2020/2021 - Egis Körmend U20 – Sopron KC U20 87–64
05
Jun
2021
2020/2021 - Egis Körmend U20 – Sopron KC U20 87–64
2021. június 5.  |  21:00
A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének második elődöntőjét a csoportelsőséget az Alba Fehérvár elleni péntek esti győzelemmel kiharcoló Egis Körmend a B-csoport második helyén végző Sopron KC-vel találkozott. Az alapszakaszban mind a kétszer a körmendiek nyertek tíz ponttal, ennek ellenére szombaton közel sem mehettek biztosra.
 
Nagy iramban, de talán a tét miatt több hibával kezdődött a mérkőzés, közel két percet kellett várnunk az első pontokra, amelyeket Kenéz Csaba szerzett. Ezt további három Körmend-kosár követte, így három perc játék után, 8–0-s állásnál Bors Miklósnak időt is kellett kérnie. A Sopron játék azonban ezt követően is a támadásban eladott labdák jellemezték, ezeket pedig kegyetlenül megbüntette az alapszakaszgyőztes. Az ötödik perc elején már 15–0 állt az eredményjelzőn, a Sopronnak csak ezt követően sikerült megszereznie az első pontjait. Érdemben azonban nem sikerült faragni a hátrányból, az első tíz perc végén 14 ponttal vezetett a Körmend (24–10).
 
A Sopron jobban kezdte a második tíz percet, de nem tudott tíz ponton belülre kerülni, ráadásul a Körmend megrázta magát, és gyorsan visszaállította a 14 pontos különbséget. Ezt követően a körmendi drukkerek legnagyobb örömére, Takács Kristóf vezetésével 22 pontosra is növelte az előnyét a fehérmezes csapat, ebből végül 19 maradt meg a nagyszünetre (40–21).
 
A fordulás után a Sopron nem hogy nem tudott közelebb lépni, villámgyorsan 30 pontos hátrányban találta magát (54–24). Ezt látva nem csoda, hogy Bors Miklós öt perc leforgása alatt két időkérését is elhasználta, ám a soproniakon ez sem segített, nem tudtak közelebb lépni a Körmendhez, amely a harmadik tíz percet 24 pontos előnnyel zárta (63–39).
 
A Sopron nem adta fel, Schöll Richárd vezetésével jól kezdte a negyedik negyedet, Kocsis Tamás másfél perc után időt is kért, hogy a nagyobb bajt megelőzze. A kékmezesek azonban folytatták a felzárkózást a nagy előny birtokában kissé dekoncentrálttá váló Körmend ellen. Igazán azonban a triplák ellenére sem sikerült szorossá tenni a meccset a Sopronnak, amely 15 pontnál nem tudott közelebb kerülni az ellenfeléhez. Hárompontosokból a hajrában sem volt hiány, de ez a lényegen már nem változtatott, a Körmend 87–64-re nyert, és készülhet a döntőre.
 
Ezzel eldőlt, hogy vasárnap a harmadik helyért a DEAC és a Sopron mérkőzik meg egymással, a döntőben pedig az Alba Fehérvár az Egis Körmenddel találkozik.
 
 
Kocsis Tamás, az Egis Körmend U20 vezetőedzője: Először is gratulálni szeretnék a csapatomnak! Extrát védekeztünk a mérkőzés elején, 15–0-nál olyan energiákat tettünk a mérkőzésbe, ami majdnem el is döntötte azt. Utána volt egy kisebb hullámvölgy, de ez ilyen terhelés mellett normális. Készülünk a holnapi döntőre, és sok sikert kívánunk a Sopronnak!
 
Bors Miklós, a Sopron KC U20 vezetőedzője: Nem csinált a Körmend olyat, amiről ne beszéltünk volna. Jobban akarták, csapatként lehet nyerni és veszíteni. Csapatként veszítettünk, puhányok voltunk. Holnap egy másik Sopron fog kijönni a pályára, és harcba szállunk az éremért!

Vármegyei szövetségek