Vasas Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 88-36
12
May
2016
Vasas Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 88-36
2016. május 12.  |  12:42
Az első félidőben még jól tartotta magát a Kecskemét a Vasas ellen, szünet után azonban nagy fölényben játszottak a pasarétiek és végül 52 pont különbségű győzelmet aratott.

Vasas Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 88-36 (19-15, 20-10, 27-5, 22-6)

Legjobb dobók: Bernáth 14/6, Mérész 13, Schirohy 11, Kokavecz 9/3 ill. Gereben 13, Farkas, Schlégl 5/3, 5/3

Dúl Panka betörésből a Vasasnak szerzett vezetést, és a bónusz büntetőt is bedobta. Bő egy perc elteltével 7-0-ra vezettek a pasarétiek, a Kecskemét nem nagyon tudta átvinni a labdát a félpályán a Vasas kemény, agresszív letámadása ellen. Bő 2 perc elteltével, 8-0-nál Révész Luca szerezte szép tempóból az első kecskeméti pontokat. Mezőnyben ügyesen kombináltak a kecskemétiek, szépen alakították ki a helyzeteket, ám a befejezéseket elkapkodták. A jó kezdés után némi meglepetésre a Vasas is kapkodni kezdett, a negyed közepén Gereben Lívia büntetőivel 10-6-ra feljött a KKA. A szakasz második felében a Vasas letámadásával újabb eladott labdákban hajszolta ellenfelét, s néhány könnyű kosárral egy 9-2-vel megugrott, ám a negyed végén magára talált a Kecskemét, s Schlégl Odett triplájával 4 pontra feljött az igen gyengén büntetőző Vasas "nyakára" .

A második negyed elején Mérész Beatrix 4 büntetőből hármat bedobott, majd több, mint 3 perc után a szakasz első mezőnykosarát is a fővárosiak szerezték Schirohy Szonja révén. A negyed első fele egyoldalú játékot hozott, fokozatosan elhúztak a pasarétiek. Közel 6 perc elteltével szerezték első pontjaikat a kecskemétiek Révész Boróka révén. Burján Laura jóvoltából a meccs első tripláját is a KKA szerezte, ám a Vasasnak a biztos vezetését nem fenyegette veszély.

Farkas Petra révén kecskeméti triplával indult a második félidő. Ezt követően azonban borzasztó egyoldalú lett a játék, a Vasas átrohant a Kecskeméten, s egy 25-0-s 8 perccel eldöntötte a meccset a maga javára.

A negyedik negyedet le kellett játszani, de ebben már mindkét csapat, a nap második meccsére gondolva többnyire pihentette csapata meghatározó játékosait.

A Vasasból Mérész (13 pont, 12 lepattanó), a KKA együtteséből Gereben Lívia (13 pont, 12 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Eördögh Edit: - Idegesen kezdtünk, de szünet után már az igazi arcunkat mutattuk. Gratulálok a lányoknak, és remélem, tudunk még ennél gyorsabban, pontosabban játszani.

Nagy Dóra: - Gratulálok a győztes Vasasnak. A meccs elején még azt gondoltuk, esetleg meglephetjük őket, de később nem tudtunk mit kezdeni agresszív védekezésükkel. Koncentrálunk a következő meccsre.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_22

Vármegyei szövetségek