Szombaton jön a Kosárlabdázás Napja
15
Sep
2021
Szombaton jön a Kosárlabdázás Napja
2021. szeptember 15.  |  12:03
Szombaton, a Hősök terén, a Kosárlabdázás Napjával zárul az idei streetball szezon. A szervezők idén is változatos programokkal készülnek.
 
A center- és dobópályákkal együtt összesen több mint 20 streetball pályát építenek majd föl szombatig, de a sok program miatt szükség is lesz a nagyszámú játéktérre. Délelőtt az MVM Budapest Open versenyein - amelyekre csütörtök éjfélig lehet nevezni a www.streetballnet.hu oldalon - még be lehet jutni a különböző korosztályokban, kategóriákban és ügyességi versenyeken a délutáni "nagydöntőkbe", amelyeken a sorozat korábbi rendezvényeinek győztesei is pályára lépnek a végső győzelemért.
 
Színesíti a programot a 3x3-as Budapest-kupa, amelyen a különböző utánpótlás korosztályokban (U12, U14, U16, U18) a meghívott fővárosi fiú és lány csapatok mérik majd össze tudásukat, valamint az 1-1 bajnokság is.
 
A centerpálya programja is nagyon változatos lesz. Pályára lépnek speciális olimpiai és kerekesszékes csapatok, a Ladies Game keretében pedig az aktív versenyző kort néhány éve már maguk mögött hagyó hölgyek kosaraznak.
 
Még délelőtt köszöntik a régi Vasas Izzó/Tungsram korábbi játékosait, edzőit, majd jön egy rövid, de pörgős, látványos bemutató a Face Team akrobatikus csapatától, hogy utána a mind a mai napig utolsó felnőtt Európa-bajnoki érmet szerző magyar válogatottat, a 30 éve Izraelben Eb-bronzérmes női csapatot köszönthessék.
 
A tervek szerint a nyári olimpia több hőse is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt, sőt egy olyan egyedülálló sportfamília néhány tagja is, amelyben van több olimpikon, Eb- és friss vb-érmes egyaránt.
 
 
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary facebook
Legnépszerűbb hírek

Megyei szövetségek