Tippmix Férfi NB I: Az OSE a Kecskemétet, az Alba a Pécset verte
08
Nov
2020
Tippmix Férfi NB I: Az OSE a Kecskemétet, az Alba a Pécset verte
2020. november 8.  |  23:05
A férfi élvonal 10. fordulójában a 2-3-mal álló Kecskemét látogatott az 1-2-es mérleggel rendelkező OSE Lions csapatához.
 
Lendületesebben kezdett a Kecskemét, amely igyekezett Karahodzsics játékát kihasználni a palánk alatt, a rajta védekező Anda hamar be is ütött két faultot. A vendégek válogatott centere már hatnál járt, amikor Abell triplájával megszületett az első oroszlányi kosár. A magyar sportszerető embereknek jó emlékeket felidéző 3-6-os eredmény a csapatoknak is megtetszett, egészen 4 perc 40 másodpercig ez állt a táblán. Két egymást követő támadásban is pontot dobott az OSE és fordított, ezután folyamatosan változott a vezető gárda kiléte, végül Illés ziccerével minimális előnnyel a hazaiak jártak előrébb. 18-15.
 
5-0-val indította a második játékrészt az Oroszlány és a kialakított 6-8 pontos különbséget tudta is őrizni a csapat (25-19). A következő percekben megtorpant a Kecskemét, két villámgyors támadással már tízzel ment az OSE, másodszor is időt kért a negyedben Váradi Kornél vezetőedző. Egy ideig úgy tűnt, hogy sikerült rendeznie a sorokat a vendégeknek, de a fehér-mezesek sikeresen verték vissza a felzárkózási kísérletet. 35-27.
 
Djeraszimovics hármasával indult a második félidő, amire öt hazai pont érkezett válaszként (40-30). Hullámzó volt a találkozó, igazán egyik csapat sem tudta elkapni a ritmust, kis léptekkel feljött kettőre a Kecskemét. A kritikus pillanatokban behullottak a hazai triplák, így nem jött össze az egyenlítés. Szinte a semmiből aztán villámgyorsan elrontotta az újabb felzárkózási kísérletét a KTE, plusz tizeneggyel fordulhatott az utolsó etapra az OSE. 63-52.
 
A záró negyed forgatókönyve is hasonlóan alakult, mint a többi, amint felcsillant a vendég remény, eladták a labdát és ziccerezhetett az Oroszlány (65-55). Hiába küzdött nagyot a Kecskemét -négy is volt közte-, nem volt meg az átütő erő, mindig tudtak újítani a hazaiak, akik végig vezetve, a mérkőzést kézben tartva szerezték meg a győzelmet. 82-74.
 
OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82-74 (18-15, 17-12, 28-25, 19-22)
 
Bajnokság, 10. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Benczur T., Tóth C., Minár L.
 
OSE: Anderson 5/3, Abell 17/12, Bíró 14/6, Bailey 10, Anda -. Cserék: Kucsora 3/3, Morgan 2, Illés 9/3, Garamvölgyi 6, Hayes 16.
 
Kecskemét: Wittmann 11/9, Thomas 6, Djeraszimovics 16/6, Kucsera 2, Karahodzsics 12. Cserék: Lewis -, Pesakovics 4, Dramicsanin 20, Horti 3.
 
 
 
Első mérkőzésére készült az idei kiírásban az Alba Fehérvár, amely az eddig 50%-os mérleget felmutató Pécset látta vendégül.
 
Jól bekezdtek a felek, alig egy perc elteltével már 5-5 állt az eredményjelzőn. A dobáspontossággal nem, az eladott labdákkal viszont akadtak gondjai az Albának, amiből jól kontrázott a Pécs, így a negyed felénél egyik együttes sem tudott igazán ellépni (15-12). A folytatásban jobban vigyáztak a labdára a hazaiak, ezért kevesebb lehetősége adódott a vendégeknek, ráadásul meg is lett a csapatfaultjuk, aminek köszönhetően már kilenccel is mentek a fehér-mezesek, de Lewis utolsó másodperces triplája belátható távolságon belül tartotta a baranyaiakat. 27-21.
 
Budimir egy gyorsindítás utáni triplával nyitotta meg a második felvonást, amire négy fehérvári pont érkezett válaszként. Az első negyedben látott dobóforma mindkét oldalon alábbhagyott, a pécsiek be is csúsztak 50% alá, de így is meccsben tartották magukat (36-32). Megvillantak a fiatalok is, a hazaiaknál Takács Milán a sarokból, a vendégeknél Bíró Levente büntetőből szerzett három-három pontot. Egy 6-0-ás futással fordított Dragan Alekszics együttese, közel három percig nem szerzett kosarat az Alba (39-41). A hátralevő időben többször is változott a vezető csapat kiléte, végül Vojvoda villanásaival minimális előnnyel mehetett a nagyszünetre a Székesfehérvár. 49-47.
 
Felpörögve jött ki a félidőről a Pécs, amely egy 7-0-ás futással hamar átvette a vezetést (49-54), de rendezte sorait az Alba és egalizált. Továbbra sem tudták dűlőre vinni a dolgot a csapatok, hibára-hiba, kosárra-kosár volt a válasz. A Turner-Ahmad páros megbízhatóan szállította a pontokat a fehérváriaknak, de a PVSK könyörtelenül büntette meg a hazai pontatlanságokat, Budimir triplájával pedig az előny is náluk volt az utolsó etap előtt. 68-70.
 
A negyedik negyed Davis középtávolijával indult, pár támadással később mégis a Pécs ment néggyel. Curry hármasa és Vojvoda ziccere után újra a Fehérvárnál volt a momentum, amit úgy tűnt, hogy meg is ragadott a társaság (81-76). Ebben az időszakban minden labdába belenyúlt egy albás kéz a kulcspillanatokban, de ha mégis helyzetet dolgozott ki a PVSK, akkor azt kihagyta. Rujáknak és Lewisnak köszönhetően két és fél perccel előtt fordítani tudott a Pécs, viszont Vojvoda azonnal bevágott egy hármast emberrel az arcában. Két pécsi kosár következett, kettővel mentek a vendégek a végjátékra ráfordulva (85-87). Ahmad küzdött nagyot a palánk alatt, viszont a védőoldalon tripladobás közben ütött oda Fundenburknak (87-90). Turner és Curry gyors ziccereivel megint az Alba vezetett, ekkor már csak tizenhárom volt vissza, időt kért a Pécs. Az utolsó támadást sikerült kivédekezni a hazaiaknak, akik így egy körömrágós meccsen, győzelemmel indították az idei szezont. 91-90.
 
Alba Fehérvár – PVSK-VEOLIA 91-90 (27-21, 22-26, 19-23, 23-20)
 
Bajnokság, 10. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Ádám J., Nagy V., Nyilas I. (Bognár T.)
 
Alba: Turner 24/6, Takács Martin -, Vojvoda 17/9, Davis 18/3, Ahmad 19. Cserék: Takács Milán 3/3, Curry 8/3, Markovics 2, Csorvási -, Omenaka -.
 
Pécs: Ruják 22/3, Lewis 11/9, Funderburk 20/3, Budimir 16/12, Meleg 2. Cserék: Bíró 3, Demeter 2, Brkics 14.

Vármegyei szövetségek