Euroliga negyeddöntőre készül a Sopron
26
Feb
2018
Euroliga negyeddöntőre készül a Sopron
2018. február 26.  |  23:59

Újra Euroliga negyeddöntõre készül a Sopron Basket nõi csapata, ráadásul kiváló alapszakasz szereplésének köszönhetõen pályaelõnybõl várja a Fenerbahce elleni párharcot. Tekintsünk kicsit vissza a múltba a számok tükrében. NEGYED ÉVSZÁZADA EURÓPÁBAN

Idén lesz 25 éve, hogy a soproniak megszerezték elsõ bajnoki címüket, és ezáltal kiléphetett a nemzetközi porondra. Már ezekben az években összefutottak a Fenerbahce gárdájával a Ronchetti kupában, és mindkétszer le is gyõzték õket. Igaz, az akkori pozíciójuk az anyaklub kötelékeiben még nem volt erõs, a költségvetésük akkor még nem tartozott a legjobbak közé. A helyzet azóta jelentõsen megváltozott, és ezáltal az egymás elleni mutatók is a javukra billentek.

A KEZDETEKTÕL FOGVA CSAK A SOPRON ÉS  A BOURGES VITÉZKEDiK MA IS

Az 1999-es bajnoki cím után a legerõsebb sorozatban, az Euroligában találta magát a bajnoki címvédõ, ahonnan csupán egy szezonban maradtak távol. Az egyéves Európa Kupa-kitérõt leszámítva rajtuk kívül csupán a francia Bourges Basket mondhatja el magáról, hogy a kezdetek óta Európa top klubjai között szerepel! A mezõny1999 óta kicserélõdött, több klub nemcsak, hogy nem tudta felvenni a versenyt a milliárdokkal gazdálkodó, leginkább orosz-török vonalat képviselõ óriásokkal, hanem a megszûnés sorsára jutott a fegyverkezési harcban. Büszkék lehetünk arra, hogy a Sopron átgondolt, tervszerû építkezése a felszínen tartott a gárdát, és a mai napig elhozzák Sopronba a kontinens legjobbjait.

18 EUROLIGA SZEZON - 11 RÁJÁTSZÁS

Idén 11. alkalommal vannak ott a rájátszásban, ahonnan 2009-ben meg sem álltak a salamancai Final4-ig! Közel a lehetõség most is, de a törökök ikonikus klubja ellen még az extránál is jobb teljesítmény szükségeltetik majd.

258 EUROLIGA MÉRKÕZÉS - 119 GYÕZELEM - 18281 DOBOTT PONT

Nézzünk pár számot!

A soproniak az eddigi 258 Euroliga-találkozón során 119 gyõzelmet arattak, 139 vereség mellett. Az idei alapszakaszban elért 10 gyõzelemmel új klubrekordot állítottak fel. A rájátszásban 42 mérkõzést vívtak, 15 alkalommal mi örülhettünk, 27-szer pedig riválisaink. 18281 dobott pont ellenében 18658-at kaptunk.

JÖN A 15. SOPRON-FENERBAHCE

Ami a Fenerbahce-t illeti. Az Euroligában 7 szezon során került szembe egymással a két együttes. A lejátszott 14 mérkõzésen õk domináltak a maguk 11 gyõzelmével. 2001/2002-ben sikerült õket legyûrni két alkalommal is, majd a 2007/2008-as szezonban megszületett ellenük a harmadik siker is. Legutóbb két éve látogattak a Novomatic Arénában a sok-sok török fanatikussal megtámogatott kék-sárga sereg, mely 17 pontos gyõzelemmel távozott. Most is rengeteg Fener-hszurkoló érkezhet a soproni mérkõzésre, így a soproni szurkolók is nagy kihívással néznek szembe, ha fel akarják venni velük hangerõben a versenyt.

Idén azonban már többször is bebizonyította a Sopron és lelkes szurkolótábora, hogy közös erõvel nagy dolgokat tudnak véghezvinni! Ennek szellemében léphetnek pályára a Fenerbahce elleni párharcnak!


A szerdán 18 órakor kezdõdõ párharc tétje a FINAL4 szereplés, melyhez az egyik félnek két gyõzelmet kell szereznie. 

 

Fotó: fiba.com 


 

Vármegyei szövetségek