2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Akadémia/A 71-72
30
May
2021
2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Akadémia/A 71-72
2021. május 30.  |  20:21
Hajdu Péter vezérletével remekül kezdte a bronzmeccset a rendező kőbányai együttes, amely a 7. percben 14-3-ra vezetett. Ezt követően talált magára  Vasas, parádés második negyedet produkálva Bartha Zsombor és Kelemen Ádám vezérletével fordított, s hatpontos előnnyel zárta az első félidőt. Ahogy a mérkőzést, Pafféri Péter, valamint az ezekben a percekben a Vasast "keserítő" Vasas Máté vezetésével a második félidőt is a Zsíros Akadémia csapata kezdte jobban, a harmadik negyed első felében szinte "átrohanva" ellenfelén egy 17-4-gyel hétpontos előnyre tett szert. 
 
Az első félidő forgatókönyve továbbra is folytatódott a másodikban, hiszen Várszegi Ádám kosaraira építve újfent magára talált a Vasas, amely a negyedik negyed elején átvette a vezetést. Erre azonban egy 6-0-lal reagált a kőbányai együttes, de a szakasz közepén egyenlített a Vasas, 66-66 volt az állás. A hajrá végig szoros, kiélezett volt, a legvégén az addigi 6 mezőnykísérletét, köztük 2 triplát kivétel nélkül elhibázó Lakatos Máté hárompontosával a lepattanóharcot 50-33-ra megnyerő Vasas szerezte meg a bronzérmet.
 
 
Varga István, a Zsíros Aréna Kőbánya/A vezetőedzője: A második negyed gyenge teljesítménye rányomta a bélyegét a mérkőzés alakulására, de a többi játékrészben jól küzdött a csapat. Az utolsó pillanatban dobott kosárral vesztettünk. Gratulálunk a bronzérmesnek!
 
Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak, és tiszteletem a nagyon jó kőbányai csapatnak! Olyan meccs volt, amire számítottunk. Nagyon örülök, hogy az egész szezon kemény munkája kifizetődött, akár egy ilyen dobással is. Nagyon örülök!

Vármegyei szövetségek