaikat. Élvezetes, a két élcsapathoz méltó, magas színvonalú játék mellett tartotta 10 pont körüli előnyét a Nyíregyháza. A szakasz második felében megtört a hazai lendület: Nagy Botond néhány remek alakítással egy 10-0-s rohamot vezényelt, amellyel fordítottak a vendégek. A hosszabb hazai kosárcsendnek, s egyben a negyednek Bazsó vetett véget triplával, így 2 pontos hazai vezetésről indult a záró etap. Ennek elején két és fél percig nem esett kosár, majd Ubilla dobott hármast. Erre Armaghani révén triplával felelt a BKG. Tartották szűk előnyüket a hazaiak. A szakasz közepén  Kiss B. szerzett labdát, majd kosarat. Nagy nem lankadt, de triplájára a rutinos Mohácsi felelt hármassal. Mokánszki zsákolásával, majd duplájával két perccel a vége előtt 8 pontosra nőtt a hazai előny. Hiába dobott a hajrában triplát Nagy Benedek (7/3 pont - 9 mezőnykísérlet -, 3 lepattanó, 7 gólpassz), innen már nem volt visszaút a BKG-nek, amelyben az extrát nyújtó Nagy Botondnak nem akadt érdemben társa a kosárszerzésben. A csapatként egységesebb Nyíregyháza élt a hazai pálya előnyével, és megszerezte a vezetést a párharcban.
 
 
A párharc állása: 1-0 a Hübner-Nyíregyháza BS javára.
 
 
 
Fotó - Hübner Nyíregyáza BS facebook

Vármegyei szövetségek