Az Egis Körmend lesz a DEAC ellenfele a kupa második elődöntőjében
07
Apr
2021
Az Egis Körmend lesz a DEAC ellenfele a kupa második elődöntőjében
2021. április 7.  |  23:28
Az utolsó negyeddöntőjéhez érkezett a Magyar Kupa szerdai játéknapja. A Paks-Körmend mérkőzés győztesére a DEAC várt az elődöntőben.
 
Egy elhibázott paksi támadás után a Körmend szerezte meg a vezetést, Thames dobott be két büntetőt. Kisvártatva Lóránt egyenlített egy nehéz tempóból, de Mócsán azonnal a helyére küldött egy távoli duplát (2-4). Több üres helyzetet is elrontott a Paks, kezdtek meglépni a piros-feketék, időt is kért Braniszlav Dzunics (2-8). Jackson és Lóránt révén zárkózott az ASE. Lóránt és Ferencz is bravúros kosarat szerzett, majd előbbi két büntetőt is hozzátett, 11-9-re vezetett a Körmend négy perc játék után. Simons célzott pontosan a triplavonalon túlról, ha nem is sokkal, de végig előnyben játszottak a vasiak (9-14). Taylornak ütöttek oda, majd Simons próbálkozása talált utat, kétszámjegyű lett a körmendi előny (9-19). Lóránt szinte egymaga próbálta tartani a lelket a paksiakban, de a Körmend remek triplázásával nem lehetett mit kezdeni. 14-27.
 
Paige gyorsindításával indult a második negyed, Mócsán viszont három sikeres büntetővel jelentkezett a túloldalon. A csereként beálló Eilingsfeld megszerezte a Paks első tripláját a meccsen, viszont így is magabiztosan őrizte kétszámjegyű előnyét az Egis Körmend. Kicsit beragadtak a felek, most nem érkeztek abban az ütemben a kosarak, mint a mérkőzés korábbi szakaszában, 20-36 állt az eredményjelzőn tizenöt perc játék után. Négy-nullát futott az ASE, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit. Ez sem lassította le Braniszlav Dzunics tanítványait, Capers és Kis is bedobott egy-egy triplát, nyílttá vált a találkozó (30-36). Taylor büntetői állították meg a nagy futást, viszont rögtön érkezett Kovács távolija. Egy gyors kosárváltást követően ötpontos körmendi vezetéssel fordultak az utolsó másfél percre a csapatok. Innen már csak piros-fekete kosár érkezett a félidőig, amivel visszaverték a paksi felzárkózási kísérletet. 35-43.
 
A fordulás után Lóránt folytatta a pontgyártást, hét vasi pont érkezett válaszként (37-50). Ismét Lóránt vette a hátára a csapatát, az ő játékának köszönhető csak, hogy nem lépett el jobban a Körmend. Simons bravúrkosara és Kovács belépése következett, majd Simons állt bele egy távoliba (41-55). Shepard zsinórban négy pontot tett bele a közösbe, Eilingsfeld küzdött nagyot a palánk alatt, megint bejött tíz alá az ASE (47-55). Konsztantinidesz időkérése után Ireland emberrel az arcában süllyesztett el egy triplát. Capers lekönyökölte Tóth Norbertet, amiért sportszerűtlent kapott, aztán a túloldalon Eilingsfeld csinált egy 2+1-es akciót (51-60). A negyed hajráját a körmendiek bírták jobban, tízpontos vezetéssel várhatták a záró etapot. 54-64.
 
A negyedik felvonás elején gyorsan feljött hatra az Atomerőmű SE. Előbb kicsit megálltak, majd megindultak a felek, Paige triplájával már csak öt volt közte (61-66). Jackson is jól büntetőzött, már csak egy labdányi volt a különbség, amikor közel hat perc volt vissza. Nem jött most a körmendi kosár, Paige egy nagy triplával egyenlített, időt kértek a piros-feketék (66-66). Ireland dobhatott két büntetőt, de csak az egyik ment be, majd eladta a labdát a Paks, ráadásul Jackson technikait kapott. Ferencz kihagyta a szabaddobást, a túloldalon Shepard büntetett, átvette a vezetést az ASE (68-67). Igazi büntetőpárbaj kerekedett a véghajrára, felváltva vezettek a csapatok, egypontos körmendi előnynél kért időt Braniszlav Dzunics, három és fél perccel a vége előtt (70-71). Taylor odaütött Lórántnak, ezzel pedig bajba került az Egis Körmend, hiszen a magasember kipontozódott (72-71). Ferencz egy óriási triplát küldött a helyére, majd Lóránt vétett egy támadóhibát. Durázi maradt üresen egy leválás után, elment néggyel a vasi csapat két perccel a vége előtt, ráadásul megint elveszítette a labdát a Paks. Thames maradt higgadt a büntetőinél, 72-78-ra lépett el a Körmend. Újabb támadást hibázott el az ASE, ráadásul Paige odaütött Thamesnek, aki újabb két egypontost értékesített (72-80). Több büntetőt is kihagytak a körmendiek, Shepard hármasával négyre jött fel a Paks, negyven másodperccel a vége előtt. Ezúttal Ireland próbálkozhatott, de ő is csak 50%-kal célzott. Shepard hármasa lejött, innen pedig már nem volt visszaút a paksiaknak, óriási izgalmak után jutott be a legjobb négy közé az Egis Körmend. 80-86.
 
Atomerőmű SE - Egis Körmend 80-86 (14-27, 21-16, 19-21, 26-22)
 
Magyar Kupa, negyeddöntő
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Papp P., Minár L., Csabai-Kaskötő B. (Fekete L.)
 
Paks: Kovács 9/3, Capers 3/3, Shepard 15/3, Lóránt 16, Jackson 7. Cserék: Paige 8/6, Valerio-Bodon -, Kis 6/6, Eilingsfeld 16/6.
 
Körmend: Thames 18/6, Mócsán 8, Ferencz 12/6, Simons 18/9, Taylor 10. Cserék: Ireland 13/9, Takács -, Durázi 3, Tóth 4.

Megyei szövetségek