U14, U15: sikeres táborozások
26
Jul
2016
U14, U15: sikeres táborozások
2016. július 26.  |  23:24
Júniusban és júliusban az MKOSZ képző-kiválasztó programjának keretén belül szerveztek táborokat az U15-ös és U14-es korosztály részére. Váradi Attila, a program koordinátora elmondta, a játékosok óriási élménnyel és rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtak a táborozás során.
„Az U16-os válogatottig való eljutásig három éven keresztül, az MKOSZ és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával zajlik a korosztályok legjobbjainak kiválasztása, hogy mire nemzetközi porondra kerülnek a játékosok, megismerjék őket a válogatott edzők. Egységes képzést alakítottunk ki, az évfolyamonkénti céloknak megfelelő programmal, amely a klubokkal és az edzőkkel való kapcsolattartásra és közös munkára épül" - mondta el Váradi Attila, aki hozzátette, már hagyományosnak nevezhető, hogy a nemzetközi mérkőzések hangulatába az U14-esek a Slovenj Gradec-i nemzetközi tornán, majd egy évvel később, a Balkán-kupán, majd az ORV-n (Olimpiai Reménységek Versenye) kóstolhatnak bele először.U14-es fiúk (2002-es születésű korosztály)

Az ötnapos táborban Pécsett kilenc edzésen és három elméleti foglalkozáson vettek részt a játékosok. Ezeken az edzéseken az egyéni képességek fejlesztésén kívül már a taktikai elemek gyakorlása is szerepet kapott. Az 'add és fuss' játékrendszer elemeit tanulták, illetve az egyéni védekezést és helyezkedést pontosították. Az eltervezett feladatokat sikerült maradéktalanul elvégezni, így a következő táborban már előre tudnak lépni, hogy akár mérkőzést is játsszanak.

Vezetőedző: Góbi Henrik
Edző: Halmai Norbert, Szőke Balázs

A részt vevő játékosok:
Herló György MAFC
Párkányi Ádám MAFC
Kármán Domonkos Budapest Honvéd
Honti Balázs Vasas
Schafarek Ármin Vasas
Radics Gerzson Vasas
Kass Balázs Szedeák
Csornai Bence Szolnok
Borsos Balázs Kecskemét
Csátaljai Barna Soproni Sportiskola
Gászner Flórián Soproni Sportiskola
Ág Kristóf DKKA
Körmöczi Mihály DKKA
Somlai-Kiss Máté DKKA
Kenéz Csaba Szombathely
Sövegjártó Ábel Szombathely
Simó Bence Zalaegerszeg
Horváth Hunor Kaposvár

U14-es lányok (2002-es születésű korosztály)

A legutóbbi tábort a Vasas SC Pasaréti termében tartották június 27. és július 2. között. A tíz csapatedzésen sokrétű munka folyt, ahol a csoportos feladatok mellett az egyéni foglalkozások is hangsúlyt kaptak. Elméleti képzések keretében foglalkoztak a védekezéssel, támadással (csapatban), de a rajzírással is - a játékosok kaptak feladatot a nyárra (egyéni munkára) is. Az edzések mellett a csapat egyéb közös programokon is részt vett, mint például esti séta a városban, fagylaltozás, activity játék.

Vezetőedző: Salamon Endre
Edző: Antolovics Adél, Tóth Viktor

A részt vevő játékosok:
Keszy-Harmath Sára BEAC
Csernik Zita BEAC
Várszegi Réka BEAC
Madár Eszter Csata DSE
Dénes Anna Csata DSE
Pánczél Ilona Csata DSE
Boros Júlia Csata DSE
Kőrösi Réka Debrecen
Ehmann Dalma Dávid Kornél KA
Németh Bíborka Dávid Kornél KA
Dénes Diána MTK
Békés Boglárka Sopron
Keita Aya Széchenyi KA
Kovács Zsófia Szeged
Vincze Nikolett Szekszárd
Szerencsés Tamara Szolnok
Altmann Anna Törekvés
Mudra Viola Vasas
Dombai Réka Vasas
Dömötör Petra Zalaegerszeg

U15-ös fiúk (2001-es születésű korosztály)

A 2001-es születésű fiú játékosok képző-kiválasztó táborát Sopronban rendezték meg július 6. és 9. között. A hat edzésen, amelyet Bódi Ferenc és Váradiné Szarka Ildikó vezetett, 24 játékos vett részt. Elsősorban technikai jellegű foglalkozásokat tartottak, de csapatrész taktika és erősítés is szerepelt a programban.

Vezetőedző: Váradiné Szarka Ildikó
Edző: Bódi Ferenc

A részt vevő játékosok:
Balázsi Soma Debrecen KA
Balog Gábor Békés
Balsai Ádám DKKA
Bolden Immánuel Nyírsuli
Bozóki Márton Kiskunfélegháza
Csikai András Debrecen KA
Dokmanovics Milán Szombathelyi KA
Fekete Dávid Rátgéber Akadémia
Gémes Kristóf Kiskunfélegyháza
Gilszki Erik Szolnok SI
Kiss Balázs MAFC
Kiss Benedek Körmend
Kiss Mátyás Körmend
Kopácsi Ákos Budapesti Honvéd
Kovács Benedek ZTE KK
Kovács Kristóf ZTE KK
Lukács Norbert DKKA
Nagy Zsombor DKKA
Pallai Tamás Szolnok SI
Pintér Máté Óbudai Kaszások
Szabó Márton Elit Basket
Tóth Zalán Körmend
Valerio-Bodon Vincent Budapesti Honvéd
Vantal András MAFC

U15-ös lányok (2001-es szülerésű korosztály)

A korosztály táborát június 19 és 23 között a Vasas Akadémia csarnokában rendezték meg, amelynek során hat edzésen és két edzőmérkőzésen vettek részt a játékosok. A képző-kiválasztó program feladatainak folytatása mellett a Győrben megrendezett EYOF teszttornára is felkészült a csapat.

Vezetőedző: Gálos László
Edző: Meszler Balázs

A részt vevő játékosok:
Boros Berta Vasas Akadémia
Szeles Petra Vasas Akadémia
Kara Helga Vasas Akadémia
Dombai Réka Vasas Akadémia
Rácz Karolina Széchenyi Kosárlabda Akadémia
Szirony Dorina Széchenyi Kosárlabda Akadémia
Rozmán Lilla Széchenyi Kosárlabda Akadémia
Sváb Gréta Törekvés SE
Zsámár Lili Kanizsa DKK
Várszegi Réka BEAC-Újbuda A.
Juhász Angéla BEAC-Újbuda A.
Temes Boglárka PVSK
Majsa Judit Csata DSE
Borza Laura Nyíregyházi KS

A győri nemzetközi tornára Varga István, a Zsíros KA szakedzője is csatlakozott a szakmai stábhoz, Kara Helga és Várszegi Réka azonban sérülés miatt sajnos nem jutott szerephez. Az egy esztendő múlva megrendezésre kerülő EYOF-ra készülve a szervezők és rendezők mindent megtettek annak érdekében, hogy már most úgy érezzék magunkat a csapatok, mintha az Ifjúsági Olimpián lennének.
A mieink az edzésmunkában felmerült hibákat javították és a harci- és csapatszellemet is erősítették.
A vezetőedző hozzátette, összességében nagyon jó bő hetet tudhatnak maguk mögött, és megnyugtató, hogy 11 játékosunk hiányában ilyen erős, motivált csapatot tudtak kiállítani, amely maximálisan betartotta a taktikai utasításokat. A 11 játékosból 9-re az U16-os válogatottnál vártak feladatok (Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Varga Aliz, Mányoki Réka, Vári Zita, Kiss Angelika,Wentzel Nóra, Tóth Franka, Révész Luca), ketten pedig egyesületi elfoglaltság miatt hiányoztak (Varga Sárára Spanyolországban lépett pályára, Czigler Dorka pedig a Rátgéber Kosaras Táborban vett részt).

EYOF teszttorna, Győr: a magyarok eredményei és rövid, mérkőzésenkénti edzői beszámoló

Magyarország U15-Horvátország U15 68-58 (16-18, 15-6, 21-17, 16-17)
A mérkőzés kezdeti szakaszában a helyzetek ellenére nem tudtunk betalálni sem a palánk alól, sem középtávolról. Ez betudható annak is, hogy a játékosok többségének ez volt élete első válogatottbeli megmérettetése. A bő rotációnak köszönhetően a második negyedbeli extra játékkal olyan előnyhöz jutottunk, amit már meg tudtunk tartani a végéig.

Montenegró U16 - Magyarország U15 55-52 (10-17,22-11,12-10,11-14)
Az előző mérkőzéshez képest egy teljesen más fizikumú és mentalitású csapattal találtuk szemben magunkat, ugyanis a montenegrói válogatott az U16-os Európa-bajnokság felkészülésének jegyében, az U16-os csapatával érkezett a tornára. Játékosaink nem illetődtek meg az idősebb ellenféltől, így nagyszerű mérkőzést produkálva minimális különbséggel kaptunk ki.

Magyarország U15 - Szlovákia U15 75:48 (16:8,15:13,26:15,18:12)
Úgy készültünk a szlovákokból, hogy ha kivesszük a nagyon gyors játékszervezőjüket a játékból, akkor nem foroghat veszélyben a győzelem. Teljesen más sebességgel játszva, hamar 8 pontos előnyre tettünk szert, majd folyamatos cserékkel pihentettük kezdő ötösünket a második félidőre. A frissességnek köszönhetően a 3. negyedben végleg eldöntöttük a mérkőzést, így a végén igazi örömjátékot láthatott a mind a három nap lelkesen szurkoló magyar B-közép.

Vármegyei szövetségek