Ivkovics: Azon leszünk, hogy felvegyük a kesztyűt a favorittal
17
Feb
2020
Ivkovics: Azon leszünk, hogy felvegyük a kesztyűt a favorittal
2020. február 17.  |  11:05
Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt a magyar férfi kosárlabda-válogatott Kecskeméten.
 
Horváth Péter csapatvezető azzal kezdte az eseményt, hogy köszönetet mondott az elmúlt nyolc évért Sztojan Ivkovicsnak.
 
"Nyolc évvel ezelőtt lasszóval kellett fogni a játékosokat, ma megtiszteltetés a válogatottban játszani, az elnökség köszönetét fejezi ki ezért a kapitánynak. A világbajnokságon hatodik helyen végző Csehországot legyőztük a legutóbbi Eb-n, a vb-selejtezős ellenfeleink közül a lengyelek 8., a litvánok és az olaszok pedig a 9-10. helyen végeztek a vb-n. Előretekintve mindenképpen nagy szükség volt az elmúlt nyolc év munkájára, jó esélyünk van kijutni egymás után második Eb-nkre, amire a 1967 és 1969 óta nem volt példa." - mondta Horváth Péter.
 
"Két nagyon nehéz selejtező vár ránk, az első mindjárt a címvédő ellen, utána megyünk Ukrajnába. Úgy gondolom, reális esélyünk van a győzelemre, de sok munkára lesz szükség. Én nagyon szeretem, mikor a szezon közben egy kicsit kiszakadunk a klubtól, tudunk találkozni a válogatott csapattársakkal, nagyon jól érezzük magunkat. Újult erővel vágunk bele ebbe a sorozatba." - folytatta Váradi Benedek, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a magyar válogatott játékosa.
 
Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány kiemelte, hogy találkozott Szalay Ferenc MKOSZ elnökkel a múlt héten, és jó hangulatú beszélgetést folytattak.
 
"Nem véletlenül Szombathely a helyszín, a kosárlabda egyik fellegvára Zalaegerszeg, Sopron és Körmend mellett – az egész térség él-hal a kosárlabdáért. Keller Ákoson kívül mindenki itt van, ő is megérkezik délután. A legjobb magyar válogatott van itt - csak azok nincsenek, akik hivatalosan levélben, vagy csak valamilyen valótlan okra hivatkozva lemondták a részvételt. Szabó Zsolttal megbeszéltük, hogy ha bármikor kell, jön - most kellett, itt is van. Tóth Norbert nem lesz, de megbeszéltük, hogy ha kell, kettő óra múlva itt van ő is. A fiatalok azért vannak itt, hogy 3-4 év múlva, amikor Sztojan Ivkovics nem lesz, akkor is legyen magyar válogatott. A fiatalok nem lesznek szűk kerettagok, de fontos, hogy szokják a légkört - mint anno Beni (Váradi Benedek) meg a Zoli (Perl Zoltán). Akadt, aki az ő beválogatásukat is megkérdőjelezte, de az akkori tapasztalatok nagyon kellettek ahhoz, hogy mára alapemberei legyenek a válogatottnak. Govensszel szimpatizálunk, ő szeret itt lenni, ezért ő lett a honosított játékosunk. Fontos, hogy lássák a fiatalok is, hogy ha a válogatott jól működik, ő is szívesen jön." - mondta a tréner.
 
A szövetségi kapitány beszélt leendő ellenfelünkről, a szlovénokról is.
 
"A szlovén keret nem a lehető legerősebb, de egy török bajnokságban játszó külföldivel erősítettek. Kifejezetten jó dobnak távolról, agresszív a külső soruk. Papírforma szerint ők a favoritok, de természetesen azon leszünk, hogy felvegyük a kesztyűt velük." - zárta mondandóját Sztojan Ivkovics.

Vármegyei szövetségek