Váradi Kornél szövetségi edző lett
19
Oct
2021
Váradi Kornél szövetségi edző lett
2021. október 19.  |  17:34
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzőjét, Váradi Kornélt kérte fel a 2023-ban Magyarországon rendezendő U19-es világbajnokságra készülő válogatott szövetségi edzőjének.
 
A fiatal szakember igent mondott a felkérésre, s klubja is rugalmasan állt a változáshoz.
 
- A férfi kosárlabda számára nagyszerű lehetőség a két év múlva Magyarországon megrendezendő U19-es világbajnokság – mondta a Hunbasketnek Bodnár Péter, a szövetség főtitkára. – Olyan szakembert kerestünk erre a feladatra, akinek van tapasztalata a fiatal kosárlabdázók irányításában, ismeri a magyar felnőtt kosárlabdát, az A-csoportos bajnokságot, emellett tisztában van azzal, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie a fiatal játékosoknak fizikailag és taktikailag a magasabb szintű kosárlabdában.
 
Bodnár Péter hozzátette, fontos szempont volt, hogy az illető rendelkezzen nemzetközi tudással, nemzetközi kapcsolatokkal.
 
-  Váradi Kornél megfelel ezeknek az elvárásoknak, hiszen évekig eredményesen dolgozott az utánpótlás területén, emellett az U16-os, az U18-as és az U20-as válogatott mellett is dolgozott már. Ráadásul Kornél rendelkezik a FIBA Europe által kiadott, minden országra adoptálható diplomával, a Fiba Europe Coaching Certificate-tel.
 
Az MKOSZ hivatalosan tájékoztatta elképzeléseiről a KTE Kosárlabda Klub Kft.-t, s a klub hozzájárult ahhoz, hogy a szakember kapcsolódjon az MKOSZ programjához.
 
- Köszönet a kecskemétieknek, hogy támogatólag álltak terveinkhez, s azonnal elengedték felnőtt csapatuk edzőjét. Fontos, hogy a felkészülési program kidolgozására felkértük a Rátgéber László vezette Kosárlabda Specifikus Módszertani Központot. Az intézet néhány napja tárta elénk a szakmai és személyi javaslatait, amely szerint a két szezont átfogó projekt vezetőedzői feladatainak ellátására az egyik legtehetségesebb fiatal edzőként Váradi Kornélt javasolta. Így a munkát elkezdhetjük, az érintett válogatott megkap minden lehetőséget a felkészülésre, a versenyrendszerünket is igyekszünk ehhez igazítani a következő szezonban – tette hozzá a főtitkár.
 
 
 
Fotó - KTE

Vármegyei szövetségek