2020/2021 - Zalakerámia ZTE KK/A – Vasas Akadémia/A 60-108
09
May
2021
2020/2021 - Zalakerámia ZTE KK/A – Vasas Akadémia/A 60-108
2021. május 9.  |  20:46
A fiú serdülő országos bajnokság döntőjében a Zalakerámia ZTE KK és a Vasas Akadémia csapata találkozott.
 
Rosta Péter duplája nyitotta a találkozót, amit Zöldi Péter triplája, majd ismét Rosta 2+1-es akciója követett, így Németh Csabának két és fél perc után időt kellett kérnie. Négy perc telt el a találkozóból, amikor Ruzsics Barnabás révén megszerezte első kosarát a ZTE. Nem tudott fogást találni azonban a Zalaegerszeg a Vasason: a Török-Papp Bendegúz sportszerűtlen hibáját követő Vajda Zoltán büntetőkkel már 20 pont volt a különbség az első 10 perc után (7-27).
 
Tóth Levente egy perc alatt szerzett öt pontjával próbált kapaszkodni a ZTE, ennek ellenére nem tudtak közelebb kerülni a zalaegerszegiek. Az első negyedben tapasztalt lendület alább hagyott a Vasasnál, amin Lakosa Ákos időkéréssel próbált javítani. Hatásosnak bizonyult, hiszen előbb Bartos Gergely triplával, majd Hanzély duplával növelte 25 pontra az előnyt (12-37). Németh Csaba időkérését követően sem állt meg a Vasas-henger, Hanzély betörését követően, a 26. percben már 30 volt közte (18-48). A félidő hátralévő részében tovább nőtt a különbség, a Vasas hatékony védekezésre alapuló támadással 20 perc játék után 55-22-re vezetett.
 
Jordán triplája nyitotta a második félidőt, azonban innentől folytatódott a Vasas-dominancia, a 25. percben 69-29-nél már a 40-et is elérte a differencia. Továbbra sem állt meg a pasaréti gárda, aminek köszönhetően a harmadik negyed végére kialakult az 50 pontnyi különbség a két együttes között (34-84).
 
A záró 10 perc forgatókönyve megegyezett az előző negyed kezdésével, hiszen Jordán újabb triplájával indított a ZTE. Lankadt a Vasas Akadémia játékosainak figyelme, néhány hibát kihasználva közelebb férkőzött a Zalaegerszeg (42-87), így Lakosa Ákos időkéréssel próbálta „felrázni” játékosait. A mérkőzés hátralévő részében már a két vezetőedző minden nevezett játékosnak lehetőséget adott, s állandósult az 50 pont körüli különbség. A 108-60-as végeredményt Zöldi Péter triplája után Fügemann Dávid büntetője állította be.
 
Összességében nem fért kétség a Vasas Akadémia bajnoki címéhez: domináns teljesítménnyel 27-ből 27 győzelemmel, vereség nélkül hódították el a serdülő bajnokság bajnoki címét. Gratuláció illeti a Zalakerámia ZTE KK csapatát is, amely az egész országos döntő során nyújtott teljesítménye okán rászolgált arra, hogy a döntőben szerepeljen.
 
 
Németh Csaba, a Zalakerámia ZTE KK/A vezetőedzője: Gratulálok a Vasasnak! Tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak a bajnokságban, végig kiemelkedtek a mezőnyből. Mi hihetetlenül boldogok vagyunk, sokszor extrát nyújtottunk, erőn felül teljesítettünk, sok kiélezett helyzetben is volt tartásunk. Sikerült nagybetűs CSAPATOT építenünk az évek során. Mind támadásban, mind védekezésben erre alapoztunk, nálunk nem 1-2 extra játékos vitte a csapatot, ez nem is célravezető. Siker a Zalakerámia ZTE KK-nak is, mivel hat éve nem volt dobogós csapatunk. Mi most akadémiák sorát előztük meg, és ez is nagy szó! Köszönjük a támogatást a szülőknek, családoknak, a klubnak! Az ezüstérmet hadd ajánljam nevelőedzőmnek, Farkas Sándornak, akivel annak idején serdülő bajnokságot (is) nyertünk. Az ő nagyszerű edzői és emberi példája számomra állandó.
 
Lakosa Ákos, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Gratulálok a CSAPATOMNAK, amely rengeteget dolgozott az elmúlt két évben, és a Vasas edzői gárdának is, akiknek rengeteg munkája van ebben. Most pedig élvezzük együtt a sikert!

Vármegyei szövetségek