Vavra András szerint még korai a feljutásról beszélni
06
Oct
2017
Vavra András szerint még korai a feljutásról beszélni
2017. október 6.  |  02:18
Kiválóan kezdte a 2017/18-as szezont az Oroszlány, amely legyőzte a Győrt, a Honvédot és a Békést, az egyik legnagyobb bajnokaspiráns így három győzelemmel, hibátlan mérleggel vezeti a másodosztály Piros csoportjának tabelláját.

- Három mérkőzés után még nem szabad jó szereplésről beszélnünk - kezdte a BB1.hu-nak adott interjúját Vavra András.

- Egyelőre még a csapatépítés fázisában tartunk, viszont az látszik, hogy ebben a csapatban van potenciál. A Nyíregyháza elleni találkozó több mindent meg fog mutatni, ellenfelünknek feljutási szándékai vannak, még ha hivatalosan nem is mondják ki. A miénkhez hasonlóan egy fiatal, ambíciózus csapat, évek alatt akarják felépíteni az A-csoportra alkalmas keretüket. Nehéz meccs lesz, az biztos.

Bár Oroszlányban cél a feljutást, Vavra szerint még hosszú a szezon.

- A feljutásról szerintem majd február-március környékén lesz érdemes beszélni, addig még a többiek kerete is fog alakulni - folytatta a korábbi center.

- Abban az időszakban majd kiderül, hogy ez a csapat végig tudja-e vinni úgy az évet, hogy a bajnoki cím összejöhessen, vagy esetleg szükségünk lesz majd változtatásra.

A piros-feketéknél próbajátékon szerepel a 201 centis amerikai légiós, Thomas Spagnolo, aki eddigi két meccsén 10.5 pontot, 5 lepattanót átlagolt. Nem ő az egyetlen próbázó, mert nemrég a Honvédtól érkezett a 1997-es születésű Kiss Ádám.

- Spagnolo sorsa a pénteki mérkőzés után vélhetően véglegesen eldől, egyelőre úgy látjuk, hogy ő jól illeszkedik bele a csapatunkba. A félkészülés során azt beszéltük, hogy nem döntjük el előre, milyen posztra hozunk légióst. Olyan játékost kerestünk, aki „munkásember", nem pedig olyat, aki akár egyedül képes meccseket eldönteni. Kiss Ádámról majd a hónap végén döntünk - zárta szavait a vezetőedző.

Vármegyei szövetségek