A negyeddöntő jelentette a végállomást női válogatottunknak a 3x3-as Eb-n
12
Sep
2021
A negyeddöntő jelentette a végállomást női válogatottunknak a 3x3-as Eb-n
2021. szeptember 12.  |  15:25

Miután a pénteki játéknapon csoportelsőként zárt, így a vasárnappi negyeddöntőben Németországgal találkozott női 3x3-as válogatottunk a párizsi Európa-bajnokságon. A németek erős, fizikális csapattal érkeztek a francia fővárosba, míg a mieink Cyesha Goree hiányában a megszokottnál alacsonyabb felállásban szerepeltek – Bach Boglárka helyettesítette Goree-t.

Az már korábban eldőlt, hogy a mérkőzés győztese a Litvániát hosszabbításban legyűrő Oroszországgal csaphat össze az elődöntőben, míg a másik ágon francia – román, illetve spanyol – ukrán negyeddöntőket rendeznek.

Német kosárral indult a derbi, de Medgyessy egy dudaszós duplával a magyarokat juttatta előnyhöz. Ahogy arra számítani lehetett, a németek főként a palánk közelében próbálkoztak pontszerzéssel, kihasználva 190 centiméteres középjátékosuk fizikai adottságait – el is léptek 5-2-re egy 1+1-es akciót követően. Másfél perc sem telt el, Bach kapott a bokájához – szerencsére nem történt komolyabb baja a Vasas 24 esztendős bedobójának, néhány pillanat múlva már újra a pályán volt. Papp nehéz kettesével zárkóztunk, de Németország jól őrizte szűk előnyét a mérkőzés nagy részében (5-8). Papp újabb találatával 8-7-re jöttünk fel, majd Medgyessyy egy ziccerrel végre egalizált 3:+0-cal a vége előtt (9-9). Újabb német kosár, újabb Medgyessy-válasz, egyenlő állással érkeztünk az utolsó két perchez. Óriási volt a küzdelem, érezhető volt, hogy minden további pontnak komoly jelentősége lehet. Egy visszatett támadólepattanóból ismét Németország került előnybe, Papp betörését pedig szerelték. Egy könnyűnek tűnő ziccert hibázott az ellenfél, de védekezésük stabil volt, nem engedték a mieinket a gyűrű közelébe, és a kinti dobásokra is odafigyeltek. Három másodperccel a vége előtt még Medgyessy előtt adódott egy lehetőség, de a védelem itt is a helyén volt – 11-10-re győzött Németország, a magyar lányoknak így a negyeddöntő jelentette a búcsút az Eb-től.  

 

MAGYARORSZÁG - NÉMETORSZÁG 10-11

FIBA 3x3 Európa-bajnokság
Párizs, Franciaország

Magyarország: Papp Dia 3, Bach Boglárka 3, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra 4.

Németország: Luana Rodefeld 1, Katharina Müller 3, Katharina Müller 7, Svenja Brunckhorst.

 

Vármegyei szövetségek