Tippmix Férfi NB I: 30 ponttal verte a ZTE a Kecskemétet
07
Apr
2021
Tippmix Férfi NB I: 30 ponttal verte a ZTE a Kecskemétet
2021. április 7.  |  21:12
A Kecskemét ellen, hazai pályán kezdte a tízmeccses play-outot a Zalakerámia ZTE KK. Két, szurkolóinak az alapszakaszban egyaránt csalódást nyújtó csapat találkozott egymással szerdán este, a kupadöntő árnyékában Egerszegen, akik a bajnokság zárószakaszában szerették volna bizonyítani, tudnak jobban is játszani az eddig látottaknál.
 
Öten is betegséggel-sérüléssel bajlódtak a ZTE-nél a napokban, így nem ment simán a felkészülés Heinrich Róbert tanítványai számára. A régi-új vezetőedző a Szolnok elleni, januári győztes mérkőzésen ült utoljára a kék-fehérek kispadján hazai pályán, szerette volna, ha a nehézségek ellenére sikerül ismét rátalálni Szabóéknak a sikeres útra. A KTE egylabdás meccset húzott be Oroszlányban, Váradi Kornél együttese pedig szerette volna zsinórban harmadik győzelmét is megszerezni vendégként.
 
Az öt zalai sérültből végül ketten vállalták a játékot, Wiggs és Glenn viszont nem léptek pályára, mindketten korábbi sérülésüket érezték még, Simon Kristóf pedig a talpát fájlalta. A vendégeknél Karahodzsics bár átöltözött, csak a kispadon ült.
 
Jól kezdte a mérkőzést a Zalaegerszeg, három triplát is szereztek gyorsan a kék-fehérek, köztük Polster Attilával. 16-5-re lépett meg a ZTE, amire Dramicsanin próbált válaszolni, ám zsinórban szerzett nyolc pontja csak arra volt elég, hogy ne nőjön még jobban a különbség. Bonifert palánkos hármasa is kellett hozzá, hogy tízpontos előnnyel vonulhasson a kisszünetre a házigazda, melyben Duren már 4 gólpassznál járt. Jól játszott a ZTE, különösen Duren volt elemében, aki 12 pontot szorgoskodott össze a második negyedben. Egyszerűbb, ám hatékony játékokkal operált a tartalékos Egerszeg, sokkal jobban „haraptak”, mint a korábbi mérkőzéseken, ennek is volt köszönhető az 50-37-es félidei állás.
 
7-0-val nyitott a ZTE, ezzel pedig a lényegi kérdések el is dőltek. Polster ismét jól szállt be, de Szabó Zsolt is magára talált, nem csupán a lepattanókat, de a pontokat is szorgalmasan gyűjtögette „Szöszi”, akit az egész család elkísért, Horti Dóra pedig is boldogan konstatálhatta, hogy remek napot fogott ki az erőcsatár – ráadásul testvére, Horti Bálint sem játszott rosszul a vendégeknél. A szintén nagy kedvvel játszó Donaldson látványos zsákolásával már 22 pontra nőtt a zalai fór, 73-51-el zárult a 3. játékrész.
 
A negyedik negyed elején Antóni Csanád is megszerezte első pontjait kék-fehérben, estében talált be, amit az egész csapat megünnepelt. A KTE teljesen szétesett, amit 15 eladott labdája is jelzett. Az utolsó percekben lehetőséget kaptak az alapszakasz során kevés alkalmat kapó zalai utánpótláskorú játékosok is; Simó Bence, Csuti Kornél és Szalay Domonkos is pályára lépett. Utóbbi szerezte a találkozó utolsó kosarát: hárompontosa után a csarnok valamennyi zalai szimpatizánsa felugrott és ünnepelte a jövő nagy zalai tehetségének tartott fiatalt. 96-66 lett a vége, a ZTE ilyen arányban is megérdemelten nyert az indiszponáltan kosarazó kecskemétiek ellen. A ZTE vezére a 29 ponttal, 8 assziszttal és 11 kiharcolt faulttal 49 (!) VAL-ig jutó Tyreek Duren volt, de Szabó Zsolt erős dupla-duplája és Tonko Vuko harcossága is kellett a győzelemhez, melyért ezúttal valamennyi pályára lépő egerszegi játékost dicséret illeti. A Kecskemétnek csak felvillanásai voltak ezen az estén, a 15 eladott labda és a 20%-os távoli dobások pedig megpecsételték sorsát.
 
Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 96-66 (27-17, 23-20, 23-14, 23-15)
 
Play-out 10. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: dr. Mészáros B., Kovács N., Lengyel Á. (Faidt M.)
 
ZTE: Duren 29/9, Donaldson 22/15, Polster 5/3, Vuko 9, Szabó 20/6. Cserék: Völgyi -, Csuti -, Szalay 3/3, Simó -, Antóni 2, Bonifert 6/3.
 
KTE: Wittmann 7/3, Thomas 16, Djeraszimovics 4, Kucsera 3, Horti 10. Cserék: Lukács 2, Körmendi -, Cserkó -, Jaramaz 8/6, Dramicsanin 14/6, Fazekas 2.
 
 
 
Fotó - zaol.hu

Vármegyei szövetségek