FIBA-diplomát szerzett Fűzy-Antolovics Adél és Berényi Sándor
28
Jul
2018
FIBA-diplomát szerzett Fűzy-Antolovics Adél és Berényi Sándor
2018. július 28.  |  10:14
A legmagasabb szintű nemzetközi utánpótlás edzői képesítést szerezte meg két honfitársunk, a győri Fűzy-Antolovics Adél, valamint a DEAC mestere, Berényi Sándor. 

A FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) azzal a céllal jött létre, hogy növelje az európai kosárlabda edzők tudását a fiatal tehetségek fejlesztése terén. A programba kizárólag a nemzeti szövetségek delegálhatnak edzőket, évente 1-3 főt. 

- 40 jelentkezőből kettőnket válaszott az MKOSZ, komoly felvételi vizsga után - tudtuk meg Fűzy-Antolovics Adéltól. - Egész Európából, de még Új-Zélandról, Guamból és egyes afrikai országokból is érkeztek az edzőkollégák.
A képzés időtartama három év volt, ezt zártuk most le a sikeres vizsgákkal. A tananyag elméleti és gyakorlati képzést is tartalmazott. Az U16-os, U18-as és U20-as férfi Európa-bajnokság helyszínén és időpontjában volt az edzőképző, mindig az aktuális korosztály képzési agyagát kellett megtanulni. Folyamatos szintfelméréseken kellett a tudásunkról beszámolni, gondolok itt házi feladatokra és szóbeli feleletekre egyaránt. A záróvizsga három részből állt, írásbeli, szóbeli és gyakorlati. Sajnos voltak olyan kollégák, akik nem teljesítették a szintet, 68 jelentkezőből 46-an tettek sikeres vizsgát.
       
Lektoraink olyan neves edzők voltak, mint Svetislav Pesic (FC Barcelona), Pablo Laso (Real Madrid), Pedro Martinez (Baskonia), Nenad Trunic, Janez Dravaric, Aysim Altay (Fenerbahce pszichológusa). Számomra nagyon-nagy megtiszteltetés volt, hogy a európa legjobb edzőitől tanulhattam! - zárta szavait Fűzy-Antolovics Adél.

Vármegyei szövetségek