Továbbra is határozott játékvezetést vár a főtitkár
10
Apr
2019
Továbbra is határozott játékvezetést vár a főtitkár
2019. április 10.  |  12:30
Kisebb hullámokat vetett az elmúlt napokban a Szekszárd - Győr női bajnoki negyeddöntő. Nem csupán amiatt kaphatták fel fejüket a sportág szurkolói, hogy a bajnokságban jobbára várakozások alatt szereplő Győr legyőzte a tavalyi ezüstérmest, s kiegyenlített a párharcban, hanem egy sajátos edzői nyilatkozat miatt is.

A szekszárdiak trénere, Zeljko Djokic ugyanis a játékvezetők felé megfogalmazott kritikájába beleszőtte a szövetség főtitkárát, Bodnár Pétert is.

- Nem szokványos, hogy egy edző, a mérkőzés utáni nyilatkozatában a szövetségi főtitkár nevének említésével próbálja hitelesebbé tenni a véleményét - mondta a Hunbasketnek Bodnár Péter. - Talán nyomásgyakorlásra, a hangulat befolyásolása miatt fordult ehhez az eszközhöz a szekszárdi szakvezető.

A főtitkár hangsúlyozta, szó sincs bármilyen személyes konfliktusról.

- Zeljko Dokiccal nagyon régóta, még a pályáról ismerjük egymást, kiváló edzőnek tartom, aki minden eszközzel megpróbálja szolgálni a csapata eredményességét, és ezért nyilván nem szabad haragudni rá! Ám mivel megszólíttattam, utána jártam az ominózus mérkőzésen történteknek, és nagy örömömre szolgál, hogy a játékvezetők a szabályok szellemében, következetesen végezték a dolgukat, a Djokic edző által említett statisztikai kifogások a különböző játékstílusnak és taktikának tudhatóak be.

Az idén még a tavalyinál is komolyabb a verseny a női bajnokságban, ráadásul a Sopron jó szereplésének köszönhetően a bajnoki ezüstérem is csoportkörös Euroliga-szereplést ér, márpedig ennek hatalmas a tétje!

- A bajnokságok az éles szakaszukba léptek, ahol érthető a résztvevők feszült idegállapota! Felhívtam a Játékvezetői Bizottság elnökének figyelmét, hogy a játékvezetők a továbbiakban is szigorúan a szabályok szellemében járjanak el, alaposan készüljenek fel a mérkőzésekre, és próbálják függetleníteni magukat a rutinosan felépített nyilatkozatok hatásaitól! Mind a női, mind a férfi bajnokságunk rendkívül kiegyensúlyozott, nagy kimeneti bizonytalansággal rendelkező mérkőzéseket tartogat még a számunkra, és ennek mi, a kosárlabda sportágat szeretők, mindannyian csak örülhetünk - tette hozzá Bodnár Péter.

Vármegyei szövetségek