Légiós körkép: Hanga Ádám trófeával és nagyszerű játékkal kezdett a Real Madridban
27
Sep
2021
Légiós körkép: Hanga Ádám trófeával és nagyszerű játékkal kezdett a Real Madridban
2021. szeptember 27.  |  07:40
Nemrég kezdetét vették az európai topbajnokságok, külföldön játszó válogatottjaink teljesítményéről pedig idén is beszámolunk.
 
A nyáron csapatot váltó, az FC Barcelonától a Real Madridhoz távozó Hanga Ádám parádésan kezdett a királyi gárdánál. A magyar klasszis két hete spanyol szuperkupát nyert új kenyéradójával, és ennek ő is tevékeny részese volt. A Lenovo Tenerife elleni elődöntőben 8 pont került Hanga neve mellé, közte egy borzasztóan fontos triplával a végjátékban, ami nagyban hozzájárult új klubja győzelméhez (70-72). A fináléban pont a Barca volt a Real ellenfele, és a magyar játékos 3 ponttal és 4 lepattanóval, az elődöntőhöz hasonlóan 6 VAL-lal segítette övéit. A madridiak az utolsó negyedben fordítva 5 ponttal nyertek (83-88), így Hanga azonnal kupagyőzelemmel kezdte realos karrierjét.
 
Az Euroliga csak a héten kezdődik, az ACB Liga, a spanyol élvonal küzdelmei azonban már tartanak, három forduló ment le eddig. A Real eddig 3-0-lal hozta az eddigi három találkozóját, Hanga pedig kiválóan játszik eddig új állomáshelyén. A San Pablo Burgos elleni 70-63-as siker során 14 pont és 8 lepattanó, összesen 17 VAL került a neve mellé, míg a MoraBanc Andorra otthonában aratott kiütéses győzelem (58-86) alkalmával 12 pontot tett a közösbe a magyar játékos. Tegnap este a Monbus Obradoiro látogatott a fővárosba, és bár három negyedet követően még egyenlő volt az állás, a Madrid az utolsó 10 percet és így a mérkőzést is megnyerte 10 ponttal - Hanga ezúttal 2 pontig jutott 1-1 pattanó, gólpassz, blokk és szerzett labda mellett.
 
Ha már az Obradoiro, akkor itt térhetünk át más játékosokra, idén ugyanis a spanyol pontvadászatot lesz érdemes leginkább követni: Hanga mellett Filipovity Márkó és Maronka Zsombor is itt játszanak, Filipovity pont az Obradoirónál. A magyar válogatott erőcsatára az Unicaja Malaga elleni vereség (91-79) alkalmával 5 perc alatt 2 pontot jegyzett, a Joventut Badalona elleni 93-91-es siker során viszont már 15 percet töltött a parketten, 2-2 pont és pattanó voltak a statisztikái. A Reallal szemben 12 és fél percet kapott, de ezúttal pont nélkül zárt.
 
Maronka ugyan (még) nem válogatott, de az NBA draftjára is jelentkező, a hírek szerint a felméréseken és edzéseken kifejezetten jó benyomást nyújtó fiatal kosarasról is írni fogunk idén. Maronka a Bilbao elleni 85-79-es győztes bajnoki nyitányon 7 perc alatt 1-1 blokkot és pattanót jegyzett, míg Filipovityék ellen 4 percet tölthetett a pályán. Tegnap este a 2019/20-as bajnok Baskonia volt a Joventut vendége, és a badalonai társaság leginkább a 15-5-re megnyert második negyedének köszönhetően nagy győzelmet aratott (72-61). A magyar fiú 28 másodpercet töltött a pályán ezen a meccsen.
 
A japán élvonal, ahol Rosco Allen ezúttal is érdekelt a Niigata Albirex-szel, a hétvégén kezdődik.

Vármegyei szövetségek