A férfiak megnyerték a DECATHLON B33 Tour kecskeméti állomását
07
Jun
2018
A férfiak megnyerték a DECATHLON B33 Tour kecskeméti állomását
2018. június 7.  |  11:35
Kecskeméten indult útjára a DECATHLON B33 TOUR 2018-as sorozata. A B33 Diákolimpia korcsoport országos döntőit magába foglaló eseményen a 3x3 válogatottakat felvonultató, 1.000 euro pénzdíjazású felnőtt férfi és női torna is igen magas színvonalú volt.

Az ELITE kategória csapatai az 1.000 euro pénzdíjért és a 3x3 World Tour Master prágai állomására való bejutásért játszottak. Ennek megfelelően szerb, horvát, szlovák csapatok és a magyar válogatott csaptak össze. A végén a magyar válogatott (Mohácsi Máté, Bíró Olivér, Ivosev Tamás, Kerpel-Florius Balázs) nyert a címvédő Zágráb csapata előtt. A torna jól szolgálta a válogatott felkészülését a június végén megrendezésre kerülő 3x3 Európa-bajnokság selejtezőjére. Örömteli, hogy a tornán több magyar együttes is megmérette magát, érkeztek csapatok Nyíregyházáról, Békésből és Budapestről is.

QUEEN LEAGUE: A női kategóriában egy magyar korosztályos válogatottsággal rendelkező csapat kivételével csak válogatott csapatokból állt a mezőny. Ausztria, Szlovákia, Szerbia és Románia válogatottjai mellett a vb-re készülő magyar felnőtt és az ifjúsági olimpiára készülő U18-as válogatott is harcba szállt a győzelemért. A torna végén a szerb válogatott örülhetett a döntőben legyőzve a magyar válogatottat (Ruják Nóra, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Bozóki Bettina). Reméljük, hogy a Manilában megrendezésre kerülő vb-n a döntőn a lányok sikeresek lesznek.


Eredmények

QUEEN LEAGUE

I. Serbija
II. HUNWOMEN
III. Austria
III. Romania

ELITE

I. HUNTEAM
II. Zagreb
III. Energy Team
III. Subotica LICNI VV


A sorozat következő állomásai:

2018.06.16. Pécs, Verseny utca, PVSK Sporttelep
2018.06.23. Novi Sad
2018.07.07. Oroszlány


Nevezni a 3x3planet.com FIBA portálon keresztül lehet.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek