Női Amatőr Nemzeti bajnokság: elődöntők
26
Apr
2016
Női Amatőr Nemzeti bajnokság: elődöntők
2016. április 26.  |  01:06

Megkezdődtek az elődöntők a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban. Az MTK saját pályáján verte magabiztosan a Vasast, a nyíregyháziak az Alkotás úton pedig egy parázs hangulatú remek összecsapáson hosszabbítás után nyertek

MTK-Budapest - Vasas Akadémia 77-62 (25-18, 18-20, 18-7, 16-17)

Két élcsapathoz méltó, színvonalas játékkal kezdődött a találkozó. 6-4-es Vasas vezetés után az MTK Jankó Flóra és a "míves" dupla-duplával vezéregyéniséggé előlépő Túróczi Nikolett (16 pont, 13 lepattanó) eredményességével  egy 11-2-es futást bemutatva szerzett nagyobb előnyt. Farkas Fanni és Dobos Ágnes eredményessége révén egy 8-2-vel újra szoros lett a meccs. A negyed vége a Bettinák brillírozásáról szólt, Szabó és Baksa jóvolából egy 10-4-gyel zárva a szakaszt 7 ponttal 10 perc után az MTK. 

Suppán Anna triplájával indult a 2. negyed, s kerek 10-zel vezetett a vendéglátó. Ekkor azonban 5 játákosa eredményessége révén egy szédületes 11-0-lal fordított a Vasas. A félidő hajrájában egy ideig váltva vezettek a csapatok, majd Szabó Bettina vette vállaira a hazai együttest, s jórészt az ő ponterőssége révén egy 9-2-vel zárva a félidőt 5 pontos előnnyel térhetett pihenőre az MTK. 

Farkas Fanni egy jó büntetőjére egy 15-3-as "száguldással" felelt az MTK, végleg eldöntve ezzel a találkozót, ezt követően a Vasasban már nem volt annyi, hogy szorossá tegye a meccset 

A két győzelemig tartó párhrcban 1-0-ra vezet az MTK. 

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun2_plyf/x1516/whun2_plyf_13

TFSE - Nyíregyházi Kosársuli 77-80 (13-18, 17-19, 19-17, 17-12, 11-14)

Feszült légkörű színvonalas, a végletekig kiélezett meccsen szerzett idegenben előnyt a Nyíregyháza. 

Sokkal nyugodtabban, pontosabban kezdtek a vendégek, akik a szokásoknak megfelelően Farkasinszki Orsolya és Papp Klaudia kettős vezetésével gyűjtögették pontjaikat. A nyitó negyed közepén 11-4-re vezetett a Nyíregyháza a kapkodó TF-fel szemben. Remek párharcot vívott a két Dia, Papp (24/9 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) illetve Miháczi (11 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz)  ha lett volna egy némi humorérzékkel megáldott doppingellenőr a meccsen, még mintát adni is őket küldte volna utána - amellett, hogy mindketten igen jól játszottak, rengeteget dolgoztak, szinte "összenőttek". Időkéréssel rendezte csapata sorait Boros Zoltán, s egy 7-0-lal egalizált a TF. A negyed vége a pazar dupla-duplát elérő Farkasinszki (33 pont, 20 lepattanó, 10-10 támadó és védő) jóvoltából a vendégeké volt. 

A második szakaszt - miközben volt egy kis szóváltás a két szakvezető között - 7-2-vel kezdve hamar ledolgozta hátrányát a TF, ám Papp triplája új erőt adott a vendégeknek. Sőt a szakasz közepén az azt megelőzően közelről pár dobást elrontó Farkasinszki is beemelt egy hármast, s egy 11-2-es rohammal ismét elléptek a vendégek, akik 7 ponttal vezettek szünetben. 

Bár a második félidő Varga Barbara révén hazai kosárral kezdődött, erre Papp vezetésével 9 ponttal felelve 14-gyel a vendégek a 3. negyed közepén. Boros Zoltán alacsonyabb szerkezetre váltott, s ez bejött: az ekkor elvben négyest játszó Karlócai Julianna két triplája hatalmas lökést adott a hazaiaknak, akik a hosszabb séröléséből felépülő Németh Alma (19 pont, 7 lepattanó), Bodnár Fanni (12/3 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz), valamint a csereként igen ügyesen, eredményesen beszálló Lakatos Dóra (11/3 pont, 4 szerzett labda, 3 gólpassz) jóvoltából 5 pontra feljöttek a negyed végén. 

A záró szakasz elkeseredett küzdelmet hozott. Farkasinszki, valamint a szinte végig ügyesen a vendégek "gólgyárosainak" keze alá játszó Popenko Karolina (10 pont, 6 gólpassz) jóvoltából 7-2-vel kezdve a negyedet újra ellépett 10 ponttal a Nyíregyháza. A TF a Farkasinszkival kissé "összeakaszkodó" Németh, valamint Lakatos vezérletével hosszú hajrát nyitott, s a fáradni látszó, támadásban elbizonytalanodó vendégekkel szemben egy 12-2-vel a rendes játékidő utolsó percére ledolgozta hátrányát. Sőt, Lakatos triplájával 3 pontos előnyt szerzett - úgy tűnt, a hazaiak egyszer vezetnek, amkor a legjobban kell, a végén...Azonban Farkasinszkinek sikerült egy kosár plusz büntetős akcióval egyenlítenie, így jöhetett a hosszabbítás. 

Ennek elejé Bodnár villanásainak köszönhetően jobbára a TF vezetett, ám Papp jóvoltából rendre egalizáltak a vendégek, a túlóra első felében mindketten dobtak egy-egy duplát, valamint bemutattak egy kosár plusz büntetős akciót. Aztán a végjátékban bizonyos Lizák Kitti, akinek addig pontja sem volt. Bevágott előbb egy duplát, majd egy triplát, így az ő vgjátékban mutatott két pazar megmozdulása a vendégek javára döntötte el ezt a káprázatos összecsapást. 

A két győzelemig tartó párharcban 1-0 a Nyíregyháza javára.    

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun2_plyf/x1516/whun2_plyf_16

 

 

Vármegyei szövetségek