Női csapataink Európában
03
Jan
2018
Női csapataink Európában
2018. január 3.  |  21:58
Csütörtökön délután folytatja nemzetközi szereplését az Euroligában a Sopron, az Európa-kupában pedig az egyedüli állva maradt csapatunk, a Szekszárd. Mindkét magyar együttesre veretlen rivális vár. A csoportja 2. helyén álló Sopron az Euroliga címvédőjéhez, a csoportot veretlenül vezető orosz Dinamo Kurszkhoz látogat. Egyértelműen az orosz együttes az esélyes, már csak azért is, mert az első körben Sopronban is nyerni tudott. A tavaly októberi találkozon a cmvédő 88-74-re nyert, de a 3. negyed után csupán 2 ponttal vezetett. A Sopron célja más nem lehet, mint felszabadult, bátor játékkal egy jó mérkőzést játszani Kurszkban.
A Szekszárd is egy veretlen együttessel, az európai porondon - hozzá hasonlóan - nem túl ismert lengyel csapattal, a Sleza Wroclaw együttesével találkozik. A wroclawi együttes a korábbi lengyel sztárcsapat, a Gdynia mellett két török együttessel, az AGÜ Spor, valamint a tavalyi döntős Istambul Universitesi csapatával került egy csoportba, s nyerte veretlenül csoportját, két ízben is török földön diadalmaskodva.
A lengyel együttesnek nincsenek világsztárjai, de a jelek szerint csapatként kiválóan működik. Akit idehaza ismerhetünk, ő a szerb center, Tijana Ajdukovics, aki tagja volt a 2015-ben Budapesten Eb.t nyert szerb válogatottnak, az előző évad második felében pedig Sopronban játszott. Hogy csapatként mennyire egységes a Sleza, azt jól jelzi, hogy nincs kiemeledő játékosa, az Európa-kupában senkinek a pontátlaga nem éri el a 14-et, viszont 6 játékosa is 8 pont fölött hoz. A Sleza két legeredményesebb kosarasa két amerikai játékos, a 171 centis irányító Zoll Norman és a 186 centis holland erőcsatár Kourtney Treffers, mindketten 13,8 pontot átlagolnak, a holland lány a csapat legjobb lepattanózója 7,2 a gyűrűről lecsogó labdát megkaparintva meccsenként. Érdekes szerkezet van a Sleza csapatának, csupán a 197 centis Ajdukovics az, akinek magassága meghaladja a 190 centit, tehát várhatóan egy agresszív, hajtós, rohanós és szervezett játékot játszó riválist fogad holnap 18 órától a Szekszárd.

Vármegyei szövetségek