Tippmix Férfi NB I A csoport: A 7. forduló válogatottja
25
Oct
2021
Tippmix Férfi NB I A csoport: A 7. forduló válogatottja
2021. október 25.  |  07:30
A múlt hét második felében lezajlott a Tippmix Férfi NB I A csoportjának 7. fordulója, amelyben a szokásosnál (is) nagyobb verseny folyt a forduló válogatottjába kerüléshez. Olyan játékosok és teljesítmények maradtak ki, akik máskor szinte biztosan bekerülnének a legjobbak közé, ezúttal viszont volt még náluk is jobb, vagy legalábbis eredményesebb. Lássuk a listát!
 
 
Nigel Johnson - HÜBNER Nyíregyháza BS (1)
 
Ha egy üzlet beindul... A Nyíregyháza zsinórban második sikerét aratta, méghozzá úgy, hogy a Körmend ellen a második negyed közepétől kezdve szinte végig előnyben játszott - igaz, a vége így is egyetlen pontos győzelem lett a vendégek nagy hajrája miatt (95-94). A nyíregyháziak legjobbja az amerikai irányító volt, aki 27 pontja (11/15 dupla, 0/5 tripla, 5/7 büntető) mellett 10 gólpasszt is jegyzett, szép dupla-duplával zárt. Volt még 2 lepattanója, 1 szerzett és 2 eladott labdája, illetve 7 kiharcolt faultja, így 37 perc alatt 34 VAL-lal vezette diadalra övéit. Itt a 40 VAL-ig jutó Xavier Thamest mindenképp meg kell említeni, hiszen a két sérült játékosa nélkül felálló Debrecen legjobbja volt, és a DEAC csak hosszabbításban kapott ki Kaposváron - ennyit jelentett viszont most egy egypontos győzelem és egy hosszabbításos vereség közötti különbség.
 
Xavier Pollard - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (2)
 
Az egyik hátvédposzt nem volt kérdéses ebben a körben, és péntek este óta nagyjából az MVP címre is jó eséllyel lehetett fogadni. A Kecskemét gyakorlatilag végig vezetve verte a Szedeákot (100-86), és ez leginkább amerikai légiósának volt köszönhető. Pollard nagy formában van, hiszen az előző fordulóban is bekerült a legjobbak közé, most viszont szintekkel emelkedett ki onnan: 38 pontos (6/8 dupla, 5/6 tripla, 11/11 büntető), 9 pattanós, 3 gólpasszos, 1-1 szerzett és eladott labdás, valamint 9 kiharcolt személyi hibás teljesítménye 56 VAL-nak felelt meg 39 perc alatt, ami messze-messze a játéknap legjobbja volt. Miután csapata győzött is, nem lehetett kérdés, hogy ő a forduló legértékesebb játékosa, MVP-je is egyben.
 
Markeith Cummings - Szolnoki Olajbányász (1)
 
Az Alba-Szolnok rangadó hatalmas fordítást hozott tegnap késő délután, hiszen a vendégek 20 pontos hátrányból egyenlítettek, majd 79-69 után megint felálltak a padlóról, és végül győzni tudtak a szétesőben lévő székesfehérváriak pályáján (81-88). A találkozó egyik szolnoki hőse Markeith Cummings volt, aki 20 ponttal (5/8 dupla, 2/3 tripla, 4/4 büntető), 4 lepattanóval, 2 gólpasszal és 4 kiharcolt faulttal zárt, így 28 perc alatt 26 VAL-lal végzett. Nem mellesleg 81-79-nél az ő triplájával vette át a vezetést a Szolnok, 5-7 után először, majd még két büntetőt rápakolt gyorsan - döntő szerepe volt a szolnoki sikerben.
 
Jordan Barnett - Zalakerámia ZTE KK (1)
 
A ZTE tegnap este óriási csatára késztette a címvédő és eddig hibátlan Falcót - mindössze hosszabbítás után tudott nyerni a szombathelyi alakulat (95-96). A zalaegerszegiek legjobbja Jordan Barnett volt, aki 22 pontot (6/6 dupla, 3/6 tripla, 1/1 büntető), 6 lepattanót, 1 gólpasszt, 2 szerzett és 1 eladott labdát, valamint 1 kiharcolt faultot jegyzett, így 41 perc alatt 28 VAL-t hozott össze - nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy nagy meglepetés első számú letéteményese legyen ezzel a produkcióval. Itt is ki kell emelnünk két embert: Stefan Savic és Yordan Minchev is 27-27 VAL-t jegyeztek, de előbbi kikapott csapatával, míg utóbbi egy nagyon sima találkozón volt az egyébként rendkívül egységes OSE legjobbja - Barnett produkcióját a bajnok ellen ezúttal többre értékeltük.
 
Golomán György - Falco KC Szombathely (1)
 
A magyar válogatott magasembere volt ezúttal a Falco legjobbja, és kellett is tőle a kiugróan jó teljesítmény elöl, mert hátul voltak gondjai a bajnoknak. Golomán 23 ponttal (3/6 dupla, 3/5 tripla, 8/9 büntető), 3-3 lepattanóval és gólpasszal, 2 blokkal, 1 szerzett labdával és 7 kiharcolt faulttal segítette övéit, így 35 perc alatt 33 VAL-t ért le.

Vármegyei szövetségek