Női Hepp-kupa: Piros ászok a pécsi négyesdöntőben
07
Jan
2020
Női Hepp-kupa: Piros ászok a pécsi négyesdöntőben
2020. január 7.  |  10:25
Jövő hét végén Pécsett rendezik a női Hepp-kupa négyesdöntőjét. A selejtezők során többnyire a papírforma érvényesült: a piros csoport első négy helyezettje jutott a női Hepp-kupa négyesdöntőjébe, az Ajka, a BKG Príma Akadémia, a Csata DSE és a házigazda PINKK SE.
 
Ami az előcsatározások során meglepetésnek mondható, hogy a MAFC simán legyőzte az ELTE-BEAC Újbuda, majd a Vasas Akadémia csapatát is, ám a négyesdöntőért lejátszott összecsapáson az Ajka megálljt parancsolt neki. A zöld csoportos ELTE Fortis csupán egyetlen ponttal alulmaradva búcsúzott a Tatabányával szemben. Zöld csoportos "alakulatként" a Diósgyőr fiataljai előbb búcsúztatni tudták a DEAC piros csoportos együttesét, majd a négyesdöntőbe jutásért lejátszott összecsapáson alaposan megizzasztották a piros csoportot veretlenül vezető BKG gárdáját. A legsimább útja a négyesdöntőbe a Csata csapatának volt, amely a Törekvés, majd a Pilis ellen is 100 pont fölé jutva aratott nagy különbségű győzelmet. A négy közé jutásért a Tatabánya ellen ugyan "csak" 94 pontot szereztek a Csata fiataljai, de így is simán, 45 ponttal nyertek.
 
A PINKK útja viszont korántsem volt ennyire egyszerű a négyesdöntőig: a zöld csoport egyik élcsapatát, a Kanizsai Vadmacskák együttesét ugyan még simán, 31 ponttal győzte le a baranyai társulat, majd a Kecskemétet, s a négy közé jutásért a megyei rivális NKA-Pécs-PEAC-ot is egyaránt 6-6 ponttal múlta fölül. 
 
A négyesdöntőre a PINKK rendezésében, a PVSK-NKA sportcsarnokban kerül sor január 18-án és 19-én.  
 
Az elődöntők párosítása
 
Január 18., szombat
 
15.00  BKG Príma Akadémia - Csata DSE
17.30  Ajka - PINKK SE 
 
Január 19., vasárnap
 
15.00  Bronzmeccs
17.30  Döntő

Vármegyei szövetségek