A FIBA-hoz igazította versenyrendszerét az MKOSZ
17
May
2016
A FIBA-hoz igazította versenyrendszerét az MKOSZ
2016. május 17.  |  22:44
Gyors és hatékony küldöttgyűlést tartott kedden a Sportok Házában a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A testület elfogadta a 2015-ös évre szóló szakmai és pénzügyi beszámolót, valamint a 2016-ra vonatkozó pénzügyi tervet. Utolsó napirendi pontként módosították az MKOSZ alapszabályát, melyet tulajdonképpen igazítottak a nemzetközi szövetség (FIBA) előírásaihoz. Eszerint a nemzeti bajnokságokban nem vehet részt olyan sportszervezet vagy sportszakember, amely/aki a FIBA és az MKOSZ által nem elfogadott versenyrendszerben (ligában) szerepel.

Ahogy azt Bodnár Péter, a hazai szövetség főtitkára elmondta, az MKOSZ egyetért a FIBA törekvésével, amely olyan csúcsverseny-rendszer kidolgozására törekszik, melyben az egyes országok bajnokai vehetnek részt. A FIBA már a 2016-17-es évadra kiírta a Bajnokok Ligájat, azt egyelőre nem lehet tudni, e sorozatban mely magyar csapat(ok) vehet(nek) részt.

A küldöttgyűlés életműdíjjal tüntette ki Bátor Vilmos szakedzőt, aki a KSI női szakágvezetőjeként olyan klasszisokat indított el a pályán, mint Kiss Lenke, Beloberk Éva, Szuchy Katalin, Gulyás Ildikó és Németh Ágnes. Az idén 80 esztendős Bátor Vilmos a KSI vezetőjeként az utánpótlás-képzési tanterv egyik megalkotója volt.

MKOSZ-emlékéremmel tüntették ki Csányi Barnát, aki 47 éven keresztül tevékenykedett a Heves Megyei Kosárlabda Szövetség főtitkáraként. Csányi elnökségi tagja a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének, nevelői munkásságának elismeréseként 2002-ben miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Vármegyei szövetségek