Streetball: szombaton Kőbányán kezdődik az évad
12
Aug
2020
Streetball: szombaton Kőbányán kezdődik az évad
2020. augusztus 12.  |  13:58
Ha nem is a megszokott május végi időpontban, hanem annál jóval később, augusztus 15-én, szombaton, viszont a hagyományos helyszínen, Kőbányán veszi kezdetét az idei streetball-sorozat.
 
A rendezvény Kőbányán belül visszatér a Népligetbe, a korábbi Építők sporttelep előtti területre. Nevezések már eddig is szép számmal érkeztek a szabadtéri kosarazásra "kiéhezett" sportolóktól, de a szervezők a csütörtök éjféli határidőig még fogadják a nevezéseket, amelyeket a jól ismert streetballnet.hu oldalon tehetnek meg a kosarazni vágyók. A kenguru korosztályban ingyenes a részvétel, de nevezni oda is kell.
 
A szervezők - akik maszkban segédkeznek majd a csapatoknak - számára kiemelten fontos a résztvevők, s a kilátogató hozzátartozók, barátok egészsége. A pályák közelében kézfertőtlenítőket helyeznek ki. Kérik a nézőket, érdeklődőket, szurkolókat az egymástól való másfél méteres távolság betartására.
 
Regisztrálni a csapatkapitányoknak, csapatvezetőknek, edzőknek reggel 8 órától lehet, a küzdelmek a különböző kategóriákban 9 órakor kezdődnek, és a speciális olimpikonok is részt vesznek a rendezvényen.
 
A hagyományos ügyességi versenyek természetesen ezúttal sem maradhatnak ki a programból, ráadásul a Grosbasket az idei sorozatban névadóként támogatja a tripladobó és a zsákolóversenyt.
 
A szervezők az eddigieknél is bővebb, változatosabb kiegészítő programokat kínálnak azon látogatóknak, érdeklődőknek, akiket a szabadtéri kosarazás mellett más sportágak is érdekelnek. A kiegészítő sportprogramok szinkronúszók táncos bemutatójával indulnak, sőt velük be is melegíthetnek a résztvevők. Az érdeklődők - a teljesség igénye nélkül - többek között karate és táncbemutatót is láthatnak, sőt az érdekesnek ígérkező, a mini- és a hagyományos golf elemeit ötvöző Ground Golf nevű sportággal is megismerkedhetnek. 
 
Végül, de nem utolsósorban a dolgok jelen állása szerint úgy tűnik, kellemes időjárási viszonyok mellett kezdődhet az idei streetball-sorozat.
 
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary

Vármegyei szövetségek