Tippmix Férfi NB I: Simán győzött idegenben a DEAC és a Szolnok is
26
Sep
2021
Tippmix Férfi NB I: Simán győzött idegenben a DEAC és a Szolnok is
2021. szeptember 26.  |  21:26
A bajnokságot vereséggel kezdő Pécsi VSK-VEOLIA fogadta a győzelemmel nyitó DEAC-Tungsram csapatát az A-csoport második fordulójában.
 
Tóthot nehezen tartotta a PVSK, a DEAC első hat pontját ő szerezte, négy perc után pedig már kilencnél járt, míg a hazaiaknál Brkics volt az egyetlen, aki a meccs ezen szakaszában be tudott találni – további öt Dzseletovics-pontnak köszönhetően 4-14-re lépett meg a DEAC. Aska váltotta Tóthot, két büntetőt be is dobott rögtön, tíz fölé nőtt a differencia (6-18). Három pont is érkezett pécsi oldalról, de a debreceni időkérés elérte célját, gyorsan megtörte a hazaiak lendületét: sorozatban hat pontot jegyeztek a hajdúságiak, így már húsz dobott pont felett jártak, mikor ellenfelük még mindig egy számjegynél tartott (9-24). Kicsit közelebb jöttek a vendéglátók, 13-25-tel zárult az első negyed.
 
Bíró kettesére Drenovac triplája volt a válasz, de ezt követően a Pécs volt kezdeményezőbb – Drenovac újabb hármasa viszont újfent megálljt parancsolt a hazaiaknak. Utóbbi játékos egy közelit is elsüllyesztett, három és fél perccel a félidő vége előtt az addigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (21-37). A pécsiek a folytatásban sem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz: Lapornik süllyesztett el egy újabb triplát, 29-45-nél jöhetett a nagyszünet.
 
Két pécsi pont jelentette a második félidő első három percének „termését”, majd Lapornik törte meg a debreceni gólcsendet egy távolival. Az első félidőhöz képest változott a játék képe: öt perc alatt mindössze kilenc pont érkezett a csapatoktól, de még így is növelte a félidei előnyét a DEAC egy ponttal (33-50). Hét perccel voltunk a második félidő kezdete után, amikor még mindig csak hat (második félidei) pontnál járt a DEAC – tízet dobott a hátrányából így faragó Pécs, időt is kért a vendég szakmai stáb. A rövid szünet ismét a DEAC-nak jött jól: a folytatásban már csak a vendég játékosok találtak a gyűrűbe, így ezt a negyedet is a javukra fordították (39-62).
 
Az utolsó tíz percet jobban kezdte a Pécs, de sok nyitott kérdés már nem maradt erre a periódusra. Ráadásul a DEAC sem engedte jobban kibontakozni ellenfelét, mint korábban, így a végére még tovább növelte a különbséget. A Pécs a Falco után hajdúsági riválisát sem tudta húszon belül tartani – 63-88 a vége.
 
Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC-Tungsram 63-88 (13-25, 16-20, 10-17, 24-26)
 
Bajnokság, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Benczur T., dr. Mészáros B., Dr. Oláh M. (Fekete L.)
 
PVSK: Haynes 14/6, Popadic 2, Bryson 14/6, Ivosev 6, Brkics 12. Csere: Illés M. 6, Doktor P. 5, Bíró O. 4.
 
DEAC: Thames 10/3, Lapornik 15/9, Valerio-Bodon 7/3, Dzseletovics 14/6, Tóth Á. 15. Csere: Drenovac 17/6, Aska 8, Kerpel-Fronius G. 2, Neuwirth -, Polyák L. -.
 
 
 
Az Atomerőmű SE az Alba elleni hosszabbításos hazai vereséggel, míg a Szolnoki Olajbányász a Szedeák elleni egylabdás győzelemmel rajtolt – a két, szoros meccsel indító együttes egymás ellen folytatta a második fordulóban.
 
Cummings majd Cakarun kettesére is Eilingsfeld válaszolt, két perc után négy-négy pontot jegyeztek a csapatok. Újabb négy szolnoki egység kötött ki a gyűrűben, majd Subotic szerzett labdát, Rogic pedig triplát jegyzett, csak úgy, mint Pallai – pillanatok alatt meglett a közte tíz (4-14). Cummings is zárkózott társaihoz még két ponttal, Subotic triplája pedig tovább növelte a már amúgy is jelentős különbséget (4-19). Karosi triplájával kezdte meg a felzárkózást a Paks, majd Brown is a triplavonalon túlról célzott pontosan. Rogic állt bele a triplacsatába, így tartotta tíz körüli előnyét a Szolnok – ami kitartott az első tíz perc végéig (21-31).
 
Badzim után Taiwo is jelentkezett két ponttal, majd három és fél perc után az ASE negyedbeli első pontjai is megérkeztek: Brown triplája ült. Időt kértek a szolnokiak, akik ekkor már több sikertelen támadáson voltak túl – Subotic három pontos büntetője törte meg a kisebb pontszünetet. Nem sokkal később Melvin két duplájával jött tízen belülre az ASE, de gyorsan visszaállította a kétszámjegyű különbséget a vendég együttes. Felváltva estek a pontok, a végén viszont Buljevic kosarára már nem tudott válaszolni a Szolnok – az imént pontot szerző paksi légiós blokkolta Cakarunt, 38-46-os állásnál ért véget az első félidő.
 
Eilingsfeld kosaraival kapaszkodott a Paks, de minden hazai pontra érkezett vendég válasz. Újfent Eilingsfeld süllyesztett el egy triplát, kicsivel később Brown szintén – utóbbi távolira Cummings válaszolt kintről. Ez a találat lendületet adott a vendégeknek: ismét Cummings süllyesztett el egy hármast, majd Zsiros másolta le az iménti jelenetet (50-63) – a három gyors triplára időkéréssel reagált a hazai stáb. Az időkérést hat paksi pont követte – közte Brown negyedik triplájával –, így egyetlen ponttal megnyerte a negyedet a Paks (56-63).
 
Badzim három hármasa közé Buljevic duplája „ékelődött be”, gyorsan tíz fölé nőtt a különbség (58-72). Badzim félelmetes tempót diktált, a negyed ötödik percének elején már negyedik hármasát jegyezte, ezzel tartotta is a tizennégy pontos fórt az Olajbányász. Elfáradt a Paks, Cakarun duplája után már a húszpontos különbségért támadhatott a Szolnok, amit Rogic büntetőivel át is lépett. Magabiztos különbség lett a vége: 90-67-re nyert a Szolnok.
 
Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász 67-90 (21-31, 17-15, 18-17, 11-27)
 
Bajnokság, 2. forduló
Szekszárd Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Török R., Nyilas I. (Téczely T.)
 
ASE: Brown 18/12, Karosi 3/3, Brzoja 2, Melvin 11/3, Eilingsfeld 15/3. Csere: Buljevic 8, Djukanovics 5, Kovács Á. 5/3, Frank Á. -, Pajor -.
 
Szolnok: Rogic 14/6, Pallai 5/3, Cummings 14/6, Subotic 10/3, Cakarun 16. Csere: Badzim 19/15, Zsiros 5/3, Gilszki 3/3, Taiwo 2, Rudner 2, Kovács P. -.
 
 
 
 
Fotó - pvsk.hu

Vármegyei szövetségek