Tippmix Férfi NB I: A KTE a Szedeákot, az OSE pedig az ASE-t verte könnyedén
22
Oct
2021
Tippmix Férfi NB I: A KTE a Szedeákot, az OSE pedig az ASE-t verte könnyedén
2021. október 22.  |  21:04
Karahodzsics kosarával indult a mérkőzés, Hunt viszont csak egy büntetőt dobott be a kettőből. Milutinovics is hibázott vonalról, kapkodva kezdtek a csapatok. A hazaik nagyon elkapták a fonalat, Pollard tripláját követően 9-4-re megléptek. Milutinovics duplával nyitotta tovább az ollót, beragadt a Szeged. A tizet Pollard  tette közé, 16-6. Huint szórt egy triplát, Alston pedig duplával zárkóztatta a csapatát. Pollard pillanati következtek, de Cook egy távolival ismét közelebb vitte a Szegedet. Rengeteg volt a pont, három perccel a negyed vége előtt 24-18 volt a táblán. Szrecsko Szekulovics időt kért. Pollard dobott be két büntetőt. A szeged rosszul védekezett, nagyon sok pontot engedtek a hazaiknak. Wittmann a negyed hajrájában technikait kapott. 31-28.
 
Hunt kosarával indult a második negyed. Mindskét oldalról érkezett egy tripla is, a különbség nem változott. Pollard távolija után viszont ismét hat ponttal vezetett a KTE. Keller Iván kosara is hármat ért, a sarokból talált be a szegediek magyarja. Mindkét csapat inkább tüzelt, mint védekezett. Forray Gábor időkérése után – ismét – megrázta magát a hazai csapat, Jaramaz triplájával ismét tíz volt közte. Kritikus pillantok voltak ezek a vendégeknél, Pollard triplával tovább nyitotta az ollót. 56-42.
 
A harmadik negyedre sem változott a játék képe. A KTE kézben tartotta a találkozót és a szegediek minden felzárkózási kísérletét visszaverte. A vendégeknél érkeztek meg Filipovic és Cook pontjai, Pollard megállítása megoldhatatlan feladat volt. 68-59-es állásnál Szrecsko Szekulovics időt kért. Persons duplájával folytatódott a találkozó, a játék képe azonban nem változott, a Kecskemét magabiztosan őrizte előnyét.
 
Persons dobta az utolsó negyed első kosarát, de a KTE erre is reagált. A hazaik könyörtelenül kihasználták, hogy gödörben van a Szeged. Hiába dobott jól Persons, és a dobószázalék sem volt rossz a vendégeknél. A Kecskemét végig jobban kosarazott, megérdemelten nyerte meg az összecsapást. 100-86.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE-Szedeák 100-86 (31-28, 25-14, 24-24, 20-20)
 
Bajnokság, 7. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Frányó P., Lengyel Á. (Bodrogváry I.)
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 38/15, Jaramaz 15/6, Milutinovics 18/9, Kucsera -, Karahodzsics 11/3. Cserék: Wittmann 14/12, Dramicsanin 2, Kiss D. 2.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 30/9, Cook 12/6, Szatmári -, Hunt 12/3, Alston 2. Cserék: Bognár 7, Kerpel-Fronius 6/3, Polányi 3/3, Balogh, Filipovic 7, Keller I. 7/3.
 
 
 
A 3-3-mal álló MVM-OSE Lions látta vendégül a 2-4-gyel rendelkező Atomerőmű SE csapatát a 7. forduló pénteki játéknapján.
 
Miliszavljevics egy triplával adta meg a mérkőzés alaphangját, Eilingsfeld és Djukanovics találataival fordított a Paks (3-4). Egyre jobban kezdett belemelegedni az Oroszlány, a jó ritmusú támadásoknak pedig meg is lett a jutalma, hiszen Garamvölgyi lepattanója után már 12-6 volt az állás. Tovább nyomtak a hazaiak, üres dobóhelyzeteket alakítottak ki, ezzel pedig kétszámjegyűre növelték az előnyüket, nem véletlenül kért időt Teo Hojc (20-8). A kis szünetet követően rendezte a sorait a Paks és egy 8-1-es futással sikerült visszazárkóznia. 21-16.
 
Eilingsfeld már nyolc pontnál járt, amikor feljött háromra az ASE, de Miliszavljevics is elemében volt, maradt a közte öt (23-18). Kicsit alábbhagyott a kezdeti lendület mindkét oldalon, Ihring extra trojkájával kezdett meg újra ellépni az MVM-OSE Lions, ráadásul Carev is betalált kintről – már harmadszorra (29-19). Ezúttal az első negyeddel ellentétben nem tudott visszajönni az Atomerőmű SE, hétpontos előnnyel várhatta a nagyszünetet az Oroszlány. 41-34.
 
Kovács és Parrish kezdte meg a második félidei ponttermést, gyakorlatilag minden paksi kosárra volt válasza az MVM-OSE Lions csapatának, így állandósulni látszott a 7-9 pontos különbség a felek között. 57-48-nál vétett egy támadóhibát Eilingsfeld, míg a túloldalon Minchev fejezett be egy szép akciót, újra meglett a közte tíz, jött a vendég időkérés (59-48). Ezúttal viszont nem sikerült megtörni a hazai lendületet, Parrish dobott egy hármast. Tizennéggyel ment az Oroszlány, amikor jött Melvin saroktriplája, ám Milszavljevicsnek ütöttek oda a túloldalon, aki faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát (67-53). A hátralevő időben több eladott labdát is vétettek a paksiak, egyre csak nyílt az olló a csapatok kötött. 72-53.
 
A záró etap elején közel két percig nem esett kosár, majd Ruják távolija már több, mint húszpontos oroszlányi vezetést eredményezett (75-53). Két techikait is kaptak a hazaiak reklamálásért, de a fordulópontot ez sem hozta el a paksiaknak, innen már nem forgott veszélyben az MVM-OSE Lions győzelme, amely másodszor hagyhatta el nyertesen a pályát a Krajnyik “Akác” András Sportcsarnokban az idei szezonban. 86-65.
 
MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 86-65 (21-16, 20-18, 31-19, 14-12)
 
Bajnokság, 7. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Praksch P., Farkas G., Jakab L. (Téczely T.)
 
Oroszlány: Ihring 7/3, Carev 9/9, Miliszavljevics 17/6, Minchev 14/3, Burns 10. Cserék: Ruják 10/9, Szabadfi -, Parrish 15/9, Garamvölgyi 4, Tóth -, Mucza -.
 
Paks: Brown 7/3, Karosi -, Djukanovics 9/3, Eilingsfeld 14, Melvin 7/3. Cserék: Kovács 11, Frank 3, Buljevics 12, Kis -, Orgona 2, Pajor -, Szalai -.

Vármegyei szövetségek