Három nemzetközi kupa idei szezonját is törölte a FIBA Europe
16
Jun
2020
Három nemzetközi kupa idei szezonját is törölte a FIBA Europe
2020. június 16.  |  14:05
A FIBA Europe Board tagjai a tegnapi napon videokonferencia keretein belül több fontos dolgot is megtárgyaltak.
 
A nemzetközi szövetség európai részlege a javaslatok alapján három nemzetközi sorozat, a női Euroliga, a női Európa-kupa és a férfi FIBA Europe Cup 2019/2020-as szezonját lefújta. Azok az együttesek, akik bejutottak a negyeddöntőbe, ennek alapján kapnak majd ranglista pontot.
 
Az európai klubszezon 2020/21-es idénye az előre eltervezettnek megfelelően szeptemberben/októberben indul majd nézőkkel vagy anélkül - minden esetben a helyi előírások lesznek a mérvadóak. Amennyiben az idény nem indul el szeptemberben/októberben, automatikusan 2021 januárjára tolódik a kezdés egy rövidített menetrenddel. Ha elkezdődik az idény szeptemberben/októberben, de félbe kell szakítani, akkor figyelembe fogják venni a lejátszott meccseket, és ennek megfelelően fognak új, rövidített menetrendet készíteni.
 
A női és a férfi Európa-bajnoki selejtezőkkel kapcsolatban is döntött a FIBA Europe.
 
A női Eb-selejtezőket novemberben játsszák majd, ahogyan eredetileg is történt volna - nézőkkel vagy azok nélkül, ez szintén minden esetben a helyi előírásoktól függ majd. Amennyiben nem lehet lejátszani a novemberi selejtezőket, úgy az eredetileg novemberi mérkőzéseket is a 2021 februári ablakban fogják megrendezni, amely így 15 napos lesz, január 31-től február 14-ig fog tartani. Ebben az esetben tehát 15 nap alatt 4-4 mérkőzés vár majd a válogatottakra.
 
A férfi Eb-selejtezőket szintén lejátsszák novemberben, az eredeti kiírás szerint - ide is érvényes, hogy a nézők jelenléte a helyi előírásoktól függ. Amennyiben viszont nem lehet lejátszani a novemberi ablakot, akkor az eredetileg novemberi mérkőzések átkerülnek a februári ablakba, a jelenleg februárra tervezett találkozókat pedig egy 2021 júliusi ablakban fogják lebonyolítani - valamikor az olimpiai selejtezőtornák vége és a tokiói olimpia kezdete között.

Vármegyei szövetségek