Atomerőmű KSC Szekszárd – Török Flóris-Törekvés SE 59-69
27
May
2016
Atomerőmű KSC Szekszárd – Török Flóris-Törekvés SE 59-69
2016. május 27.  |  13:11

Atomerőmű KSC Szekszárd - Török Flóris-Törekvés SE 59-69 (12-21, 18-19, 16-14, 13-15)

A döntő első napján mindkét csapat vesztesen hagyta el a pályát. A Törekvést a Vasas fektette két vállra, a Szekszárd szoros meccsen maradt alul a BEAC-cal szemben.

A nap második összecsapása is dobok dübörgésével, trombiták harsogásával indult, a hangzavarról a Török-hívek gondoskodtak. Kedvenceik nagy elánnal kezdtek, Károlyi Lilla öt ponttal, Altmann Anna egy duplával hálálta meg a fergeteges buzdítást (2-7). Majd Wentzel Nóra is hozzátett 8 egységet. A másik oldalon Liszkai Rebeka igyekezett faragni a hátrányból (8-15). Miklós Melinda atompontos büntetői, Pljesovszky Flóra nagyon távoli, de csak két pontot érő tempója jelezte, hogy a Szekszárd nem adja könnyen magát.

A második felvonás gyors kosárváltásokkal kezdődött, nagy volt az iram, pörögtek a lányok. Sárkány Cintia hármasa után (16-26) Juhász mester időt kért, és kiosztotta tanítványait. A kék-fehérek irányítója, Viszmeg Míra egy-egy látványos flóterrel ragadtatta tapsra a szekszárdi híveket, de csapatának közelebb kerülnie a bordó mezesekhez így sem sikerült (23-33). Vincze Nikolett 9 pontja is kevés volt, hogy tíz pont alá csökkentse a két együttes közötti távolságot. A másik oldalon Kelemen Barbara és Dobos Kíra egyaránt 6-6 ponttal járult hozzá a Törökök stabil vezetéséhez.

A nagy szünetet követően, cirka 40 másodperc alatt Sváb Gréta kétszer is duplázott, de Vincze találataival (5 pont) és Viszmeg triplájával az Atomerőmű visszajött a meccsbe (40-47). Egy perccel az etap vége előtt Sváb hármasával újra meglépett a Törekvés (42-54), Vincze négy ponttal felelt a kihívásra.

Az utolsó szakaszban több mint két percet kellett várni az első kosárra, ami Dobos nevéhez fűződött. Majd őrült rohanás és egy Wentzel-Vincze dobópárbaj vette kezdetét. A párharcot 6-5-re a Törökök pontgyártója nyerte (53-66), ezután a Szekszárd időt kért. A fővárosiak győzelme a végjátékban sem forgott veszélyben.

Legjobb pontszerzők: Vincze 27, Viszmeg 9, illetve Wentzel 20, Sváb 12, Dobos 10.

Juhász Gábor: - Az első negyedben kialakult különbséget nem sikerült ledolgoznunk, támadójátékunk nem volt erre alkalmas. Egész évben azon dolgoztam, hogy csapatként működjünk, ehhez az kell, hogy meghatározó játékosaink kivegyék részüket a csapatmunkából. Ezen téren hiányérzeteim vannak.

Szilaski Tamás : - Nagyon készültünk erre a találkozóra. Mivel ma Wentzel Nóri is be tudott szállni, volt esélyünk a győzelemre. Gratulálok a lányoknak!

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_319

Vármegyei szövetségek