Kapitányi gratuláció a bajnokoknak
25
Mar
2019
Kapitányi gratuláció a bajnokoknak
2019. március 25.  |  22:10
Olimpiai aranyérmet szerzett Abu Dhabiban a Speciális Olimpiai Játékokon a magyar kosárlabda válogatott. A magyar küldöttség összességében 32 arany, 26 ezüst és 10 bronzérmet szerzett, a sikercsapatot pedig a Magyar Sportok Házában fogadták a minap. A fogyatékkal élő kosarasok különösen jó kapcsolatot ápolnak Sztojan Ivkoviccsal, a férfi válogatott szövetségi kapitányával, valamint feleségével, az Euroliga-győztes világklasszis centerrel, Béres Tímeával. Így aztán nagy meglepetés volt az aranyérmes csapatnak, hogy az Ivkovics-házaspár is köszöntötte őket.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az utóbbi években szorosan együttműködik speciális olimpia bajnokaival, a nagyobb kosaras rendezvényeken rendre ott vannak ők is. Bodnár Péter, a szövetség főtitkára korábban többször elmondta, hogy a magyar kosárlabdázás családja kerek egész, s az épeken kívül a kerekesszékeseken, az akrobatikus kosarasokon át a speciális olimpikonokig mindenki számíthat a szövetség támogatására.

- Nagyszerű eredményt ért el a magyar csapat, jó érzés kimondani, hogy a magyar kosárlabda válogatott olimpiai bajnok lett - mondta Sztojan Ivkovics. - Fantasztikus élmény ezzel a csapattal lenni, annyi szeretet, életöröm sugárzik belőlük, amiből mindannyian tanulhatunk! Büszke lehet a csapatra az egész ország, gratulálok nekik az aranyéremhez!

Vármegyei szövetségek