Tippmix Női NB I: A Sopron nyerte a Győr elleni rangadót
17
Oct
2021
Tippmix Női NB I: A Sopron nyerte a Győr elleni rangadót
2021. október 17.  |  20:38
Az 5. forduló záró mérkőzésén a Sopron Basket 67-43-ra győzte le az UNI Győr MÉLY-ÚT gárdáját.
 
Pontszegény játék, de annál nagyobb küzdelem jellemezte a megyei rangadó első negyedét. Gabby Williams büntetőivel a Sopron került előnybe, melyre Weninger Virág válaszolt. Az első szakasz feléhez érkezve Nevena Jovanovic öt pontjával 7-2-re megugrottak a soproniak. Török Ági és Ruff-Nagy Dóra révén azonban 9-7-nél fordított a Győr, melytől a hétvégén távozott Aari McDonald. Mindkét oldalról négy mezőnykosarat jegyezhettünk fel az első 10 percben. Ez soproni részről három dupla és Nevena Jovanovic triplája volt. A győrieknél pedig négy kétpontos szerepelt a statisztikán. Az első szakaszt Aby Gaye és Gabby Williams találatai zárták, amivel 11-9-re fordított a Sopron. A játék képe a második negyed elején sem változott. Két percen át mindössze Határ Bernadett egy ziccerét rögzíthettük a jegyzeteinkbe. A folytatásban büntetőket is értékesített a soproniak centere, melyre Dombai Réka felelt.
 
A különbség a második negyed közepén 15-11 után ugrott meg a felek között. Reagálva az eladott labdákra (a félidőig 11 ilyen volt győri oldalon) Iványi Dalma gyorsan időt kért, de ekkor már egyre jobb százalékkal használta ki lehetőségeit a Sopron. Nevena Jovanovic és Határ Bernadett ismét betalált, Varga Alíz is megszerezte első pontjait. Végül Fegyverneky Zsófia büntetőivel 24-13-nál lépte át először a lélektani 10 egységet a differencia. Győri részről Weninger Virág, Varga Zsófia és Ruff-Nagy Dóra pontjait jegyezhettük fel. A félidő hajrájában azonban kétszer is megvillant távolról a házigazda. Előbb Gabby Willams, majd Nevena Jovanovic volt eredményes. Ennek megfelelően 20 perc után már 32-17-re vezetett a Sopron. A címvédő a 33 mezőnykísérletéből 11-et, a Győr 25-ből 8-at értékesített. A harmadik negyed első találatát Nevena Markovic szerezte, de folytatva az előző szakasz sorozatát ismét egy soproni tripla érkezet. Ez Varga Alíz nevéhez fűződött, amivel 35-19-re alakította az eredményt.
 
A harmadik szakasz feléhez közelítve Határ Bernadett és Dombai Réka léptek elő főszereplővé. Dombai a győriek első tripláját is megszerezte ezen az estén. Továbbra is óriási küzdelem jellemezte a megyei rangadót. A különbség 14-18 pont között állt be a felek között. A Sopron 42-24-nél támadhatott a 20 pontos vezetésért is. Ezzel ekkor nem tudott élni. A negyedet Varga Zsófia és Aby Gaye kosárváltása zárta, 46-30-ra módosítva az állást. A záró szakaszban már nem volt kérdés a győztes kiléte. Varga Sára és Varga Alíz tripláival a játékrész első percében 52-30-ra lépett el a Sopron. Ez volt a legponterősebb negyed. Mindkét oldalon lazultak az addigi rendkívül szigorú védekezési vonalak. A hajrában a szakvezetők úgy alakították a rotációt, hogy minden nevezett játékos pályára kerüljön a csapatoknál. Soproni oldalon mindenki szerzett pontot. A legnagyobb különbséget 66-39-nél regisztrálhattuk. Végül 67-42-es győzelmet aratott a Sopron.
 
Sopron Basket - UNI Győr MÉLY-ÚT 67-43 (11-9, 21-8, 14-13, 21-13)
 
Bajnokság, 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Földházi T., Tóth C., Minár L. (Fekete L.)
 
Sopron Basket: Fegyverneky 6, Jovanovic 11/6, Williams 11/3, Varga A. 14/6, Határ 13. Csere: Sitku 1, Molnárova 2, Kókai 2, Gaye 4, Varga S. 3/3.
 
UNI Győr MÉLY-ÚT: Ruff-Nagy 3, Weninger 6, Dombai 11/3, Oroszova, Török 13/3. Csere: Varga 4, Markovic 2, Rozmán, Baffy, Milkovics 4/3, Markovic, Révész.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Megyei szövetségek