Értekezletet tartott az MKOSZ a női és férfi A, illetve a férfi B csoport számára
29
Mar
2019
Értekezletet tartott az MKOSZ a női és férfi A, illetve a férfi B csoport számára
2019. március 29.  |  14:05
Kedden és szerdán értekezletet tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a női és férfi A, valamint a férfi B csoportos csapatok számára. A csapatokkal a szövetség elnökén, Szalay Ferencen és Bodnár Péter főtitkáron kívül a két szövetségi kapitány, Székely Norbert és Sztojan Ivkovics is találkozott.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke köszöntőjében elmondta, hogy folyamatosan erősödik a sportág, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.

"Az építkezés alapja a stabil A csoport és az, hogy alatta is stabil az utánpótlás amellett, hogy természetesen mindenhol van javítanivaló. Fontos, hogy nincs szégyenkezni valónk a többi sportághoz képest, főleg a nőknél - klub és válogatott terén, utánpótlás és felnőtt szinten egyaránt."

Az elnök külön köszönetet mondott Sopronnak az újabb Final4-ért és azért, hogy úgy szerepelt a csapat, hogy lehetőség volt a rendezésre idén is.

Kiemelte a két válogatottat, amely egyrészt sikeresen szerepelt az elmúlt időszakban is, másrészt egységes, közösen gondolkodva halad előre. Míg régebben előfordult, hogy nem mindig akart mindenki a válogatottban szerepelni, most mindenki jelzi, hogy szívesen ott lenne a csapatban.

Szalay Ferenc köszönetet mondott a kluboknak, klubvezetőknek azért, ami az elmúlt 8 évben történt.

Az elnök kitért arra is, hogy a magyar kosárlabda a többi látványsportággal együtt kezelni tudta a TAO anomáliákat, és fel tudta vázolni a sportpolitikának, hogy tisztán, átláthatóan működnek a klubok.

"Egyre erősebb a bajnokság, egyre több néző van, és a színvonal is egészen kiváló." - zárta beszédét.

A szövetségi kapitányok szóltak az esztendőben a nemzeti csapatokra váró feladatokról. Székely Norbert a női Európa-bajnokságról, a felkészülésről beszélt, míg Sztojan Ivkovics a férfi válogatott világbajnoki selejtezőben mutatott teljesítményét értékelve elmondta, ő 2021-ig, a következő Európa-bajnokság végéig szeretne maradni posztján. A féri válogatott szakmai vezetője kikérte a klubok véleményét arról is: mit szólnának ahhoz, ha ő a későbbiek során újra szerepet vállalna valamelyik magyar klub munkájában. Sztojan Ivkovicsot ebbéli szándékában mindegyik A-csoportos klub támogatásáról biztosította.

A legfelsőbb osztályban terítékre került többek között az induló csapatok létszáma, a nem hazai nevelésű kosarasok száma, a bajnokság, a rájátszás, illetve a magyar kupa lebonyolítása, a férfi B csoportban pedig a Hepp Kupa mérkőzéseinek időpontja is. Ezeket a témákat a szövetség a csapatokkal együtt megvitatta, végleges döntés pedig a későbbiek során, elnökségi ülés keretein belül születik majd.

 

Fotó - Magyar Edzők Társasága 

Vármegyei szövetségek